Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš se zabydluje v Ústí a současně řeší svoji bezútěšnou finanční situaci. Společně se svými kolegy se snaží proniknout do prostředí ústeckých neonacistů. To, co se původně zdá jako náhodný důsledek hromadné bitvy dvou skupin fotbalových „ultras“, je ve skutečnosti úkladná vražda. I Rohan je zcela ponořen do svojí obsese Željkem. Informátor Željkovi zabaví telefon a tím ho odřízne od světa. Msta na sebe nenechá dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju dialog typu: "Je mrtvej." A druhej odpoví: "Jak mrtvej?" Super! Proslovy Tondy Duchoslava trhaly uši dynamitem. Željko mě vůbec nebaví, ale protože to je zatím jediná dějová linka, co nemá ukončení v rámci daného dílu, nechávám bez hodnocení. Vyšetřování mrtvolky, určené pro výuku nových pitváků, mě ale nebavilo taky. Vtipné momenty, které diváka baví, Rapl má, ale zrovna od Rapla já vtipné momenty nečekal, spíš tu atmosféru a příběhy. Prozatím se zdá, že Pachl mnohem lépe zvládl práci s atmosférou neutěšené přírody (1. série), přesedlání do města mu zatím uškodilo. Jestli byla 1. série leckdy málo uvěřitelná, druhá série je (zatím) za hranou. Jo q doporučuji tvůrcům trochu naštudovat anatomii lidského těla, podle mě patolog neví, kde jsou orgány. ()

Takaru 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem si říkal, že se Rapl vrací do starých dobrých kolejí. Přežil bych i toho "Cabadaje" a jeho nacistický péro, chvilkama mě i ta jeho blbost bavila. Co, ale rozhodně nepřežiju, je použití Slunečního hrobu do soundtracku. Kurva, co to mělo bejt. Hoši, tohle je průser, že kterýho se už ani Kuneš nevyhrabe. Rozpačité tři hvězdy a sledování dalšího dílu už seriózně zvažuji. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady zcela průměrných krimi případů, bohužel tu tentokrát chybí nějaká ta raplovina. Na druhou stranu Kunešova alergie na plíseň stojí zato. Závěrečná scéna přeci jen dodala celému dílu lepší světlo a navnadila na třetí díl. Druhá série jaksi začíná hned od začátku zaostávat za originalitou jedničky a začíná se řadit mezi průměrné krimi seriály. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naděje, které jsem vyslovil po prvním díle se už v druhém díle rozplývají. Željko a jeho linie má málo prostoru a místo toho se řeší případ vraždy mezi fotbalovými chuligány jako vystřižený z libovolné české kriminálky, i když ke konci slibuje i tento případ jistý přesah do dalších dílů. Mírně nad průměr to vytahuje skvělý Kuneš, ale s tím si seriál bohužel do konce rozhodně nevystačí. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viky Cabadaj je celej Hitler, jen ten knírek mu chyběl :-). "Rapl" se, soudě podle prvních dílů 2. série, stává spíše jakousi parodií-komedií s pokulhávající logikou s docela slušnou porcí kravin v každé epizodě. První řada mne dost bavila a v "Operaci Ofsajd" se ve vězeňské cele před kamery po delší době vrací jedna osvědčená rokycanská mlátička, tak ze sympatií ke krajanovi a kvůli starým časům tomu dám ještě šanci... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Scény fotbalového zápasu, kde měl hrát fiktivní klub Spartak, se natáčel na příbramském fotbalovém stadiónu. Tvůrci využili také domácích aktérů, v záběru lze vidět jako hlavního rozhodčího Michala Patáka, bývalého prvoligového a mezinárodního rozhodčího, a také bývalého ligového hráče Příbrami Daniela Huňu. Tvůrci si trochu pohráli se záběry, když hráč šel po vyloučení směrem k nedokončené boční tribuně, kde nejsou žádné kabiny. Později však vyšel z kabin k autu za jinou tribunou, a opět odjížděl vozem pod nedokončenou tribunu, kde srazil hrozícího nácka. (ydenbroy)
  • Druhý díl se natáčel převážně v Chomutově, bitka ultras v Praze (ledárny Braník). (spacio)
  • Figurínu, kterou Kuneš (Hynek Čermák) přivlekl na kriminálku z patologie, pojmenoval paní Knechtová. Knecht je patolog (Cyril Drozda). Slovo „knecht“ je však z němčiny a znamená sluha. Figurína měla posloužit k demonstraci toho, jak došlo k vraždě. (sator)

Reklama

Reklama