Reklama

Reklama

Stůl číslo 19

  • Česko Prostřeno pro lásku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalá hlavní družička Eloise (Anna Kendricková) – která byla zbavena své funkce poté, co jí ženichův svědek bez velkých cirátů poslal kopačky formou textové zprávy – se přesto rozhodne s hlavou hrdě vztyčenou zúčastnit svatby své nejstarší kamarádky. Zde je společně s podivnou směsicí neznámých svatebčanů usazena ke stolu na konci tanečního sálu, na který všichni jednoduše zbyli. Většina z nich totiž měla jen s lítostí odmítnout pozvání a poslat pěkný dárek ze seznamu. Jakmile však tajemství všech začnou vyplouvat na povrch, Eloise se od osazenstva stolu číslo 19 dozví pár zajímavých věcí. Přátelství – a někdy i láska – se může zrodit za těch nejnepříznivějších okolností. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Stůl číslo 19 není vůbec špatný film. Kdyby měl lepší scénář, respektive trefnější dialogy a lepší herecké obsazení, mohl by být sakra dobrej. Mně osobně herečka Anna Kendrick není vůbec sympatická a tak jsem se s tím musela trochu popasovat, abych jí dovedla fandit. Sumasumárum škoda toho potenciálu! Dávám čtyři, protože si myslím, že se k tomu filmu ještě někdy vrátím. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sympatický film o jedné svatbě, kterou nakonec vidíme jenom optikou party hrozně necool lidí, kteří k sobě objeví vzájemné sympatie. Drama je tu takové všední a postavy vám snadno připomenou někoho, koho znáte - a možná i sebe samotné. Zkrátka komedie bez přehnaných ambicí, u které skutečně platí, že pohladí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Doufejte, že se vám dostane víc než jen svatebního veselí, a přání bude vyslyšeno. Přijde cosi v podobě "třinácté komnaty". Eloise dostane od své dávné kamarádky pozvánku na svatbu. Zbude na ni jen stůl číslo 19, kam se usazují nechtění a nedůležití hosté, a zde se zrodí postupné přátelství s pěti dalšími, do té doby neznámými svatebčany. A současně s nimi vyplují na povrch i trable, které má nejen hlavní hrdinka se svým někdejším přítelem, který je na svatbě též přítomen, ale také neortodoxní stará dáma, mladý a sexuálně frustrovaný Ind, rasově smíšený manželský pár středních let, zažívající vztahovou krizi a trestanec v podobě nerda. Většina filmu je fixována na jediné prostředí, tím je svatební sál, jakmile se z něj se šesti hrdiny (přibližně v polovině filmu) vzdálíme, přijde na řadu psychologická sonda do jejich duší, abychom v závěru zjistili, že se až tolik nestalo, a filmový život jde dál. Anna Kendrick si jen s obtížemi hledá divácké sympatie, její afektovaná kreace moc nebaví, lepší herci jsou k vidění ve vedlejšácích. Je vysoce pravděpodobné, že režisér Jeffrey Blitz se sám v minulosti účastnil nějaké okázalé svatby, kde zažil pár svatebčanů, co si stěžovali na životní problémy. A tak vznikl tenhle film, k němuž námět dodal i Mark Duplass, ano, ten Duplass, který ve dvou hororech Creep ukazuje své zvrácené nitro. Se svým bratrem ale nakonec ztratil o film zájem, převzal a přetvořil jej tedy Blitz. Celkově výsledný film nebude nijak v divácích rezonovat. Je znát, že režisér dává přednost dialogům a situačním komediím, takže tohle dílko má nejen téměř divadelní ráz, ale vše se zde řeší na poli kvalitnějšího sitcomu, do něhož nějakým nedopatřením zabloudily i psychologické prvky. V podstatě ucházející snímek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nehodí se tam, nejsou vítaní ani jinde, nakonec tak skončí u stolu někde vzadu. Aby se neřeklo. Pozvaní, ale ve skutečnosti nechtění. A to včetně Eloise, která ještě nedávno patřila k nejbližším rodiny, protože chodila s bratrem nevěsty. Teď sedí u svatebního stolu s podivnou směsicí a řeší, co bude dál. Už jsem to psal víckrát – Anna Kendrick by měla trochu zvolnit a pečlivěji si vybírat role a scénáře. Tentokrát to sice není průšvih, ale někdejší nominace na Oscara (Lítám v tom) nebyla náhodná. Tohle děvče má talent, s přehledem vypíchla další nejistou/zranitelnou postavu, a když už kdysi úspěšně vyžehlila svou účast ve Stmívání, jednoduše potřebuje pořádnou roli s pořádnými dialogy. První půlhodinka milá, místy vtipná, jakmile se ovšem dostáváme do dramatičtějších poloh, kvalita jde dolů. Ze svatby coby tradičního rituálu, místa nespočtu trapasů a spektra nejrůznějších individuí šlo určitě vymačkat víc, finále neuspokojilo. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková ta hořkosladká svatební komedie, tentokrát v čele s Annou Kendrick. Ta je jako vždy fajn. Vlastně celý hlavní ansámbl je fajn, Merchant jako vždy správný weirdo, Kudrow mě ani tak neiritovala jak tomu běžně bývá, Robinson byl fajn, i dokonce ten low key Chris Hemsworth se dal, na tu chvilku co tam byl. Ale jinak je to takový nemastný neslaný, pocitově to má dvě hodiny i když je to v reálu poměrně krátké. Tak nějak mám pocit, že Blitz si chtěl natočit celovečerní romantickou komedie, ale v první třetině zjistil, že vlastně neví, co a jak. Některé dílčí kousky byly fajn, ale jako celek to prostě nefunguje, šedé a mdlé vyšumění do zapomenutí. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama