Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (429)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva jo! Tuhle Koreu si dám líbit. Ťamani se tentokrát vytáhli, když se na plný čáře vysrali na to svoje čaro a tu svou typickou poetiku kterou jsem nikdy nechápal a v duchu nejlepších tradic převzali všechny dějové postupy a typická klišé obvyklá pro zombie filmy. Výsledkem je snímek kterej po všech stránkách působí jako by vylezl z holýho údu a nebyl točenej kdesi v Ťamanistánu. Pravda cgi efekty při srážce vlaků jsou z trochu slabšího soudku, ale tak chápu, že tohle nestálo miliardy. Každopádně se z toho vyklubala nečekaně zábavná nonstop akční popkulturní zombárna z minimem hluchých míst a maximem zlikvidovaných hlavních postav. Kdyby ještě na konci sejmuli tu těhotnou blbku a tu afektovanou malou píču, tak bych uvažoval i o plný palbě, takhle zůstanu u velmi pěkných 4* Svižná a nekompromisní záležitost. Určitě doporučuju! 85% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, byť jsem osobně filmů se zombíky už dost přesycen. Poněkud otravné mi zde ale přišlo, jak se zde permanentně zdůrazňuje význam rodiny (btw. příšerně mi tam vadila postava manžela těhotné ženy), a potom mě rovněž zarazilo, jak je ten film překvapivě krotký v zobrazení zombíckého řádění (znepokojivou atmosféru to má přesto velmi dobrou). Nějaké krve je zde v podstatě minimum (a ještě k tomu spíš připomíná chilli omáčku, kterou někdo rozmazal po oknech vagónů a bílé košili hlavní postavy), ačkoli si film podle mě vyloženě říká o drastické záběry utrhaných údů a požíraných mozků. Kdyby to bylo víc temnější a krvavější - a kdyby se ten film aspoň trochu obtěžoval s vysvětlením, kde se ta nákaza vzala - líbilo by se mi to asi víc. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý korejský horor. Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Akce je udělaná dost povedeně. Film skvěle pracuje s napětím a emocemi, takže se do postav lehko vžijete. Co začne jako nevinná jízda vlakem, skončí jako boj o přežití. Pár náhodných cestujících musí spolupracovat, aby přežili. Povede se to ale všem? Vážně je to síla. "Není to vaše vina." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec fajn. I Korejci si chtějí zařádit s hladovými zombíky, kteří prorážejí hlavou sklo, lezou přes sebe jako po žebříku a koušou všechno, co se nepohybuje jako hladové klepající se oživlé mrtvoly. Šíleného výrazu v očích se dočkají pasažéři luxusního vlaku, mezi kterými nám tvůrci jasně představí ty dobré, ty zlé i ty, kteří se v průběhu děje „napraví“. Scénář není tak nejapný jako v případě podobných kousků, hlavně si cením toho, že neobsahuje tolik oslích můstků a logických děr. Samozřejmě nechybí typicky přepálené asijské emoce, občas je to křeč, ale vesměs se divák nenudí (ač se bleskurychle útočící potvory v tomhle subžánru většinou velmi rychle okoukají). Digitální triky fajn, něco bych prostříhal, ale vesměs spokojenost. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že se zde trochu inspirovali filmem Světová válka Z, hlavně těma hordama zombíků, které přes sebe přelézají. Jinak se zde vybralo zajímavé prostředí a tím byl vlak, ve kterém cestující bojují o život s poněkud nadopovanými zombíky. Žádný z hlavních hrdinů to nemá do konce jistý a to se mi na tom líbilo, i když zamrzelo, že to někteří nezvládli. Klidně bych byl pro dvojku. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)
  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama