Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (297)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IT'S BRYAN FUCKING CRANSTON!" --------- Ďalší zárez na pažbe geniálneho Francovho herectva. Celý film je viac menej prehliadka jeho hereckých schopností a záverečná komparácia s The Room je už len potvrdením, pretože bola na vlas identická. A ako bolo v jednom komentári na margo Jamesa F. spomenuté - "the actor, the myth, the legend" - a s tým sa dá len a len súhlasiť. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

On to ve výsledku není špatný film, jen doplácí na 1. zbytečnou délku, 2. zbytečnou doslovnost, 3. neujasněnost celkového záměru a koncepce. Chce to být filmem o Wiseauově filmu The Room a jak se ten film natáčel? Nebo buddy příběhem o dvou klucích, kteří na to sice nemají, ale stejně si splnili svůj sen? (Povšimněme si, že až pohádkově - máte prachy, můžete skoro cokoliv. Kdyby Wiseau prachy neměl, asi by to celé vypadalo jinak.) Problém taky je, že v určitých chvílích je film vlastně doslovnou ilustrací jak samotného The Room, tak stručné historie kolem jeho natáčení, kterou si přečtete jak tady na ČSFD, tak jinde. Jen nevím, proč tu nebylo nic o Wiseauově firmě s bundami? Na druhou stranu má film hodně silný, pozitivní náboj - jak vztahem Sestera a Wiseaua a jejich touze splnit si sen, tak vlastně i vztahem štábu a herců k Wiseauovi, který se dá označit za hodně komplikovaný, ale myslím, že nakonec ho všichni vzali prostě jako neumětelského podivína a možná se tím i dodnes chlubí, že s ním dělali. Takže jsem rád, že jsem film viděl, přes zbytečnou délku mne pobavil a udržel v jakési pobavené náladě po celou dobu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze jsem cekal vic. Uvodni pul hodina je docela opruz, kdy jsem uvazoval, jestli mam vubec zapotrebi to sledovat, nastesti od prestehovani a vzniku napadu na film se to trosku rozjede. Ale necekejte nejakou super komedii, je to spis takova artovka s par vtipnejma momentama, ktera je spis divna a vyzivajici se v wtf momentech, nez vylozene vtipna. Herci jsou fajn, James Franco vypada jak Frankensteinovo monstrum, Dave jako Hollywoodskej hezounek a ostatni vicemene jen pricmrndavaj, tohle je koncert tyhle dvojice. Mozna bych se bavil vic, kdybych videl The Room, takhle jen dobre zahranej, prumerne natocenej a minimalne vtipnej film, kterej je ve vysledku asi uplne zbytecnej, protoze stejne se clovek hlavne pobavi u momentu, ktery jsou vlastne slovo od slova prehrany z originalu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

The Room jsem neviděla, což je pravděpodobně chyba. Nicméně to můžu lehce napravit. A popravdě mě celkem zajímá, co z toho natáčení nakonec vzniklo a jestli je to vážně tak vtipné. Nicméně miluju Jamese Franca a jeho mladšího bratra taky. Na ty jejich ksichtíky bych se mohla dívat celý den, ale musím uznat, že mě to celkově zas tak nezaujalo a připadalo mi to takové zmatené. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

James Franco, jeho zvláštní styl humoru a stylově zpracovaný příběh o jednom z nejhorších filmů (a herce) všech dob. Franco je fenomenální a jeho podání Wiseaua, včetně všech gest a mluvy je fascinující. O celém filmu se to ale bohužel říct nedá a jako celek film nefunguje tak, jako jednotlivé scény nebo geniální Francovo herectví. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje krátka scénka. (ČSFD)
  • Reakce publika při premiéře filmu je fiktivní a je míněna jako metafora pro budoucnost filmu. Ve skutečnosti byla reakce diváků přinejmenším rozpačitá. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama