Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pěkná, svižná romantická komedie s charismatickou ústřední dvojicí střeštěné Katharine Hepburn a Cary Grant, zajímavým scénářem, chytlavými dialogy i leopardem či psíkem rozhodně zvedne náladu. [8/10] (RKO Howard Hanks Prod.) (Čb. /// Produkce: Howard Hawks, Cliff Reid /// Scénář: Hagar Wilde, Dudley Nichols /// Kamera: Russell Metty /// Hudba: Roy Webb) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Je mi nesmírnou záhadou, že se Bringing Up Baby každému tak líbí. Mně tam směšného nepřišlo skoro nic.Takovou bandu přehnaně potrhlých charakterů, pobíhající ve stupidním ději aby jeden pohledal. O to neuvěřitelnější je pro mě fakt, že jsou pod tím podepsána tak hvězdná jména. Při vší úctě ke Katharine Hepburn, kterou obdivuji, musím přiznat, že role Susan jí ani trochu nesvědčila a tato postava mně byla tak nesnesitelně protivná, že jsem celou dobu doufala, že si jí ten leopard dá k svačině. Asi to neudělal jen proto, že si nechtěl kazit chuť. Já si ji teď budu muset spravit zde několikrát přirovnávanou, českou klasikou Eva tropí hlouposti. Ta totiž, narozdíl od této americké ztřeštěnosti, je nanejvýš zábavná, protože nepostrádá to hlavní, co má (i bláznivá) komedie mít – humor. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající situační romantická komedie, ohromně živá, rychlá, s úžasnými dialogy a dokonale sehranou a jiskřící ústřední hereckou dvojicí (rozkošně ňoumovitý Grant a extrémně energická Hepburn, která svůj protějšek proti jeho vůli přivádí do jednoho maléru za druhým). K nejvyššímu hodnocení má tahle sympatická, tím nejlepším možným způsobem ulítlá a vůbec ne hloupá legrácka zatraceně blízko (po druhém zhlédnutí na něj možná i dosáhne, nedivil bych se). Unikátní žánrový kousek nejen na dobu svého vzniku. 85 % ___ Hm, tak napodruhé (s osmiletým odstupem) už to taková sláva bohužel nebyla. Roztomilost, energie a gradující řetězení absurdních a bláznivých situací sice stále funguje skvěle, ale už mi to zkrátka nepřišlo bůhvíjak vtipné (je to spíš úsměvné než že by to člověku vysloveně trhalo bránici). Navíc postava K. Hepburn je chvílemi skutečně iritující... 75 % ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není nad to, mít svého leoparda:-) Absurdita na každém rohu? Leopard. Ironie na každém kroku? Leopard. Praštěná dívka v touze po Něm obracející svět vzhůru nohama? Leopard. Roztržitý paleontolog toužící po brontosaurově kosti, který se má brzy oženit? Leopard. Geniální screwball komedie aneb rozkošná válka mezi pohlavími na všech frontách? Leopard. Jsou mu tři roky, miluje psy a píseň I Can't Give You Anything But Love, Baby... P.S. Nekoukejte na dabing. Nikdy. Za žádných okolností. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Cary Grant i Katharine Hepburn neměli s komedií moc zkušeností, proto spoléhali na režisérovo vedení. Ten na ně měl jediný požadavek, a to odříkávat text své role co nejrychleji. (Pavlínka9)
  • Pes Skippy, se ve skutečnosti jmenuje Asta a mohli jste ho spatřit již ve filmu Thin Man (1934) a Nahá pravda (1937). (Kulmon)

Reklama

Reklama