Reklama

Reklama

Půlnoční láska

  • USA Midnight Sun (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Katie (Bella Thorne) trpí přecitlivělostí na denní světlo, vzácnou život ohrožující chorobou. Od dětství je celé dny zavřená ve svém domě a ven může vyjít jedině v noci. Její život se změní, když jedné letní noci potká Charlieho (Patrick Schwarzenegger), svou platonickou lásku, se kterým začne prožívat neobyčejný vztah. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (155)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Mal by som napísať, že to bolo nad očakávania dobré. No ja som kvalitu očakával. Zaujal ma trailer (čo sa stáva málokedy), tá myšlienka a naozaj som chcel na to ísť. A nič by som na snímke nemenil. Aj s tým pomalým rozjazdom po dramatický koniec. Všetko tam bolo ako malo byť. Keď som si čítal knihu "Jak napsat dobrý scénář", jedna z hlavných rád znela, že tvorcovia filmu musia vytvoriť vzťah medzi postavami a divákom. Za ostatné roky sa to v mojom prípade nepodarilo snáď žiadnemu inému filmu tak Polnočnej láske. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film kinem opomíjený a není se čemu divit - prezentuje se jako čistá, nezajímavá romantika. A ono opravdu jde o čistou romantiku, jen ne tak nezajímavou, jak by se mohlo zdát. Ano, jako hlavní hrdinku tu máme takovou tu typickou holku, která z důvodu nějakého problému nepoznala chuť normálního života. Ano, hrdina, leč je ze začátku prezentován jen jako kluk míhající se každý den pod hrdinčiným oknem, se nakonec ukáže taky něčím jiný, ačkoliv trochu jinak. Ale celé je to podané velmi citlivě, na nic si to zbytečně nehraje a sám jsem do konce držel palce, aby nastal happy end. No... nebudu nic prozrazovat, ale celkově je to děsný doják a nemít zrovna silnou chvíli, i mě by to možná skolilo. Shrnuto, příjemný, dojemný, nenásilný romantický film pracující s nepředstavitelným (a existujícím) typem nemoci. A ty přemýšlivé napadnou i různá „co by, kdyby“ spojená s vývojem děje. Pro mě nečekané překvapení této jinak slabé filmové sezóny. 80% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ano, je to asi kýčovité, je to schématické, je to zidealizované. Ale taky je to po citové stránce naprosto funkční, se skvěle zahranou hlavní dvojicí a parádně sympatickými lidmi okolo. Nečekal jsem mnoho, zejména asi proto, že mi některé názory a aktivity Belly Thorne nejsou příliš po chuti, ale o to více jsem byl příjemně překvapen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně staromódně pojatá romantika s idealizovanými postavami a s prvkem, který je v posledních letech zatraceně v kurzu. Jeden z právě se poznávajícího páru totiž trpí nějakou zatraceně vážnou chorobou. Bella Thorne, do které jsem se zabouchl, trpí vzácnou nemocí, která jí nedovoluje vyjít na slunce. Dávno mi není šestnáct, navíc se pokusím ignorovat, že její dosud platonické lásce nepřijde divné, že nikdy nejela vlakem, nikdy nebyla na studentské party, koncertě nebo se nekoupala venku, jenže ono to funguje. A poměrně sympaticky. Není to tak komplexní a osudové, ovšem (menší) emocionální nálože se dočkáme. Prostě teď a tady jsem si to užil, Bella pokračuje v přirozeném pojetí jako třeba v podobně laděném Než jsem tě poznala Emilia Clarke, Shailene Woodley (Hvězdy nám nepřály) či v Now is Good skvostná Dakota Fanning. Mladý Arnie je sympaťák, i když stejně jako otec žádnou hereckou díru do světa neudělá. Scénář drží pohromadě, režie je solidní a diváctvo bude vyjma cyniků velmi spokojené. Já byl. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Zas tak smutné to nebylo a to hlavně proto, že bylo jasně vidět od začátku, jak to skončí. Našel jsem ale novou herečku, která se mi pekelně líbí. Trošku je podobná Keire Knightley. Bohužel je to docela prase, protože se neholí, což je docela nechutný, takže může být sexy jak chce, ale jakmile se svlékne zdrhám :) Podíváná parádní, závěr nepovedený. Proto musím jít o stupínek dolů, ale to až tak nevadí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Na základe rovnomenného tínedžerského románu od autorky Trish Cook. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo od 12. října do 10. listopadu ve Vancouveru v Britské Kolumbii (Kanada). (griph)
  • Belle Thorne bola v prvom ročníku diagnostikovaná dyslexia a naozaj bola vzdelávaná doma. Jej otec zomrel pri autonehode rovnako ako matka jej postavy Kate. (Arsenal83)

Reklama

Reklama