Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil opravdu hodně, patřil k mejm nejvíce očekávaným. Moderní akce se zdrceným Chanem, odehrávající se v Británii, kde sekunduje Brosnan, politické prvky a aktuální téma, poháněné pomstou. Krása prostě. Dostal jsem však politické drama s akčními prvky a ačkoliv mohlo být akčních scén více, i tak jsem doslova nadšený. Campbell mě naprosto uchvátil vizuální stránkou, režií a stylem, jak snímá akční scény. Lahodné ozvučení, když se pálí ostrejma, lehce třesoucí se kamera během soubojů, které působí živelně, těkavě, dynamicky a realisticky. Inovativní prvky. Kulometová kadence úderů, těsné prostory, plno stealth akce, různé pastičky, tiché likvidace, Chan prokazuje kreativitu a čte okolí. Zpočátku kulhá a divák si říká "wtf, tenhle dědula že se postaví proti IRA?!" ale to, jaké stunty si tam dovolí a efektivitu, mu můžou mladší závidět. Pomsta je jediné, co mu v životě zbylo a tak nemá co ztratit. Malej bonbónek v podobě swat jednotky, po výstroj až s výslechy "já se s tebou děvko srát nebudu", rozhodně potěší a Cliff Martinez filmek podepřel monumentálním soundtrackem, každej hudební motiv působí nervózně, graduje a hladí sluch. Objeví se i nějakej ten solidní twist, prostředí Británie oku lahodící, je svěží a film mi utekl opravdu rychle. Finální zúčtování kulervoucí, a málem mi z nervů popraskalo pár žil, měl jsem chuť si trhat vlasy. Líbí se mi aj ten odstup dvou hlavních aktérů, kde každej má své motivace a vzájemně se prolínaj jejich cesty k cíli. Proto se neustále mění a vyvijí vztahy (hlavně události po fightu v lese mezi Chanem a mladým stopařem, nebo akt manželky Brosnana z určitých a pochopitelných důvodů), a celkově jsem sledoval zaujatě tuhle jízdu. Jackie Chan na to ještě má, mno a jelikož zdejší akční scény jsou prvotřídní, chvíli si filmek ponechám ve složce a rozhodně si každou akcičku pustim několikrát, protože to bylo jedným slovem WOW :-) a co teprve celej soundtrack, hmm ;-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan pod dohledem Cambella natočil dost možná nejlepší film za posledních 5 let a potěší, že Jackie je pořád ve formě, jen škoda, že pořádná akce příjde opět až v závěru. Souboj v lese či střetnutí v baráku je velmi solidní, Pierce Brosnan jako záporák v pohodě, příběhově to však mohlo být zajímavější a první půl hodina mi přišla trošku otravná, jelikož tvrdohlavý Jackie to trošku přeháněl s tím neustálým vyptáváním se po vrahovi jeho dceři, ale jinak slušná jednohubka, která neurazí. Příště méně politky a více Akce a bude to za 4. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Číňan v Írsku? Hm, prečo nie. Zvláštnym spôsobom nevyrovnaný film. Takmer bez tempa, ale nie je to ani žiadna veľká katastrofa. Proste 3*. No ak budete čakať od Jackieho klasické akčné blbnutie, zostanete sklamaní. Akcie nie je málo. Prvých 30 minút sa síce nedeje skoro nič, ale postupne sa to predsa len rozbehne. Jackie ale často dostane nakladačku, zadýcha sa a spolieha sa v nej viac na svoj mozog, než na ruky a nohy. Čo je pre niekoho osviežujúce... a pre niekoho urážka. V jeho veku každopádne akceptovateľné. Čudne sa mi pozeralo na samotného Jackieho, na ktorom je predsa len už vidieť, že nemá dvadsať. Samozrejme starneme všetci, ale u akčných hviezd je to... smutnejšie? Najlepší dojem napokon (prekvapivo ?) zanechá nepredvídateľný Pierce Brosnan. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem, čím si získal tento film toľkých priaznivcov. Už to nie je ten typ filmov, ktoré vyhľadávam, ale premiéra na tv markíza ma zaujala, takže som dal filmu šancu, samozrejme na druhý deň cez archív, neznášam reklamy. Bol som zvedavý na starnúceho J. Chana na ktorom bol vyšší vek aj vidieť, možno aj zámerne. Samozrejme potvrdil svoju kondičku, už to síce nie je non-stop action movie, ale stále na to má. Herecky mu pekne nahráva P. Brosnan, takže ako akčná jednohubka splní účel. Hodnotenie filmu 75% sa mi zdá príliš štedré, nič mimoriadne som na tom nevidel. 100x prevarená akčná klasika, nič viac, nič menej. 60%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Problémů ten film má víc, ale že je život krátký a lidé na internetu neradi čtou dlouhé texty, tak zmíním jen tři největší: 1) The Foreigner sestává z dvou hlavních vypravěčských linií, které se sice občas protínají, ale nikdy doopravdy nekooperují a divák se nemůže zbavit pocitu, jako by někdo sestříhal dva nesouvisející filmy dohromady. 2) Na Jackiem Chanovi sice stála celá propagace, ale kdyby ve filmu nebyl, nic moc zásadního by se nestalo.To hlavní se děje v linii Brosnana, Jackie se jen párkrát objeví a něco vyhodí do vzduchu / někomu nabančí. A nedostatečnost / neplausibilnost jeho motivace je kapitola sama pro sebe. Čínsko-vietnamský badass, kterého Jackie hraje, totiž ve své cestě za pomstou uvažuje následujícím způsobem: "Moji dceru zabil útok, k němuž se přihlásilo cosi jako IRA -> tady tento politik je Ir, takže určitě o útočnících něco ví, půjdu se ho zeptat -> ha, on mi říká, že o teroristech neví nic, ale je to Ir, takže určitě lže, budu na něj tedy páchat bombové útoky tak dlouho, dokud se nepřizná!" Nic logičtějšího opravdu vymyslet nemohl, že? 3) Brosnanova linie, která je kombinací rodinného melodramatu a konspiračního politického thrilleru, by mohla být fajn, kdyby však nebyla směšně šablonovitá a nevypadala jako něco, co se sem omylem přeneslo trhlinou v časoprostoru - nejpozději z počátku 90. let, kdy vyšla kniha, kterou The Foreigner adaptuje. Ostatně, jak moc aktuální byla v roce 2017 hrozba terorismu ze strany IRA? A jak moc absurdně v roce 2017 vypadá, pokud jsou postavy Irů vykresleny podobně stereotypně jako postavy Arabů v Delta Force s Chuckem Norrisem? I zde se prostě projevuje nešťastná rozeklanost celého filmu - akčňák o bývalém vojákovi, kterému zabili dceru / manželku / psa / křečka si absurditu a žánrové stereotypy může dovolit, aniž by mu to ublížilo. Politický thriller si ovšem zplošťování komplikované reality na povrchní stereotypy dovolit nemůže, nechce-li tedy být podobně zajímavý a podnětný jako diskuze na Novinkách. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama