Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně let jsem Jackieho neviděl, protože jeho nový filmy mě už moc neberou, takže jsem zprvu s hrůzou zíral, jak sešel a zdědkovatěl. Ale samozřejmě že tu sešlost a zdědkovatění dost přehrával a umí pořád pár dobrejch triků, na který by se většina z nás nezmohla ani za mlada. Prošedivělej Brosnan s irským přízvukem je taky dobrej, určitě lepší než v časech, kdy vypadal jako bisexuální manekýn hrající si na Jamese Bonda. Každopádně celej Foreigner je nadprůměrně povedenej béčkovej akčňák, záživnej, svižnej, přímočarej, bavilo mě nakouknout do zákulisí IRA a dostal jsem taky přímo od Jackieho parádní tip na časovanou zápalnou bombu za pár pětek, kterej se někdy může hodit. Na druhou stranu velká vada na kráse Foreignera je ta, že v něm scénárista použil poněkud vyšeptalej, ba přímo z prstu vycucanej námět - bomby do veřejnejch autobusů a letadel totiž dávají úplně jiní chlápci, než irští katolíci. Ale o tom se přece filmy točit nemůžou, že jo, to by byla xenofobie, takže ať se zase rubou bílí s bílejma. A necháme to celý vyšetřovat Afrobrita. Eh, nějak mě tahle filmová virtuální současnost přestává bavit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dost bylo musulmanských teroristů, řekl si Campbell a po letech poslal do Londýna řádit splašenou frakci IRA, po které jdou nejen veteráni, kteří složili zbraně a snaží se zachovat nějaký status quo, ale i Jackie Chan, který při jednom z útoků přišel o dceru. Jedná se jak o revenge akčňárnu v podání naštvaného otce, tak i o celkem solidní thriller s kapkou špionáže, který sleduje mechanismy uvnitř IRA, jež má na krku nůž od britské vlády. Pokud jde o Jackieho, tak ten pořád umí, ačkoliv i když se tu našly nějaké ty kopačky, tak spíš to bylo o kladení bomb a partyzánštině. Ale i to mu sedlo. Každopádně mě tady víc bavil Pierce Brosnan jako bývalý člen IRA spolupracující na politické úrovni s britskou vládou. Celkově velká spokojenost. 90% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste mi v kanceláři odpálil zasranou bombu?" Když chce IRA spravedlnost, tak vzduchem lítají domy nebo autobusy. To dá rozum, to chápe každej Brit, kterej chce mít klid. Tady to ale IRA přehnala. Probudila v týpkovi, kterej po večerech připravoval v restauraci chutnýho Bóbika, specialistu pro boj ve vysoký trávě. A rozjela se hra, která mě hodně bavila. Srandy jsem si teda moc neužil, ale když jde o pomstu, terorismus, zradu a nevěru, tak ty vtípky snad ani tolik nepotřebuju. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér mé nejoblíbenější bondovky, (Zlaté Oko) můj nejoblíbenější Bond (Brosnan), nejoblíbenější čínská hvězda (Chan) v akčním thrilleru, který jakoby vypadl z mé oblíbené doby 90. let. Po všech směrech dokonalá kombinace a ačkoliv není film dokonalý, povedl se naštěstí opravdu hodně. Oblíbené téma pomsty za smrt bližních je v tomto případě zabalena do politického thrilleru a přestože tempo není tak svižné, jak by si film zasloužil, je radost se na něj koukat a já jsem rád, že ještě pořád vznikají filmy ze staré školy. Campbell si u mě po průseru s Green Lanternem, zdárně napravil reputaci. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dva uplne odlisne filmy v jednom. A strasne sa biju. Mohla to byt epicka a komplexna dvapolhodinova epicka mozaika alebo si tvorcovia mali vybrat. Bud mali tocit becko s Jackie Chanom v Rambo mode (nekecam) alebo politicky thriller o znovuzrodeni IRA. Obe su fajn, no dohromady je to bordel. Vyborny Brosnan ale milo prekvapil. 6/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama