Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jackie "that fuckin´ Chinaman" Chan v úlohe starého zlomeného muža, ktorý ešte dokáže zlomiť aj zopár mladších mužov. Bolo by to super, Martin Campbell je výborný remeselník, ale niekto niekde rozhodol, že 70% filmu bude tvoriť dialógová politika a rodinná melodráma okolo Piercea Brosnana a až ten zvyšok sa bude točiť okolo Jackieho pomsty za dcéru zavraždenú írskymi teroristami. Napriek tomu solídna vec. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sek sem se semtexem.“ Protřepat, nemíchat tentokrát nezachraňuje svět, ale jen svou kůži a politickou kariéru. Před lety si umyl ruce od krve, celý kýbl Solviny na to padl, a zakopal válečnou sekeru i zbylý semtex (GPS si zapsal). Teď je z něj mírotvorce, usmiřující protestanty s katolíky, což je práce pro vraha. Navíc se mu zbláznila spící buňka, rakovina násilí znovu bují a ke všemu jakási zakrslá žlutá opice opruzuje: „Prozraď jméno!“ Jo jo, Jackie Chenovi sice už vržou klouby, ale pořád umí kopat jak mula. Na Hennsseyho si vyskakuje jak péro z gauče, háže mu vidle do politických pletich a chlapcům z IRA na záchodech odpaluje bomby pod prdelí, aby taky poznali jaké to je. Nepolapitelný Quan se plíží kanály Ulsteru i bažinami v lesích, jako Rambo straží pasti s kůly a při rvačce sám zbouchá šest urostlých na jednu hromadu. Zmlácení teroristi pak na něj volají posily, 100 chlapů [nekecám, čas 57:20] a já konečně pochopil, že nekoukám na thriller, ale na akční komedii. Škoda. POLITICKÉ OKÉNKO: [][] Až film zkouknou v Buckinghamském paláci, objednají z Číny kontejner důchodců a ti jim Belfast i Dublin vyčistí od IRA dočista do čista. A v Ulsteru konečně zavládne mír. [][] God Save the King! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan pod dohledem Cambella natočil dost možná nejlepší film za posledních 5 let a potěší, že Jackie je pořád ve formě, jen škoda, že pořádná akce příjde opět až v závěru. Souboj v lese či střetnutí v baráku je velmi solidní, Pierce Brosnan jako záporák v pohodě, příběhově to však mohlo být zajímavější a první půl hodina mi přišla trošku otravná, jelikož tvrdohlavý Jackie to trošku přeháněl s tím neustálým vyptáváním se po vrahovi jeho dceři, ale jinak slušná jednohubka, která neurazí. Příště méně politky a více Akce a bude to za 4. 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell si to dává i na stará kolena. A Jackie Chan překvapivě taky - nepokouší se komediálně šaškovat, hraje krásně civilně, a i na nějakou tu slušnou okopávanou od něj dojde. Jak by taky ne, když má tak výborně napsanou roli exVietconga, který v lesích kolem Doublinu partičce z IRA ukáže zač je toho Rambo. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama