Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (344)

verbal 

všechny recenze uživatele

O IRA už byla natočena spousta nudných, narkoleptických a užvaněných patetických sraček, plných keltských morálních dilemat, jestli pokojně bučet za Bětku nebo masakrovat anglosaské civilisty. I po zneužití většího množství než malého bych ještě do včerejška považoval za žertovně absurdní pičovinu, že někdy uvidím jeden z nejkulantnějších napínačů o irských armějcích, který produkčně zmákne a zacáluje Pekingvůd a hlavní roli bude hrát Čenovic Džudyna. A bác ho, nic není nemožné, voršprung durš technik a tak… Nic jsem perorálně ani pernasálně nepožil, a přesto zřel fuckt fajnový kousek, zcela prostý Džekího obvyklého opičího čurákování, přímočarý, zábavný a svižný, s pestrým a chytrým hlavopatoidním scénářem a solidní výpravou, v němž skvěle pózující Pírs šarmantně oprášil svůj šinfejn akcent a Šimpymu to i v mumifikačním věku kope jako zamlada. A tak starý unavený ťaman ukázal MI 1-6 jak na to, přičemž během chvilky se zenovým klidem udělal z Belfastu místo, kam odteď budou Velkobrity kdovíproč stále hrdě vykrmovaní paraziti, tedy slizký degenerát Karlík a senilní korunová bába, nadšeně každý rok jezdit na bezpečnou dovolenou. Plná palba. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postarší páni Jackie Chan a Pierce Brosnan tu rozohrávajú vlastnú hru o pomste a vybavovaní účtov, kedy obom sekundujú menej známe filmové tváre. Veľmi vydarený akčňák s Jackiem v hlavnej úlohe. Veľmi sa mi páčilo, že z hlavného hrdinu nerobili nepremožiteľného šesťdesiatnika, ale akčné scény "prispôsobili veku" a film bol podstatne viac uveriteľný. Malo to spád, napätie, vyvážený a zaujímavý dej aj dobrý scenár. Tento film rozhodne nenudí. A aj keď tam je politický tlaky z IRA, nie je tam toho politikárčenia toľko, aby sa v tom nedalo vyznať. Môžeme teda vypnúť a plne sa sústrediť na akčnú jazdu, ktorú na staré kolená predvádza Jackie Chan. Snímka má slušný spád, sviežosť, pevný scenár a Jackieho Chana, ktorý po fyzickej stránke akoby nestarol. Kratšie zápasy tu má síce len dva, ale presne také, na aké sme u neho zvyknutí. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér mé nejoblíbenější bondovky, (Zlaté Oko) můj nejoblíbenější Bond (Brosnan), nejoblíbenější čínská hvězda (Chan) v akčním thrilleru, který jakoby vypadl z mé oblíbené doby 90. let. Po všech směrech dokonalá kombinace a ačkoliv není film dokonalý, povedl se naštěstí opravdu hodně. Oblíbené téma pomsty za smrt bližních je v tomto případě zabalena do politického thrilleru a přestože tempo není tak svižné, jak by si film zasloužil, je radost se na něj koukat a já jsem rád, že ještě pořád vznikají filmy ze staré školy. Campbell si u mě po průseru s Green Lanternem, zdárně napravil reputaci. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ta politická rovina je tu dost přitažena za vlasy, byť nádherně odehrána přesvědčivým Brosnanem. Ale Jackie Chan je frajer, o tom žádná. Já, když ve své blížící se padesátce nesu tašku s nákupem, a zrovna v baráku nejede výtah, propadám panické hrůze při představě, že musím šlapat do šestého patra :o) a Jackie, ten ve svém požehnaném věku tady metá roznožky a skáče po střechách jako mladík. Je to borec, musím se zeptat na jeho kardiologa :o) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FUCKING CHINAMAN!" ------------- Britský prízvuk je proste jeden veľký vtip. Nič ním povedané nedokážem brať seriózne. Ale na lepšiu nôtu. Starý dobrý Jackie Chan ešte stále dokáže vytrieskať dušu zo všetkého zlého. Napríklad tu položil na kolená nie len teroristickú skupinu (rozumej bandu amatérov), ale aj osobnú ochranu vládneho činiteľa a to ani nebolo všetko. Cením pekne progresívne gradujúcu akciu a výkon Jackieho, ako zdrveného otca. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama