Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (343)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jackie ještě pořád umí nakopat, stejně jako režisér Campbell natočit kompetentní film obzvlášť když k tomu ještě přidá ex Bonda Brosnana, tak je úspěch téměř zaručen. Co se mě týče tak akční scény jsou na úrovni Jackie už sice není úplně z gumy, ale pořád se snaží a utáhne i vážnější roli podobně jako např v New police story. Brosnan má pak celkem zajímavou postavu, ale nicméně ubral bych trochu toho politického pletichaření a přidal víc akci, protože zde se i vzhledem k delší stopáži spíše než o čistokrevný akčňák jedná o politický thriller okořeněný nějakou tou slušnou akcí, ale to mi úplně nepřekáží. Solidní řemeslo.65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan samozřejmě zestárl, ovšem i když si bývalá nula nula sedmička vybere akční žánr, rozhodně není k smíchu. To samé platí pro Jackieho Chana, u kterého je stárnutí ještě patrnější. Ostatně šoupnout tuhle asijskou legendu do podobného projektu a vážnější role, byl sakra dobrý tah. Samozřejmě ubylo jeho pověstných, zdánlivě neproveditelných akrobatických kousků, nicméně kupředu ho žene touha po pomstě. Kdysi přišel o většinu rodiny, v Londýně se po letech kvůli irské organizaci IRA a českému Semtexu rozloučil i s milovanou dcerou. Vyšetřovatelé mají pramálo stop, zoufalý otec tak vidí možnost právě v politiku Brosnanovi, který kdysi stál u toho, když se za svobodné Irsko prolilo hodně krve, ovšem teď si užívá svých přepychových sídel a bratříčkuje se s Brity. Martin Campbell je schopný řemeslník a pokaždé, když film vykazuje alespoň minimální dynamiku, režisér nás doslova vtahuje do plátna. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, která ovšem v druhé polovině trpí tím, že na politický thriller obsahově nemá. S tímhle palčivým tématem se asi dalo pracovat lépe. I tempo kolísá. Nakonec ovšem příjemná jednohubka. Tři až čtyři hvězdy. Já půjdu nahoru. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dva uplne odlisne filmy v jednom. A strasne sa biju. Mohla to byt epicka a komplexna dvapolhodinova epicka mozaika alebo si tvorcovia mali vybrat. Bud mali tocit becko s Jackie Chanom v Rambo mode (nekecam) alebo politicky thriller o znovuzrodeni IRA. Obe su fajn, no dohromady je to bordel. Vyborny Brosnan ale milo prekvapil. 6/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Campbellova zkušeně uvařená, po akční stránce dobře okořeněná polévka. Z vlajky nula nula sedmičky odmáznul modrou, z čínské mlátičky udělal gentlemanského rudého bareta za zenitem, který psy svého nepřítele nejí, ale uspává a v rámci pomsty zabíjí jen potřebné (potkat ho John ve Vietnamu, vrací se k plukovníku Trautmanovi jen složená vlajka). Kdyby bylo na mně, bez druhé ingredience bych se obešel a tím by se to trochu zahustilo.. Během kariéry utržené vazy v rameni, zlomenina hrudní kosti, fraktura lebky, popáleniny na rukou, to všechno muselo Jackieho Chana hrozně bolet. Stejně jako mě, když se v úvodu pokoušel o charakterní herectví.. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)
  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama