Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (76)

classic 

všechny recenze uživatele

Ani všetkých predchádzajúcich sedem epizód SPOLOČNE, ako celok, kvalitatívne vôbec nedosahujú iba na tú poslednú, ôsmu, ktorá je z môjho pohľadu naprosto pohlcujúca a strhujúca, že ako klasicky vravievam: „To najlepšie si nechali tvorcovia až na samý koniec prvej sezóny” ! Jej obsahom (zdrojom) je Pán Prsteňov, z epickej perspektívy, ďalej, Harry Potter, z čisto prosperujúcich kúziel z každých strán, a nakoniec tu mám aj Statočné srdce, a to predovšetkým zo štýlového spracovania, kedy useknuté končatiny lietajú až takmer do mojej obývačky, že tak extrémne naturalisticky to pôsobí ! A PLUS (+) tieto spomínané atribúty si taktiež ešte na záver poriadne a poctivo niekoľkokrát vynásobte, keď sa tým následne dostanete do akéhosi vyššieho levelu, kde sú citované inšpirácie už iba akousi slabou náplasťou oproti tomuto neuveriteľnému televíznemu spracovaniu, ktoré by sa v žiadnom prípade nestratilo ani na veľkom kino-plátne vedľa čoraz „ťažších” blockbusterov, a la MARVEL. Neviem, či som v živote videl lepšiu TV. časť, ktorá by ma takto posadila na riť ?! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Finále na pahorku, v lese, a v chalupě. Halucinační povídka mě upřímně tolik nebavila ani v knížce, je to další expozice a závěr se tím jen zpomaluje, na druhou stranu, celá první série je v tomhle případě jedna velká expozice, takže vlastně dobře, že to máme za sebou a děj se konečně bude moct rozjet. Z mágů jsem trochu rozpačitej, někdy super, jindy velkej bizár, snad se tvůrci do budoucna spíš zkrotí, než aby to ještě víc rozjížděli. Kdyby ten seriál byl trochu temnější, pomalejší a víc a dýl a líp se mluvilo, asi bych se nezlobil. Tak snad příště. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akčné finále patrí veľkej bitke, ktorá ale prebieha inak, než sme zvyknutí. Ide predovšetkým o bitku medzi čarodejnicami a armádou a svojim spôsobom iba na diaľku, čiže neznalcov knihy môže buď sklamať, alebo si povedia, že konečne vidia niečo iné a originálne. Ja sa zaraďujem skôr do druhej skupiny, i keď ma finále nestrhlo na sto percent. Geralt spí a halucinuje a čarodejnice zvádzajú veľký súboj proti armáde, tomu sa hovorí emancipácia :) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa dočkáme nejakej tej bojovej stratégie dokonca v príbehu, ktorý bol v knihe len spomenutý, aj keď na väčšine postáv čarodejov, čo sa pri tom zúčastnili, sa nepracovalo, tak ich osud (pamätáte si mená?) v boji vyšumí dostratena. Vilgefortz len tak znenazdajky objavil svoju pravú náturu a vôbec to nemalo epiku ani logiku vygradovanú z predošlých náznakov a deja. Škoda nevyužitia plného Geraltovho delíria podľa knihy v jednom z jeho najsurrealistickejších príbehov. Tvorcovia si asi myslia, že majú hlúpych divákov, ktorí by to nepochopili. Záver pekný. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi jsem "podcenil přípravu" a na tento díl jsem se díval hned po předchozím v domění, že se jedná o předposlední díl! A tak jsem si ho maximálně užíval, říkal jsem si "wow, to je příprava na finále jak hrom!" Střípky do sebe zapadají, bitva vrcholí, vůbec mi nevadilo, že se Witcher celý díl vozí na povozu. Díl skončil otevřeným koncem a já se hrnul na další... A dál už asi tušíte :) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)
  • Točilo se také 100 km od českých hranic, na polském hradě Ogrodzieniec u Katowic. Jednalo se o bitvu o Soddenský pahorek. Pro tuto scénu bylo také využito maďarské zříceniny Egri Var. Vše se skládalo v následné postprodukci. (Van_Stajpen)
  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama