Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (408)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem to samé chtěla napsat k první sérii, protože číst si některé komentáře zde...to bylo na Chocholouška, ale druhá to akorát vystupňovala. Přiznám se, můj seznam toho, co si chci přečíst, je extrémně dlouhý. A když jsem poprvé držela předlohu v ruce, vůbec mě to nebavilo. Což je spousta let zpátky. A byť už to dorazilo, prostě jsem neměla čas to zakomponovat do seznamu. Ale snad to příští rok už stihnu. Ale na druhou stranu jsem vlastně ráda, že jsem předlohu nečetla. Ne, dělám si srandu! Já bych rozhodně nepi%@vala, jak je to jiný od předlohy. Jsou totiž dva pohledy na věc. Dost lidí neumí oddělit formáty a právě proto vznikají. Jde totiž o to, zda seriál hodnotim špatně na základě toho, že miluju předlohu a adaptace je jinde. Nebo zda hodnotim špatně, protože se mi to zdá objektivně hrozný. Z toho, co čtu na různých místech, převažuje víc to první, tj "odpad z principu". A to si lidi musí vyřešit sami se sebou. S tím jim nikdo nepomůže. Oddělit ty dvě věci od sebe, může být náročné a všechni vidíme, že ne každý to zvládne. To je jadro pudla. A utopie myslet si, že se to lidi naučí. Spíš se naučí ostatní žít s jejich názorem... Jenže tu rozdílnost každej ví už od první sérky. Nikdo tedy nemá důvod být překvapený, že druhá sérka je na tom stejně. Neměl by být. Ale prostě lidi baví pi%@í, že? Člověk by měl hodnotit, co dostal. Pokud se někomu nelíbí, co dostal, je to naprosto v pořádku. Pokud někdo hodnotí podle rozdílu předlohy a adaptace, měl by dostat, co si zaslouží. Já spokojená byla  :) Za mě je taky fajn, že si to dost diváků našlo. Jenom mi přijde, že víc si jich to nenašlo. Nebo jinak. Přijde mi, že ty jsou víc slyšet. Ale tak je to vždy, že...Jak jinak totiž vysvětlit lidi, co zhejtujou první díl a jak je to jiný než kniha a bla bla. A to samý píšou v komentářích až do konce série. To je potom na diagnózu. To si mysleli, že dál to bude jiné? Vždyť to je už druhá série...nepoučili jste se?!?!?!? ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. První díl je výborný, Zrnko pravdy je má snad nejoblíbenější povídka a tady to hlavní z ní vystihli úplně přesně a emoce na konci dílu byly opravdu silné. Ale hned v dalším díle se od předlohy odliší způsobem který vůbec není šťastný a je prokletím celé série až do jejího finále.Nemám problém s tím když se při zpracovávání celé série knih děj upravuje a zkracuje, prostě tam nejde nacpat všechno, ale vážně nepochopím proč tam potom přidávají dějové linky úplně nové, a v kontextu světa a těch postav dost nesmyslné. Ten příběh je dost komplikovaný sám o sobě, proč ho ještě víc komplikovat dalším bordelem?Přitom když se nepokouší o velkou originalitu, tak tu všechno funguje velice dobře. Sledovat Ciri v Kaer Morhen je hrozně fajn (k jejímu castingu už nemám žádné výhrady), Yennefer dostává bídu od všech které potká a teprve se hledá, a to taky není špatně (její casting mě pořád trošku štve, ale už ne moc), vedlejší postavy ještě lepší a na jejich život v tomhle světě bych se díval s chutí mnohem dýl než těch osm epizod.Ale pak zase začnou zmateně míchat dějem a jde to dost doprdele, obzvlášť poslední díl je velké wtf, mám pocit že tohle si vymysleli jen proto aby mohli na Geralta a ostatní hodit co nejvíc velkých monster aby tam byla i nějaká akce. Která přitom není nijak ohromující.Takže vlastně můžu okopírovat své hodnocení z předloňského roku: Druhá série je docela fajn fantasy které knižní předlohu nevystihuje zdaleka tak dobře jak by mělo. 7/10 ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tož nečekal jsem, že mě přechod ke klasickému lineárnímu vyprávění v případě 2. sezóny Zaklínače tak vytrhne z nadšení. On to ale asi nebude jediný důvod, proč je dvojka oproti jedničce o dvě kvalitativní patra níž. Zatímco v první sérii se stihlo odvyprávět neskutečné množství věcí, tady tempo drhne a celých osm dílů by se podle mě dalo kondenzovat do polovičního počtu. Role Geralta je zde trochu nevděčná, protože jeho proměna v zodpovědného "otce" Ciri je dost lame, stejně jako postava Vesemira a celé Kaer Morhen, čekal jsem od ostatních zaklínačů větší roli než pouhého křoví. Celkově se tu jede spíš taková chytlavá fantasy rutina než cokoliv jiného, což ale neznamená, že by to nemělo i dobré stránky. Relativizace pozice Nilfgaardu coby záporáků je velmi cenná, linka Yennefer šlape výborně a když se na scéně objeví Marigold, nelze než jásat. Třetí série ale musí šlápnout do pedálů, jinak si Zaklínač pozici seriálové události roku těžko udrží. 65 % ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série nepřinesla nic zásadního, ani velkolepého a vůbec by nevadilo, kdyby nikdy nebyla natočena. První 4 epizody se nestalo vůbec nic a děj byl zaplněn pouze nudným tlacháním na hradě zaklínačů a na druhé straně naopak hradě mágů. Když se to konečně trochu rozjede, stále se nejedná o žádné terno, přičemž Geralt má svázané ruce s celodenní péčí o Ciri a Yenn přišla o magii a tak je zcela zbytečnou a nudnou postavou. Překvapivé vykoupení a nápravu mého hodnocení přinesla až závěrečná epizoda, jenž přinesla něco nového a zcela zásadního do příběhu. Konečně nám byla dopřána také nějaká velkolepější bitka a vcelku emotivně založené finále. Určitě bych byl raději, kdyby na režisérskou stolici pro příště usednul někdo jiný, ale aspoň nebylo sledování úplnou ztrátou času a tak hodnotím spíše kladně. 56% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

do první série jsem šel s výhodou neznalosti knížek a vyplatilo se.Série mě bavila,líbila se mi a následně mě překvapilo,že se držela předlohy víc než se diskutovalo.Před druhou sérií jsem o tuhle výhodu přišel,nicméně i s načtenými knížkami jsem se dost těšil na to jak se s tím tvůrci popasují.Bohužel to ale dobře nedopadlo.Pořád je to sice hezké na oko a Cavill je dobrý Zaklínač,ale...Knižní předlohy jsou samy o sobě docela komplikované a ne úplně jednoduché pro filmové/televizní zpracování.Jednak je v nich miliarda postav a jednak se v nich různě skáče v čase (podobně jako u první řady).Tady se ovšem - čert ví proč - tvůrci rozhodli knižní předlohu víceméně ignorovat a vymyslet si svojí linku,která ovšem není zrovna dobrá.Některé poměrně důležité postavy jsou tady upozaděny (popřípadě jsou čistě epizodické - Nenneke) a naopak přibývají nové,které v knížce nejsou (jakási baba Jaga v chaloupce na muřích nožkách) to samé platí i o jednotlivých dějových linkách inspirovaných předlohou,kde se většinou extrémně spěchá (např.linka kolem Nenneke a chrámu Melitele,kde strávíme možná tak 10 minut),aby dostala prostor linka nová.Korunu tomu pak nasazuje finále jak z Jurského parku.Upřímně nechápu,proč se tvůrci vydali cestou zkomplikování už tak komplikované věci a všem fanouškům předlohy seriál možná definitivně znechutili.Já sám sem zatím na vážkách.Sice jsem dal tři,protože až do posledního dílu sem i přes hromadu výtek a povytažených obočí jakž takž bavil,ale je celkem jasné,že v tomhle stavu třetí řadu netrpělivě vyhlížet nebudu...50% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V epizodě zazní část tzv. Ithlinnina proroctví, staré elfské proroctví vyslovené elfskou prorokyní Ithlinnou zvěstující konec světa a příchod velké zimy, která pokryje celý známý kontinent ledem. (NiWi)
  • Část natáčení měla probíhat v České republice a na Slovensku, ale kvůli pandemii koronaviru bylo natáčení přesunuto do Anglie. (Geralt z Rivie)
  • Pro druhou sérii nechali tvůrci seriálu vytvořit nový medailon školy vlka, který Geralt (Henry Cavill) nosí. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama