Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kombinace Stroje času a Pádu do tmy mne mile překvapila. Obecně mám nízkorozpočtová sci-fi rád, protože často dokážou s málem zázraky. Cílem profesora Hoppera nebylo, jak se nám snaží podsunout zdejší obsah, hledání fontány mládí, nýbrž nalezení jeho rodičů a sestry, kteří kdysi (v 70. letech 20. století) v systému jeskyní zmizeli. Zpočátku spíše průměrné drama o hledání, ztrácení se a odkrývání tajemství dostane postupně patřičné napětí, dojde i na mrtvé. Ač se zdá, že hlavní postavy nemají šanci na návrat a možná ani na přežití, ukáže se, že není vše zcela ztraceno. Příjemné finále. Atmosferická hudba je tajemná, jeskynní prostory působivé. Snad jen v reálu by se asi vše topilo ve tmě... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Audience Time Trap, also known as Shithole.. Dvě zaměnitelné blondýnky ve vhodném speleologickém oděvu, ztepilý ragbista s archeologickými sklony, třináctiletá dívka a protivný obézní pubertální vloger uvíznou v jeskyni, kde včera již znamená zítra. Trocha toho tlachání a tápání ve studánce mládí, než se objeví přerostlý motorkář s žebříkem z Baumaxu, „psycho Flintstoneovi“ a nastane konec, nad jehož podstatou ani nemáte chuť přemýšlet. Holt, když se snoubí nedostatek peněz s nedostatkem talentu, je tu problém a nebo Plán 9 z vesmíru. Možná mám přehnané nároky, ale žánr nízkorozpočtového sci-fi je v posledních letech mrtvý jak Listerovy chuťové buňky po kuřeti Vindaloo.. ()

Reklama

pilarius 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy příjemné překvapení. Šel jsem do toho jako masochista, vyšel jsem jako hedonista. Obešlo se to k mému překvapení bez dinosaurů, pralidi byli trochu slabší (ale ostatní herci zase fajn), tempo mohlo být svižnější (ale stopáž určitě ne, takhle byla akorát). Hudba příjemná, zajímavé vizuální nápady (i slušné provedení), žádné větší scenáristické boty. Za mě krásná čtyřhvězda a vůbec bych se nebránil nějakému delšímu remaku s několikanásobným rozpočtem (pokračování na to asi naroubovat nejde). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Dobře, já chápu, že si tvůrci nízkorozpočtového scifi filmu nemůžou dovolit žádná známá herecká jména, ale copak se v Hollywoodu, mezi všemi těmi zástupy číšníků a servírek hladově lačnících po filmové kariéře, nenajde pár alespoň průměrně talentovaných herců? Vážně je nutné pořádat konkurs zrovna v modelingové agentuře? Pak se totiž, jako v tomto případě, může stát, že vám ta přehlídka sličných prkenných tvářiček s vybělenými zuby, zabije celkem dobrý nápad. Ne, že by byl snímek úplný průšvih, jak jsem psala, námět měl něco do sebe a docela rychle to uteklo, ale když se propagonistům nepodařilo ve mně vyvolat ani malý náznak sympatie a účasti, to je potom těžké. Nehledě na občas krapet zmatené přeskakování v ději a fakt, že ačkoliv mi nevadí šťastné konce, nic by se nemělo přehánět. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, na jakou hovadinu jsem se to zase rozhodl kouknout. Skupina lidí se rozhodne jít po stopách zmizelého profesora, ale tak nějak zjistí, že se dostala do podivné, časové pasti. A... v tomto duchu se nese celý film. Věčně se pobíhá po jeskyni sem a tam, utíká před divnými, kanibalskými divochy, a neustále jen blbě kecá o tom, co by se mělo a nemělo udělat, ale doopravdy koná se až po náležitém vřeštění a dalším zbytečném zdržování. Téměř všechny postavy jsou otravné a po celou dobu mi svým idiotským chováním neskutečně lezly na nervy. Týpek se dostane na povrch, auta jsou evidentně zarostlá, ale stejně se jedno z nich snaží nastartovat a huláká na celé kolo. Týpka se taky dostane na povrch, ale že by ji rozhodila vůbec ta blížící se písečná bouře viditelná na kilometry, to ne. A ty záznamy z kamery? Jistě, z půlhodinového záznamu je bezdůvodně pár minut. Přímo geniální dílo! Což o to, celý námět je v podstatě napínavý a člověk od půlky očekává, jak tohle dopadne (zatímco tu první ani nevěděl, co má od takového výplachu očekávat), ale celé je to tak protahované, otravné a komorní, že to ani zajímavé finále nezachraňuje. 62 %? ČSFD se opět pomátlo - jako vážně, tohle je podle vás úžasný, chytrý, skvěle zpracovaný snímek? Asi je čas se ve štítku „cestování časem“ poohlédnout po něčem reálně dobrém. Tohle je leda takový lepší exkrement, který si dopřejete namísto rýpání se z nudy v rektálu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)

Reklama

Reklama