Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (419)

novoten 

všechny recenze uživatele

Spolehlivá dávka toho samého, které výjimečně chybí originalita. I když se před kamerou i za ní mohou všichni roztrhnout, aby diváky zase a znovu překvapili, provokovali nebo naruby obraceli fyzikální zákony, nedá mi to, abych tentokrát chvílemi nepoposedával s pocitem, že to není úplně ano. Vítám Brie Larson i rozlítaného Jasona Momou v roli brazilského klauna Pennywise, přijímám i libovolnou rodinnou peripetii. Po všech přeskakovaných mrakodrapech, nekonečných dálnicích nebo odtlačených torpédech jsem jen čekal něco specifičtějšího, než komplikované naháněčky skrz metropole a další stupňované vytahování triumfů z agentských rukávů. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Je to hrozná bejkovina, ale musím uznat, že oproti těm minulým bizárům (osmička a devítka) je to ještě v pohodě. Zábavná jednohubka, která sice působí místy stupidně (což je poznávacím znamením celé značky), ale s popkornem v ruce vlastně funguje docela dobře. A upřímně. Já jsem nečekal ani to. P.S.: Opera pobavila. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile 10 nemá šanci fanoušky série zklamat, jen má háček v tom, že nepředstavuje takové stupňování přepálenosti, které by se dalo očekávat a minulé díly jasně naznačili, že jde tuto akční paseku servírovat mnohem lépe. Přesto v podstatě může stačit k spokojenosti a nalákat jako první část zřejmě finální trilogie této legendární akční série…. Viděno v kině: 2x ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fast and Furious chce být jako jiné velké a úspěšné podniky. Například Marvel, nebo Mission Impossible. Má snahu poskládat jakési vlastní universum s vlastními pravidly, divácky oblíbenými charaktery a hlavně vydělávat miliardy dolarů. Kvalita má ovšem s každým dílem extrémní výchylky a u desítky je to zrovna ta směrem dolů. A přitom to v prvních minutách vypadá tak nadějně, když na scénu bleskově naskočí stručné rekápko a alternace legendární pětky. Desítka je ale špatná vlastně skoro ve všem. Legrace moc není, akce je tristní, triky extrémně špatně udělané a jestli tohle všechno se dá prominout kvůli vašim oblíbencům, tak tady nemají šťávu ani hlavní protagonisté (s výjimkou Jasona Momoy). Za snad největší filmařský fail považuji okatou snahu vykrádat nejlepší momenty jiných filmů a používat je v horším provedení/set-upu tady, aniž by měly tu stejnou přidanou hodnotu, nebo alespoň kýžený efekt. Takže je tu hodně trademarků a fragmentů z jiných dílů série, Face Off, Mission Impossible, Mad Maxe, apod. Z tohohle podniku se udělal miliardový kolos, ale poslední dva díly to vracejí zase někam na kvalitativní úroveň trojky/čtyřky (ne-li hůře), kterou už si dnes po všech těch veletočích těžko někdo pamatuje, notabene ocení. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Toretto a jeho rodinka si zvesela jezdili po světě a dělali si co chtěli, tu zlikvidovali gang, tu zase někoho okradli, když se na ně někdo ošklivě podíval, tak ho zlikvidovali taky a tohle všechno dělali bez jakýchkoliv následků. Buď je kryl Hobbs a nebo Pan Nikdo, byl to fajnový život, kde kdo se i k nim přidal, tenhle ráj pak narušil Dante. A Dante je na první pohled výstřední záporák, ale zároveň je to záporák, který má právo na to se pomstít Torretovi a jeho rodině. Jason Momoa si tenhle film ukradl pro sebe a dokazuje to pokaždý když je na scéně. Celý film, je jedna velká honička, kdy Torreto a jeho rodina, utíkají před Dantem, který po nich jde jako zběsilý a ta akce je tady nápaditá, napínavá a furt se po akční stránce něco děje Ať už jde o akci v Římě a nebo závěrečnou honičku, která je fakt intenzivní, tak furt se sou tady věci, které sou zábavné a furt to má ten tah. Trošku slabší sou tady bitky, sou spíše takové průměrnější a odlehčenější. A teď si trošku za spoileruji, Dante má jednu velkou výhodu, nad Torettem a to je to, že i když do Torreto porazí a zabije, tak Dante vlastně vyhraje. Protože tím potvrdí, to co o něm Dante tvrdí a to že Torreto je arogatní pokrytec a že jediné co umí, je ničit okolo sebe lidi a jejich životy, aniž by hleděl na následky. Aby ho o tohle Torreto připravil, nesmí ho zabít. Což půjde dost těžko, protože se zde Dante opravdu snaží a dělá Torretovi peklo. Takže sem velice zvědavý, jak tohle skončí prototože jediné řešení jak Danteho porazit, je šoupnout ho do blázince/vězení, ale nechat naživu toho nejhorší nepřítele, je blbost, ale když ho Torreto zabije, tak Dante vyhraje. Uuuu tohle bude vážně ošemetné. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie v Turíne si vyžadovalo, aby Filmová komisia Torino Piemonte, miestne úrady a mestskí poslanci vypracovali päťmesačný plán od septembra 2021 do januára 2022 a spolupracovali s ministerstvom kultúry na koordinácii hlavných podujatí mesta, miestnej cestnej premávke a doprave, verejných záležitostí a bezpečnosti, aby boli umožnené požiadavky na natáčanie filmu. Takéto plánovanie zahŕňalo aj riadenie preletov bezpilotných lietadiel. (Arsenal83)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama