Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (420)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tato série již dávno dosáhla svého absurdního maxima a teď pouze variace všemožné situace a vlastně předkládá divákovi přesně to, co chce...tedy velké množství akce, mnoho humorných hlášek hlavně ze strany jedné postavy a k tomu k desítce přidává dosud nejextravagantnějšího záporáka s tváří Jasona Momoy, protože všechny nejrůznější drsňáky už jsme viděli. Zároveň se taktéž zapracovalo na návratu několika postav z předchozích dílů a už jich dle mého moc nezbývá. Ovšem pokud na tuto hru přistoupíte, budete se královsky bavit (výhodou je, když je vám kolem 13 let) a jen občas koukat na hodinky, že už by to mělo směřovat do konce, než vám dojde, že finále bylo rozpůleno (nyní dokonce roztrojeno). Naviděnou za 2 roky.                        PS se spoilerem : hodně mě naštvalo, že se pár dnů před premiérou profláklo, že má v mezititulkovce cameo The Rock, to fakt mohli nechat na to kino. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fast GTP. Ten scenár musela písať umelá inteligencia. Nečudujem sa, že to stálo tristo mega, zaplatiť tomu množstvu prvotriednych hercov, aby zo seba vydávali také vety v takých scénach, muselo stáť strašne veľa. O to väčšia škoda je, že hlavného záporáka hrá mizerný Jason Momoa, ktorý nikdy nemal prekročiť televízny tieň. A akcia? Unavená a príliš digitálna. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štúdio, Leterrier, Mazeau a prekvapivo už ani Lin akoby nepochopili, že prvý, ale aj druhý F&F boli pomerne staromódne filmy určené pre dobových teenagerov, ktorí medzičasom majú okolo 40 a tým pádom už nie sú tak tupí a majú nejaké tie životné skúsenosti a sú menej naivní. Preto už ani nechápem, pre koho sú posledné dve (až 4) časti určené. Akcia je fajn, aj tá prestrelená, lokácie fotogenické, ale všetko medzi tým je tak extrémne tupé (a nemám tentokrát dojem, že naschvál) a primitívne, že si musia ťukať na čelo aj tvorcovia akčných straight to video kúskov z osemdesiatok a napríklad v štúdiu Asylum môžu mať radosť, alebo naopak smútiť, že z hľadiska blbosti sú ich opusy už raz a navždy prekonané. Naposledy ostrihali Charlize a tentokrát Nathalie, parchanti. 50% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Sázka na Momou coby psychopatického arciďábla a návrat všech možných i nemožných postav se vyplatila všemi deseti. Celou sérii sleduji od středoškolských let, mám s jejím sledováním spojeny nejrůznější vzpomínky a ačkoli by to do mě řekl málokdo, patřím mezi skalní fanoušky. Mrzí mě, jestli jsou pravdivé a relevantní povídačky o tom, že Vin Diesel je tak sebestředný, že všechny ostatní utlačuje nebo v horším případě vyštípá ze série, protože jednou z hlavních kouzel spočívá v tom, jak se do celé bandy/rodiny přidávají hlavní záporáci předchozích dílů i policisté, kteří proti rodině nejdříve bojují. A tyto postavy mnohdy nosí tvář slavných herců, dokonce i tří oscarových hereček. Každopádně v desítce se vydařilo úplně všechno, vidět ji v IMAXU je ten správný adrenalinový zážitek, našlapaný příběh, výborná hudba, kulervoucí akce a neskutečně dobrý Momoa, jenž si roli výstavního a šíleného zloducha náramně užívá. Osobně mě potěšil akcent lusofonních států, které hrají v celém příběhu prim. Jediné, co bych desítce vytkl, je únavné, klišoidní americké věčné omílání o rodině a příliš mnoho všech bratrů, sester, tet, babiček a už i dokonce prababiček...S tím by už mohli všichni přestat. Jinak jedinečný oddechový zážitek, kdy si hlava jednoznačně odpočine, stačí zapojit jen oči a uši a nepřemýšlet o tom, jak nelze zničit Řím a Vatikán. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejambicioznější zakončení ságy od Infinity War a Endgame a Fast X končí největším filmovým cliffhangerem od Thanosova lusknutí. Je to naprosto stupidně geniální a já chci víc a chci to hned! Dejte mi další díl! Protože čekání na pokračování bude nekonečný. Abych se přiznal málem jsem v kině vypustil duši a umřel smíchy. Prostě jsem se extrémně bavil. Tohle je jednoznačně nejlepší díl za dlouho dobu a po nejslabší devítce se tu nabral druhý dech na finále. Vím, že poslední dobou nedávám moc často do recenzí číselné hodnocení, protože mi to přijde hloupoučký, ale desátý díl Fast Ságy, Fast X si prostě nezaslouží nic jiného, než upřímných a nefalšovaných 10/10. PS.: Lidi by měli pochopit, že ty filmy jsou dělaný, aby jste se smáli tomu filmu a ne s ním. (Tady máte tak 10 pomrknutí do kamery) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie v Turíne si vyžadovalo, aby Filmová komisia Torino Piemonte, miestne úrady a mestskí poslanci vypracovali päťmesačný plán od septembra 2021 do januára 2022 a spolupracovali s ministerstvom kultúry na koordinácii hlavných podujatí mesta, miestnej cestnej premávke a doprave, verejných záležitostí a bezpečnosti, aby boli umožnené požiadavky na natáčanie filmu. Takéto plánovanie zahŕňalo aj riadenie preletov bezpilotných lietadiel. (Arsenal83)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama