Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (419)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nápad s rozdělením dílu ve dví se tady jeví naprosto směšně, vzhledem k nevysoké kvalitě materiálu. Takže co zde máme. Opět logické lapsy, opět jsou všichni nesmrtelní, opět se z bývalých nepřátel na život a na smrt stávají noví členové týmu. Charlize Theron už je defacto ofiko v Dieslově týmu. Navíc se oživil další duch a to konkrétně Gal Gadot. I hlavní záporák, mimochodem nebyl by vůbec špatný, protože si hraje na takového pološílence (inspirace Jokerem je prostě znát), který není úplně nepodobný Bardemovi ze Skyfall, samozřejmě v mnohem horším provedení. Takže Momoa dostane od Diesela pěkně na budku, tedy fyzicky na Vina nemá ani omylem. Jaký to rozdíl, když si to parádně spolu rozdali Vin s Rockem v pátem díle a ten rozdíl mezi nimi byl nepatrný. Rovněž mě štve jak tady každá postava Dieslovi pochlebuje, už to dělá i hlavní záporák. Kulka do hlavy by ho snad mohla na chvilku umlčet. Čekal jsem po tragické Devítce návrat k lepšímu, ale ten se nekonal. Je to stejně špatné jako minule a očekávání rozhodně byla. Jedenáctka ať tuhle srágoru konečně nějak celou uzavře, protože už vaří z hodně prošlé vody. Bez Hobbse a Shawa je to celé úplně o ničem. Tyrese už mě regulérně 3 díly jen a jen sere. 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pětku si dobře pamatuju. Moc fajn atmosféra brazilského Ria, méně vrtících se prdelek, víc kaskadérské realistické akce a závěr s ukradeným sejfem, se kterým by naši hrdinové rozmašírovali na kaši aspoň tři rodiny s dětmi. A právě tohle finále si připomeneme, protože při něm zařval jistý brazilský narkobaron, který měl syna. Jmenuje se Jason Momoa, má křiklavý šatník, zřejmě nevyčerpatelné finanční možnosti a chce se hrozitánsky pomstít. Brm brm. Za mě to není taková nesoudná paseka, jak jsem čekal. Dokonce si troufám tvrdit, že desítka ožila s určitou energií a atmosférou. Režírující Louis Leterrier má s epickou destrukcí dost zkušeností, kutálející se námořní bomba v ulicích Říma je fajn, autořežba na mostě zrovna tak. Obecně je akce solidní, dostatečně přehledná a nenudící. Tedy až na samotné finále, kdy už definitivně chybí ruční brzda, sráží se tu helikoptéry, skáče se autem z letadla či se sjíždí z ohnivé přehradní nádrže dolů. A celkově (závěr znovu vede) to má i dosti kolísavou úroveň digitálních triků. Kromě ustáleného Torettova týmu se objevují a zase mizí různé vedlejší postavy z minulých dílů, které byly záporné a teď jsou kladné, či naopak. Ale to bych ještě bral. Podstatně horší je to s Dieselem. Justin Lin už měl jeho ega plné zuby, nedivím se mu. Ten jeho vážnej ksicht už by měl někdo přejet, ty jeho laciné bláboly o famílii už snad nemůžou žrát ani dvanáctiletá děcka. Nesoudnost hadr. Jedenáctku zvládnu, ale na něj a jeho rádoby životní pravdy se fakt netěším. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fast Cinefood X. Rodinná grilovačka „sekty s auty“ s migrující kukuřicí a římské koulelo se neutronové jablíčko, s kterým si Dommy Boy pinkne car football, mě rychle přesvědčily o nutnosti dát mozek do polohy OFF. Pak se ale nedivte, že se ptám. Ty camea přátel a nepřátel jejich nepřátel, co jsou jejich přátelé, proč tolik a tak? Má to Cenu? Konec toho digitálního cringe gdě? Wonder Woman umí řídit ponorku? Teatrální Aquaman s vysokou spotřebou laku na nehty hodlal v herecké bídě trumfnout ovarový zátylek, ale nešlo to. Prý je to dělaný, abychom se smáli tomu filmu a ne s ním. A řekli to Vinovi..? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Býden, pane Nafta, jsem z časopisu Vypatlaná Mototechna, kde vedu rubriku Furtdokolové lobotomizované pičoviny o autech, a rád bych vás požádat o nějaký sebelaskající mongolok k vašemu poslednímu pičinu.“ „FA-MY-LY“ (následováno úderem pravou pěstí těsně nad povislou levou kozu) „No slabikovat umíte opravdu procítěně, ovšem naše čtenáře by spíše zajímalo, jestli vás i po desáté to neumětelské pózování v jednom a tomtéž slaboduchém multikulti autovrakovišti a festivalu obskurně kýčovitých rodinných hovnot ještě stále tolik topořilo a jestli si jako otylý, laločnatý stařec s ovarovým krkem už nepřipadáte kapku trapně, když ze sebe furt děláte vychlazeného borečka?“ „FA-MY-LY“ (následováno dvěma údery pravou pěstí těsně nad povislou levou kozu a významným zakoulením prasečích oček, utopených ve zcela odduševnělém a ochrnutém masitém obličeji) „Mám v těch skřecích a posuncích hledat nějaký hlubší význam, nebo jste opravdu jen nafrněný dement bez vkusu? Ale vraťme se k tématu. Vcelku šarmantní klauniáda Momouše tentokrát tu vaši patetickou debiliádu alespoň v pár momentech trochu vytrhla, ovšem i tak zase žádná sláva, a jen obvyklé vyplachování už tak vymatlaných menšin a mongoloidních dětí. Hodláte už to retardérium příště opravdu navěky ukončit, jak doufá každý alespoň trochu soudný divák?“ „FA-MY-LY“ (následováno třemi údery pravou pěstí těsně nad povislou levou kozu, dvojím významným zakoulením prasečích oček, utopených ve zcela odduševnělém a ochrnutém masitém obličeji, a agresivní vysunutí ovarové hlavy vpřed) „No, vidím, že z vás dneska víc nedostanu, patrně vám ošetřovatel ráno napíchal málo IQ stimulantů, tudíž si jen bezradně povzdechnu a snížím se na vaši úroveň - EN-TEN-TY-KI, KO-KO-TE.“ (Plesknutí rukou o čelo, vypnutí dicktafonu a odjezd z Portorika) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zapomínat co se kde stalo a kdo je s kým rodina nebo nepřítel a v jakém rozpoložení jsme se s ním/ní vlastně rozešli. Blbé to je pořád a teď je to ještě ke všemu nechutně nedokončené. Ovšem to má Momou. Ukrutně hlaskujícího, pitvořícího a posmívajícího se Momou. Svěží vánek téhle nadsazené série. Objevují se zde opravdu všichni. Mrtví, živí, rozhádaní. Přidává se nově Jack Reacher a Cpt. Marvel + Ratcatcher 2. Akce je zběsilejší a sílenější než minule. Baví to pořád náramně, ale už se těším na konec. Tam si bude paraplegik Torreto po probuzení z narkózy muset poradit s jiným typem života. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie trvalo do augusta a prebiehalo v Londýne, Ríme, Turíne, ďalších talianskych mestách, Lisabone a Los Angeles. (Arsenal83)
  • Před domem Dominica Toretta (Vin Diesel) stojí na začátku filmu několik aut, nejzajímavějším z nich je jistě koncepční Dodge Charger Daytona SRT z roku 2022, který namísto osmiválcového benzinového motoru pohání elektřina. Auto ukazuje, jak by v budoucnu mohly vypadat muscle cars Dodge, zároveň je to také odkaz na auta, která Toretto řídil v předchozích dílech v čele s Chargerem R/T z roku 1970, který se objevil hned v prvním filmu. (FIAT 500)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama