Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 1

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (243)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Transformers filmy Michaela Baye možná nebyly pro každého, zvládaly ovšem alespoň vyvolávat pozitivnější či negativnější emoce. O takhle široce emocionálním rozsahu publika si přitom Transformers: Probuzení monster může dost možná pěkně nechat zdát, pokud tedy zrovna dané publikum nebude mít pod 10 let. Pro novou generaci možná může být Probuzení monster milníkem, při srovnávání s prvními Bayovými Transformers ovšem pamětníkům zůstane jen utírání slz. Výsledkem je slušný blockbuster, který ovšem příliš nepodložil mnoho důvodů pro to, aby se tato série měla v následujících letech kdovíjak víc rozšiřovat. V mnoha ohledech nejspíš totiž skutečně půjde o důkaz slepé uličky.... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Ještě, že jsem na to nešel do kina. Nebudu zde porovnávat předešlé díly, jen je nutno dodat, že mám tuhle sérii opravdu rád a ani poslední části mi nepřijdou strašné; zkrátka je to takový úlet sázející na dobré efekty a prostě u toho vypnout mozek. Co se týče tohoto nového počinu, tak jsem se skoro po celý čas filmu dost nudil. Ještě tak ta první cca třetina nebyla nejhorší, na nové postavy jsem si celkem zvykal, efekty akce jsou přehledné, ale od druhé půli snímku mě ani ty akční destruktivní sekvence nebavily. Takže neříkám, že je to nějaký ultra brak, ale spíš totální nuda. Ty 2* a 40% je ještě ode mě jako milodar. Zatím nejslabší kapitola téhle ságy … ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Snowflake trend pochopitelně pokračuje a tak jsou Transformeři samozřejmě zcela prostí jakýchkoliv vnadů.  Bay propašoval  jakžtakž obdivuhodné křivky jen do engine robotích samiček a to si myslím se brzy taky změní, a příště zásadně plussize modely, ano?   Na druhou stranu Unicron byl naprosto ultimátní, byť po hříchu měl i přes svou monstrozitu vcelku málo časoprostoru, stejně jako Maximálové, kterých jsem tedy osobně čekal plnou obrazovku a ono vcelku nic.  Opatrně o hvězdu víc. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dvanásťročný Janko by im to celé zjedol aj s navijakom a tešil by sa na ďalšie diely. Tridsaťročný Jano ale už takéto filmy nedáva. Nerozumejte ma zle. Technicky, kamerovo, výpravovo fajn, ale ten zvyšok.... to je proste katastrofa. Milión krát videný dej, milión krát videné zvraty, zhola nič nové. Teda pardón, nové je to, že bieleho človeka už skoro ani neuvidíte, ešte aj nový robot je z Bronxu a nová je ešte jedna fičúra, kedy aj človek dostane cool brnenie (pýtam sa teda, prečo sme to nevideli už pred tým, keďže toto je dejovo zasadené pred pôvodnú sériu?). Zase OP záporáci, zase nesmrtelní hlavní hrdinovia, zase chce niekto zničiť Zem (veď vedľa je oveľa väčší Jupiter, ktorý nikto nebráni) a proste furt všetko dookola. Vážme si prvých Transformerov, kde bol ešte vtip, rozumná minutáž, dobrá akcia a normálni herci. Kino je absolútna zbytočnosť. Dokonca ani 4dx to nedokáže zachrániť. 2 z 5 (predpremiéra, 4dx 2D, cinemacity) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nejnovější příspěvek z transformerského univerza Probuzení monster si jede v obdobných kolejích jako jeho předchůdci, jsem ale rád, že byli tvůrci jako v případě Bumblebee rozumní, co se týče stopáže filmu. Čekat od podobného filmu obstojný scénář by bylo hodně naivní, protože v tomto kousku jde především o akci, které bylo požehnaně a byla i naštěstí přehledná. Tudíž fakt, že se ze dvou zprvu nic netušících lidí stanou lusknutím prstu ostřílení profíci a BFF s Autoboty, lze jednoduše přehlédnout. Z Maximals se mi nejvíce líbila Airazor, zatímco z Autobotů mě nejvíce bavil Mirage. Ve své podstatě jsou noví Transformers sice blbin(k)a, nicméně v kině se na film dobře dívalo a díky svižné akci ani nestačil nudit. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Prvý trailer zaznamenal za prvých 24 hodín viac ako 238 miliónov zhliadnutí online, čo je viac ako ktorýkoľvek iný film, ktorý Disney neuviedol, s výnimkou filmu Spider-Man: Bez domova (2021). (Arsenal83)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama