Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 5

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 5

Recenze (1 142)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZAČAL NOVÝ VĚK. A VĚK TRANSFORMERŮ... SKONČIL…" /// Technickej masakr v příběhu, ve kterým táta, dcera a její starej pomáhaj zachránit svět. Škoda, že kvůli těm technickejm vychytávkám, nezbyla trocha nadšení pro scénář. Filmu vládne kovovej šrot a na lidi zbejvaj druhý housle. Navíc ta přemrštěná stopáž, ve který sice všechny ty mega nápady mají hafo prostoru, ale brzo začnou splývat v jeden bombastickej, nic neříkající celek. Škoda, že nepatřím k těm, co berou útokem regály s Hasbro kravinama, imaginárně zapínaj mezihvězdnej pohon a nepřestávaj Autobotem flákat do Deceptikona dokuď mamka nezavelí k večeři. Stačil by mně pohled do Driftovejch modrejch očí... Jenže to já ne. To radši budu řešit ten Dolby Atmos na Blu-ray disku a šťourat v tom, proč by Bay konečně nemohl dostat do ruky pořádnej scénář. Tohle bezemoční a bezkrevný pokoukání mi totiž moc radosti neudělalo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám návod, jak si hrát s těma divnejma panďulákama. 2.) Zjistím, jakou si chtěj Američani otevřít v Číně hračkárnu. 3.) Thx za titule ,,K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyzeráme nešťastne?“ Prví Transfomeri od Baya, ktorí ma bavili. Bol som v šoku, že sa to stalo, pretože prvé tri diely sú strašne nudné a nezábavné a dopozeral som ich len s vypätím všetkých síl. V štvorke však Bay sériu relatívne reštartoval. A urobil dobre! Prvú hodinu som sa vďaka viacerým osviežujúcim, vítaným novinkám (Mark Wahlberg a jeho hlášky, dinoboti, Kelsey Grammer a síce klišé, ale inak príjemne osobný vedľajší motív hrdinovej dospievajúcej dcéry a jej frajera), poriadne bavil. Pozitívne ma zaskočila aj likvidácia komickej postavičky, teda veci, ktorá bežne v hollywoodskych veľkofilmoch NESMIE zomrieť. Bol som rozhodnutý dať neskutočné 4*. Naozaj. Tak veľa som nedal žiadnemu z prvých dielov. Wahlberg, ktorého som kedysi nemal rád, ale s pribúdajúcimi rokmi ho mať rád začínam, tomu prekvapivo veľa dal. Bohužiaľ, štvorka trvá dve a pol hodiny a po hodine a pol to začne byť podobná nuda, ako jednotka, dvojka... a trojka. Ku koncu už to bol neskutočné digibordel, ktorý som chcel mať za sebou. Každopádne ma potešil vysoký počet hlášok („Aspoň vidíš, čo sa stane, keď machruješ.“; „Tak som to nemyslel.“; „Tie prachy asi nedostaneme, nevyzerá to na to.“). ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Michael Bay si dal od skladacích robotov trojročnú pauzu a diváci dúfali, že v pokračovaní s novými ľudskými hrdinami prinesie množstvo originálnych nápadov, ktoré naštartujú ďalšiu trilógiu. Stalo sa tak. Dokonca ma tento diel bavil asi najviac zo všetkých. Pravdepodobne aj vďaka Markovi Wahlbergovi. Dej nadväzuje na udalosti po v podarí treťom diele, kedy po zničenom Chicagu ľudstvo skončilo so spoluprácou s Transformermi. Štvrtí Transformeri skoro až trpia presýtenosťou nápadov, je ale evidentné, že Michael Bay si aj po takmer desiatich rokoch strávených s robo-filmami vie udržať rozumnú mieru vkusnosti. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Age of Extinction je zatiaľ najkolosálnejší stret a výzva, zatiaľ najhorší film zo série a hrniec ešte viac napakovanej digitálnej "krásy" ako nikdy predtým. Mišo Bay si ide už takmer dve dekády svojou cestou, je mu to jedno a tak je to dobre. To, čo jeho filmom chýba, neskrýva za efekty. Efektami to nahrádza. Kto sa dokáže ešte stále, aj po štvrtom filme, pozastavovať nad slabým scenárom a celkovo nad čímkoľvek mimo vizuálu a zvuku, tomu niet pomoci. V skratke... od dvojky čakaj stále to isté. --- "I don't think you can own someone. That was, like, a while ago, even in Texas." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bay mě tentokrát příliš nepotěšil. Noví Transformeři mají nejméně zajímavý příběh ze všech předchozích, je to vlastně 2 1/2 hodiny explozí a CGI s dobrými,ale nezajímavými postavami. Velmi mi zde scházel Shia LaBeouf, 3D opět zbytečné, film je zbytečně natáhnutý a dokonce i já milovník těchhle popcornových blockbusterů, jsem si přál už konec, ale přece jen nebýt Baye, tak něco takového v životě neuvidím a za to mu jsem vděčný a zavázán. Dinosaři a pár momentů zde bylo vskutku úchvatných. Eyecandy, ale bez duše. 75% ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • Během sekvence v Hongkongu je možné vidět, že všechna vozidla mají klasické pravostranné řízení. Jakožto v bývalé britské kolonii se zde však jezdí vlevo a většina automobilů by tedy měla mít řízení levostranné. (Adrai)
  • Vůbec první film, který pro část natáčení použil nové digitální IMAX 3D kamery, které slibovaly obraz srovnatelný s analogovými IMAX kamerami. V době uvedení filmu přišla jedna tato digitální kamera na milion amerických dolarů. (Zdroj: fandimefilmu.cz)
  • Barva očí Transformerů odráží jejich povahu. Autoroboti mají oči modré, nepřátelští Deceptikoni červené a nestranné postavy jako Lockdown (Mark Ryan) nebo Stinger zelené. Stejného barevného rozlišení si lze všimnout i u Dinobotů. (pajik)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama