Reklama

Reklama

Transformers 3

  • Česko Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (neoficiální název) (více)
Trailer 2
USA, 2011, 148 min

Režie:

Michael Bay

Scénář:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrají:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (více)
(další profese)

V roce 1961 ztroskotala vesmírná loď Ark na odvrácené straně Měsíce. Došlo k tomu po boji na planetě Cybertron mezi Autoboty, kteří bojovali za svobodu, a Deceptikony, kteří bojovali za tyranii. Zdálo se, že Autoboty čeká úplná porážka, ale jedna autobotí loď z boje vyvázla. Nesla přísně tajný náklad, který by byl změnil osud planety. Byla to zoufalá akce a poslední naděje, která se rozplynula, když Ark ztroskotal. Toto ztroskotání však bylo zaznamenáno v NASA a prezident Kennedy vyslal na Měsíc první lidskou posádku, která měla Ark prozkoumat. V roce 1969 přistála na Měsíci posádka Apollo 11. To, co tam našli, si nechali jen pro sebe a pro tajné služby. Což se později ukázalo jako špatné rozhodnutí. V současné době Sam Witwicky, který před časem zachránil Zemi před Deceptikony, nesmí pracovat s Autoboty, kteří pracují ve službách Spojených států a hledají po celé Zemi skrývající se Deceptikony. Během mise v Černobylu zjistili, že je lidé, kterým pomáhají, neinformovali o důležitých věcech. Musí se vydat na Měsíc a zjistit, jaká je situace. V Arku najdou polomrtvého Sentinela Prima, který byl Optimusovým předchůdcem. To Sentinel zachránil pilíře, které mohou vytvořit most mezi Zemí a Cybertronem, po kterém se dá teleportovat. Pilířů našli celkem pět. Autoboti dopraví Sentinela na Zemi a zachrání mu život. Sam Witwicky marně shání práci a vadí mu, že ho musí živit jeho přítelkyně Carly. Ta pracuje pro Dylana Goulda, který Samovi leží v žaludku. Hrozně na něj žárlí. Sam zjistil, že Deceptikoni, kteří se na Zemi skrývají, postupně vyvražďují všechny, kteří nějakým způsobem pracovali na misi Apollo 11. Podaří se mu s pomocí bývalého agenta CIA Seymoura Simmonse najít dva ruské kosmonauty, kteří mají fotografie stovek pilířů, které se nacházely na Arku... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 585)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Triky opět poskočily ve svém vývoji a díky tomu nám mohli tvůrci ukázat opravdu velkolepou bitvu o středobod vesmíru. Oč je ale tahle stránka filmu lepší, tím ztrácí na živých hercích. Takový John Turturro s Tudykem byli tradičně skvělí, zbytek stál za starou Belu Tvajlajtovou. Co tam dělal Malkovič jsem se nedozvěděl, ale asi chtěl mít na kontě něco i o robotech a lidech, než jen o myších. Vrcholem hlouposti je ovšem ta naroubovaná bloncka, která dělala LaBeowulfovi štěrbinu. To jsem si celou dobu myslel, že musí být mimozemšťankou a jen slídí, maskovaná za nerdovu kamarádku, ale nakonec se ukázalo, že Šíju opravdu miluje, dokonce oblbne i Megadrona, obávaného vládce Deceptikonů a já jen nevěřícně zíral, jestli to myslí tvůrci vážně. To bylo velmi blbé a film to strašně sráží. Asi jako hláška "Vláda to s námi myslí dobře", v druhém díle AvP. Nicméně, konečně ti roboti vypadali jaksi hmotně, iluzi šlo jednoduše věřit. Tím ta podívaná za to stála, ale pasáže, kdy bloncka mluví, musíte přeskočit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ přehledné a vychutnatelné, navrch v pěkně udělaném a pro megalomana Baye jako šitém 3D a s pár ukázanými mrtvolami jako bonusem. Ae jinak stejně okázale blbé, prázdné a úmorně velkolepé a subjektivně nekonečné jako dvojka. Linie se Samovou posthrdinskou degradací a žárlením na novou přítelkyni mě bavila, stejně jako excentrické hláškyTurturra a McDormand, ale kdykoli nastoupili roboti a vojáci, usínal jsem, ať už se to tam řezalo jak chtělo. A s tím chlapíkem, co cestou z kinosálu zmiňoval Čapka a R.U.R., bych rád hodil řeč... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Standardní hra na hodná a zlá autíčka mne v zásadě nijak nepohoršuje, ale k tomuto kousku bych pár osobních výhrad bez větší námahy našel. Zejména začínám držet protestní hladovku kvůli výměně úžasné holky od vedle za nafintěnou pipinu, dále bych závěrečnou akci potřeboval asi o hodinu kratší a jeden povedený fórek za dvě a půl hoďky také zcela nenaplnil má očekávání. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Možná třetí Transformers nejsou tak hrozní, ale jako projev svého znechucení nad Bayovým přístupem k látce mu třetí hvězdičku přeci jen seberu. Jestliže se ve dvojce stupidity omlouvaly pokusem o humor, tak ve trojce, která navíc avizovala hlubší zabřednutí do mytologie robotů, nelze plytkost až nesmyslnost omluvit ničím. Apokalyptický rámec postrádá ducha, postavy, v čele s novou barbínou, jsou ploché až zbytečné, člověk se občas ztrácí v tom, který robot vlastně ničí kterého a kdo má momentálně převahu, ale paradoxně, dokud se mezi sebou mlátí, ani na tom nezáleží. Zbývá už jedině akce, ta je skutečně jedinou atrakcí filmu, ať už se jedná o robotí mlátičky všeho druhu, efektní průlety Chicagem, nebo vyvrcholení v mrakodrapu, akci Bay umí na jedničku, jenže vše ostatní je odpad. 5/10 ()

woody 

všechny recenze uživatele

Frontální útok na divákův jemnocit ve filmu v němž nefunguje zhola nic a který se člověku vykouří z hlavy pár minut po zhlédnutí. A hlavně mám na jazyku nepříjemnou pachuť přehnané a nabobtnalé zbytečnosti. Když si člověk uvědomí, jaké vznikají v současnosti inteligentní blockbustery, tím spíše musí TF 3 zatratit jako urážející kýč. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (77)

  • Ve scéně z roku 1961, kdy jedou vládní úředníci do Bíleho domu ve dvou Lincolnech Navigatorech, je jeden z Lincolnů až z roku 1965. (GreatestFan)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

Reklama

Reklama