Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer
USA, (2017–2024), 55 h 27 min (Minutáž: 38–85 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Anthony Rapp, Doug Jones, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Shazad Latif, Michelle Yeoh, Tig Notaro, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Diskuze

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

1) "Já myslím, že Eodeon i my všichni ostatní dobře chápeme, co Ti na DIS vadí" - ne, Eodeon to nechápe, protože mi neustále vkládá do úst slova, co jsem nikdy nepronesl a dělá hloupé a naprosto zavádějící dedukce, které pokaždé musím znovu vyvracet;)

 

2) Nemám vůbec problém s tím, že ty ten seriál miluješ a daná věc pro tebe žádná plothole není atd., ale v diskuzi je snad normální vyjádřit svůj nesouhlas, ne?? To, že ti přijde, že to do někoho násilím cpu je zase tvůj subjektivní dojem, o objektivitě jsme se tu bavili co vím pouze jednou a to bylo o tom, zda-li jsou PIC a DIS nejhorší Trek seriály... já říkám, že objektivně ano, ty se mnou nesouhlasíš, mno, to už je holt život, mně to problém nedělá a rád si vždy přečtu tvé protiargumenty, i když jsem z nich někdy opravdu paf...:)

 

3) Jak jsem psal v diskuzi u PIC, furt bys chtěl, abych své názory prezentoval více stylem "podle mě", což mimochodem většinou i dělám, ale na druhou stranu nemáš absolutně sebemenší problém s tím, že Eodeon má přinejmenším stejnou rétoriku jako já... ale holt jeho názory korespondují s tvými, takže jsi s tím cajk, je mi to jasné;) Prosil bych ale abys přestal s dvojím metrem a až tu zas někdy v budoucnu bude Eodeon vnucovat svůj názor třeba SSE, Terepinovi, Shakaarovi a jiným, tak mu napíšeš stejný text jako teď mně, děkuji;)

na příspěvěk reagoval Eodeon, Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

" Můj hlavní problém s DIS je kromě scénářů prošpikovaných gigantickými plotholes, na jejichž pohlcení by nestačila ani JJova red matter, či extrémně tupých dialogů a přehrávajících postav atd. to, že je to levičácká SJW propaganda, která ze všech Star Treků vyjma TOS disponuje tou největší nevyrovnaností pohlaví, což je naprosto tristní v roce 2020 (u TOS se to dá omluvit dobou...) "

Já myslím, že Eodeon i my všichni ostatní dobře chápeme, co Ti na DIS vadí, ať už z toho, nebo onoho důvodu. Problém je myslím spíše v tom, že ty tyhle výše zmíněné faktory uvádíš a prezentuješ jako skutečnosti, holé fakty a zkrátka jako něco, co musí každý - fanoušek nebo nefanoušek - zkrátka vidět. A asi si úplně neuvědomuješ (nebo si to třeba nechceš připustit, nevím), že to všechno co jsi zmiňoval (tupé dialogy, přehrávání, plot holes atd.) jsou především a hlavně neduhy podle tvého názoru, a že kdokoli jiný to nemusí vnímat vůbec stejně, nebo podobně podobně, jako ty. A třeba já i Eodeon se ti tu už dlouho snažíme všelijak vysvětlit, že právě ta tvá prezentace je poměrně nešťastná a osobně si myslím, že jen díky ní tu vedeme tyto sáhodlouhé dohady. Přijde mi, že máš akutní potřebu všechny nesouhlasné komentáře přesvědčovat nějakými svými argumenty o pravosti a pravdivosti, a vůbec si nepřipouštíš, že stejně jako tvůj názor, je jakýkoli jiný stejně dobrý, seriózní a na místě, kor co se týče právě těch témat, jako jsi jmenoval v citaci výše. Já i Eodeon nemáme s jiným názorem žádný problém, třeba že bude opačný k tomu našemu, ale už máme problém s tím, když někdo názor chce stůj co stůj prezentovat jako fakt a skutečnost a ne jako názor, vedle kterého může existovat tisíce a miliony jiných názorů. To je taky to, proč reagujeme a snažíme se uvádět, proč to co ty píšeš a uvádíš jako fakt faktem velmi často není (neb jde o subjektivní názor), protože se onen problém v Treku již dávno vyskytl a v případě DIS či PIC nejde o nic nového atd. Kdybychom tu od začátku vedli diskuzi ala "já si myslím tohle a já si myslím tamto a hele, to je zajímavý, pojďme si o tom v dobrým popovídat", určitě bychom byli někde úplně jinde, než jsme teď :)

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Nevím proč mi píšeš, že "fakt není celý svět o čsfd", když v mém příspěvku tuto stránku jasně uvádím jako velmi malý vzorek - opět mám pocit, že máš problém s porozuměním textu... dále opravdu jen zírám, že vůbec uvádíš Ednu jako nějaký seriozní zdroj informací, vždyť tam chodí ještě míň lidí, než na čsfd...:) co se facebookových skupin týče, tak budu moc rád, když mi dáš název nějaké největší z nich, rád si za A) přečtu komentáře co tam lidi píšou a za B) porovnám její velikost s komentujícími na imdb či youtube. Co se youtube týče, tak je hezké, jak se to snažíš marginalizovat svým "pár haterských kanálů", jenže ty očividně nemáš tucha o jakých číslech se tam bavíme... zkus někdy mrknout na videa na kanálech jako Red Letter Media či Angry Joe, budeš asi dost překvapen, že je to malinko víc, než na nějaké Edně:) Jo a neboj, nic za to platit nebudeš, je to dostupné naprosto pro kohokoliv;) Rád ti pak dodám odkaz na mnohem více kanálů zabývající se recenzemi ST, když ti tohle bude málo. Tolik tedy k objektivitě nějaké té tvé sociální bubliny a jejího hodnocení DIS, PIC, či Orville:) A znovu opakuji - já neříkám, že ty mé zdroje jsou 100% spolehlivý vzorek diváků těchto show, ale dle výše psaného a uvedeného působí mnohem reprezentativněji než ty tebou zmíněné komunity...

 

Co se druhého odstavce týče, tak pokud si myslíš, že současné společenské dění a otázky se dají dobře reflektovat a zpracovat pouze pokud budeme mít "reprezentativní vzorek lidí všech barev a velikostí", tak očividně máš hodně jednorozměrný pohled na svět... plus ani po asi 250 příspěvcích jsi nebyl schopen pochopit, co mi na DIS vadí, znovu, po 251., ti to tedy napíšu:

 

Můj hlavní problém s DIS je kromě scénářů prošpikovaných gigantickými plotholes, na jejichž pohlcení by nestačila ani JJova red matter, či extrémně tupých dialogů a přehrávajících postav atd. to, že je to levičácká SJW propaganda, která ze všech Star Treků vyjma TOS disponuje tou největší nevyrovnaností pohlaví, což je naprosto tristní v roce 2020 (u TOS se to dá omluvit dobou...). 

 

To jsou zase věci, které já nechápu, že ty nevidíš:) A znovu ti pokládám otázku k zamyšlení - proč není žádný kravál u show jako The Expanse, která má v hlavních rolích opravdu silné a nezávislé ženy, které dokonce ani nejsou bělošky - Chrisjen Avasarala, Bobbi Draper, Naomi Nagata či Camina Drummer... jak je to podle tebe možné?? Představ si, že já tam epizodám sázím většinou 4 a 5 hvězdičková hodnocení, to je divné co...

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

já přeci vůbec nemám na mysli zdaleka jen ČSFD. ale na Facebooku jsem členem desítek skupin na téma "Star Trek XY" a věř mi, že jestli se tam na mě vysype sto názorů denně od fanoušků ze všech koutů světa, není to nadsázka. plus pravidelně čtu všechny komentáře ke všem epizodám na Edně, což je také vzorek diváků podstatně bohatší než tady na Edně, nemluvě příležitostně o diskuzích v komentářích pod novinkami, tu a tam Twitter. a pak jsou tu osobní rozhovory s přáteli. fakt není celý svět filmů a seriálů jen o ČSFD, nebo tvém případě o pár haterských YT kanálech. a ano, samozřejmě, že diváci těch haterských videí je lajkují, však si také zaplatili za to, aby slyšeli přesně to, co v nich zaznívá.

 

pokud tedy Orville není, jak ty říkáš, platforma reflektující a komentující společenské otázky a není v něm ani zastoupen reprezentativní vzorek lidí všech barev a velikostí, pak má prostě se Star Trekem společeného mnohem méně, než se mi všichni snaží namluvit, protože tohle, co ty tak těžce neseš na Discovery, je přeci naprosto neodmyslitelná součást všech Star Treků. v Discovery jí pouze posunuli o další vývojový krok dál. správně, to je vývoj. i v tomto směru ponechaly staré seriály dost prostoru ke zlepšení. Původní seriál měl jen Uhuru. jedna žena, jedna černoška. ale tehdy i to málo byl nesmírně odvážný krok. seriál je tedy chválen za svou pokrokovost, vizionářství a odvahu čistě díky kontextu. kdyby vznikl dnes s takovýmto složením hereckého obsazení, byl by naopak kritizován pro předpojatost. nemluvě o těch sexistických kostýmech pro většinu hereček. doba se zkrátka změnila. totéž TNG. ta se dostala jen o malý krůček dál. žádná velká emancipace se tam nekonala. jen ty a pár lidí jste zůstali v těch nějakých cca osmdesátých letech. snažíte se tvářit, že lépe už být na světě nemůže a boj o společenskou spravedlnost byl dávno vybojován, ale není to pravda. a snahou bránit se jakýmkoliv dalším krokům v tomto vývoji naopak nechtěně činíte krok nazpět. Discovery je také třeba vidět v kontextu. v tomto případě v kontextu celého Treku. seriál jen dohání ty desítky let, kdy se v Treku pokrok bohužel zcela zastavil. mimo jiné Bermanovou vinou, jak jsme se bavili v sousední diskuzi. čili v tomto kontextu Discovery spíše přináší balanc, protiváhu, a teprve tedy zajišťuje ten spravedlivý vyvážený obraz, o kterém tvrdíš, že jej po něm žádáš. to je zas něco, co já nechápu, jak můžeš nevidět.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Co se mě týče (Eodeon za sebe bude jistě reagovat též a já nechci hovořit za něj), tak já sice několikrát zmiňoval něco v tom smyslu, že trekkies se kterými se bavím a se kterými jsem v kontaktu hodnotí DIS a PIC pozitivně a kladně, to ano, ale už jsem jistě nikdy nepsal, tady ani kdekoli jinde, že je to nějaký reprezentativní důkaz o čemkoli. Naopak, myslím že jsem několikrát dodával, že jde o určitou a nevelkou skupinu lidí které znám a se kterými tyto věci probírám, ať již online na webu, nebo v chatu či po skypu. Chtěl jsem tím tedy říci jenom to, že v rámci této skupiny lidí jsou DIS i PIC oblíbené, a třeba Orville už zase tolik ne. Nic víc, nic míň. Je to jen informace, kterou jsem chtěl podepřít skutečnost, že v rámci české komunity trekkies tu jsou i další jako jsem já, tedy ti, kterým se ty seriály líbí. Rozhodně jsem tím neříkal ani nemyslel, že tu za mnou a mým názorem stojí zástupy trekkies z celého českého fandomu. To jen pro upřesnění...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

Mně baví, jak ty i Jakkob stále mluvíte o reakcích všemožných skupin lidí atd., jak kdybyste 3x týdně chodili na nějaké Cony či byli adminy nějakých obřích mezinárodních diskuzních fór:)) Realita je ale taková, že možná se o Treku či jiných scifi seriálech krom čsfd bavíte s velmi malou komunitou přátel a tím to hasne, to ale není žádný reprezentativní vzorek, vážení:) Stejně tak diskuze 5 lidí na čsfd... Jak už jsem psal dříve, mnohem reprezentativnější jsou hodnocení na takové imdb či různé youtube podcasty, které mají tisíce až desetitisíce liků a podobný počet komentářů, které v drtivé většině vyjadřují podporu a souhlas s obsahem oních videí. 

 

Co se debat o Orville týče, tak já v tom vidím jednoduchou věc - ten seriál není politická agitka, která prostě obrovské množství lidí irituje:) Podívej třeba i na diskuzi okolo všeobecně velmi pozitivně hodnocené The Expanse, to je to samé, skončila 4. řada a je "ticho po pěšině" a proč asi? Protože to není SJW platforma, pomocí níž autoři prezentují své levicově extrémistické názory, jako tomu je zejména u prvních dvou řad Discovery nebo posledních dvou řad Dr Who:)

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

uvedl ten názor přeci slovy "podle všeho". zjevně se tedy opírá o vlastní pozorování reakcí diváků obou seriálů. takhle bych si to alespoň vykládal já. jak sám říkáš, čísla v ruce nemáme, tak je zřejmé, že soudíme "podle všeho", čili z toho, co vidíme kolem sebe. a co vidím například já, je Discovery, která sice budí kontroverze, ale také inspiruje k debatám, diskuzím, úvahám, a vidím široce rozmanitou skupinu diváků, jako tomu bylo u Star Treku vždy, a vídám i spousty reakcí lidí, kteří Star Trek neznají, ale probudilo to jejich zájem, čili novou krev pro fandom. což je podle mě dobře. u Orville jsem se sice setkal s pár vlažnými reakcemi, ale ty kladné jednoznačně převažují. na druhou stranu se o něm nedoslýchám příliš často. málo se o něm píše, málo se o něm diskutuje. jako kdyby buď neměl tak velkou základnu diváků, nebo v nich minimálně neprobouzel žádnou potřebu nad seriálem diskutovat, zamýšlet se, reflektovat jej, sdílet zážitky ze sledování s ostatními, atd. zároveň mi přijde, že divácká obec je tam úzce vyprofilovaná. víceméně to sledují jen nostalgičtí fanoušci TNG. ostatně, věřím, že je to i cílovka, na kterou seriál přímo míří. nevím o nikom, kdo by zhlédl Orville a v nadšení z téhle xeroxové kopie by si dohledal originál, tedy TNG, a stal se fanouškem Treku. opět zas raději připomínám, že soudím jen na základě reakcí, které se shodou náhod ke mně dostávají. ale pokud by byly reprezentativní, což dost možná nejsou, pak bych jako populárnější vyhodnotil Discovery. ostatně, i její hateři patří mezi nejvěrnější diváky. no který další seriál to může říct :)

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Může a nemusí, já ale rozhodně alternativu k mému názoru nepotírám ani nepopírám, ani se její existenci nebráním, neboť jak jsem psal již mnohokrát dříve, tak i protichůdné názory mohou vedle sebe souběžně koexistovat a tady to není žádná výjimka. Já si myslím jedno a někdo si myslí něco jiného. Tak se věci mají a já s tím nemám problém, ostatně nikdy jsem neměl.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

"...neboť sám o sobě podle všeho není dostatečně velký tahák na to, aby Orville nějakým způsobem ve sledovanosti či oblíbenosti "drtil" DIS. Nic takového se neděje." Tady v tomto souvětí nepřipouštíš žádnou jinou variantu, to bys musel napsal "PODLE MĚ se nic takového neděje", protože znovu opakuji, neznáš čísla sledovanosti DIS a tak to se skutečně dít může, nikdo to nevíme... já tu tvou subjektivitu hlídám, neboj:))

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Můj názor tady v tom se ve své subjektivitě neliší od kteréhokoli jiného zde či jinde v diskuzi, nebo máš z mého příspěvku pocit, že je psán stylem že je to jen tak jak píši a že nepřipouštím ani v nejmenším žádnou jinou variantu? Já myslím že nikoli, ostatně už jen časté používání slov jako je "spíše", "asi", "možná" dává myslím jasně najevo názorovou rezervu a nikoli vyhraněnost ve stylu, že vše je jak píšu a rozhodně ne jinak.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jak víš, že se ohledně sledovanosti nic takového neděje?? Ty snad znáš čísla DIS? Neznáš:) Nezapomínej Jakkobe na to klíčové "PODLE MĚ", které razíš všude jinde:P

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Terepin , Terepin

Jak trefně odkázal Eodeon, a já jen doplním že názor jako takový není žádná objektivní výpovědní hodnota, na které by se dal stavět Karlštejn. Naopak je zcela subjektivní, protože každý člověk má názor jiný, vystavěný na zcela jiných hodnotách a principech, a v případě fanoušků je leckdy takový názor ještě spíše ovlivněn i faktory, které by běžný divák zcela přehlédl, nebo ignoroval jako zcela nedůležitá. Jediné, co by šlo cca nějak odvodit je to, co jsem zmiňoval již dříve, a to že si jsou oba seriály více méně rovny, co se hodnocení zde na webu týče, a že ten "TNG feeling" Orvillu asi skutečně nebude v globálním pohledu zase tak zásadní, neboť sám o sobě podle všeho není dostatečně velký tahák na to, aby Orville nějakým způsobem ve sledovanosti či oblíbenosti "drtil" DIS. Nic takového se neděje. Jediné, co se možná děje je to, že jsou fanoušci Orvillu více slyšet a vidět, což ale samo o sobě není žádná výpovědní hodnota ani o kvalitě, a ani o ničem jiném.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

to z toho sice takto doslova nevyplývá, článek hovoří o dvou stech milionech ročně a zjevně bere v úvahu veškeré tržby, tedy včetně syndikace a box officu, ale podstatné spíš je, že je to článek z roku 2002, čili z doby, kdy byl Trek v televizi a zároveň kdy šel do kin nový film s tím, že to vysílání premiérového Treku tou dobou trvalo už nějakých 15 let a filmy mívaly mezi uvedením relativně malé rozestupy, jinými slovy je to úplně neporovnatelné se situací na trhu, jaká musela nastat po třinácti letech bez nového televizního Treku a jen s občasným vydáním filmu, který navíc část komunity bojkotovala. čili přijde mi absurdní si v roce 2020 stěžovat na to, že prodej ST merche vázne, když musel kontinuálně upadat už patnáct let. co se ekonomiky týče, jak obecně, tak na takto malém a konkrétním příkladě merchandisingu ke konkrétní značce, stále platí, že jakmile se ta ozubená kola ekonomiky jednou zastaví, je ohromný problém je znovu rozpohybovat. to je ostatně také ten důvod, proč se po současných opatřeních očekává tak těžká recese. to není jen o nějakém propadu na burze. to je o tom, že oběh kapitálu je stokrát snazší zastavit, než rozběhnout. současná situace je výsledek desítek let vývojů a úpadků a rozhodně jí nelze zredukovat na odraz zájmu o jeden současný seriál, jak to dělejí ti cápci v těch videích.

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Eodeon

Lenže pointou je, že ST merch sa predáva neustále. SW merch sa predáva nárazovo. Čo je aj pochopiteľné vzhľadom na to, že ST je primárne seriálová tvorba, zatiaľ čo SW filmová.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

mimochodem, to je úplně úžasný článek, co tady sdílíš. ne že bych s ním souhlasil, to opravdu v máločem, ale je to fascinující čtení. autor tam Nemesis a Enterprise roznesl úplně na kopytech a o moc uctivější nebyl skoro k ničemu jinému. díky za sdílení, bez ironie, tohle mi udělalo opravdu radost.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

já vůbec netvrdím, že kritici jsou dezinformátoři. naopak, já mám v kritiky velikou důvěru. žel bohu jsem neviděl žádného kritika, který by se k téhle problematice vyjádřil. vidím jen bulvární youtubery a žurnalisty z fanouškovských webů.

na příspěvěk reagoval Terepin

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

to jsou 4 miliardy za necelé půl století. to není zase tolik. kor s přihlédnutím k tomu, o kolik víc se muselo vydělat na prodeji seriálů a filmů jako takových. krom toho je z kontextu zřetelné, že do téhle částky j nejspíše e zahrnut veškerý prodej licencí. tedy nejen licencí k výrobě a prodeji merche ve smyslu hraček, suvenýrů, knih a kostýmů, ale třeba i licencí k vysílání seriálů a vydávání DVD, protože to oni v nejobecnějším smyslu za merchandise považují také - zkrátka cokoliv vyjma zisků z televize při vysílání na domovské TV stanici a z tržeb v kinech při uvedení filmu. jenže odmyslet si tohle, jsme na ještě mnohem menším čísle. možná až řádově menším.

na příspěvěk reagoval Terepin

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

opomenu, že názory se nedají statisticky zprůměrovat a porovnat mezi dvěma seriály, a místo toho ti připomenu, že Jakkob narazil na otázku popularity seriálu. s tím nijak nesouvisí skutečnost, že lidem, kteří ho sledují, se líbí. jasně že se jim líbí. jinak by ho asi nesledovali. všem se líbí seriály, které sledují. tedy vyjma masochistů, co nenávidí Star Trek a přesto se do jeho sledování nutí násilím, ale to je samostatná kapitola. podstatné je, že pozitivní komentář fan komunity nemá relevanci pro popularitu.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

video jsem opravdu neviděl. řekl jsem ti mnohokrát, že tvá videa sledovat nebudu, ani kdybys mě prosil na kolenou. reagoval jsem na SeTTiho a jeho parafráze zvěstí, která kolují, a ty pak následně na mě.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SeTTi

píšeš "co tamní banda polo-amatérů dokázala" a jistě tím narážíš na Prelude to Axanar. což je skvělý kraťas. jeden ze zdaleka nejlepších fan filmů všech dob (a nepočítám jen ty ke Star Treku). ale i když jsem byl v českém fandomu asi největším podporovatelem toho projektu, musím tady k tomu dodat, že nemáme žádnou garanci toho, že by následný celovečerní projekt, kdyby mu bylo dovoleno bez překážek pokračovat, dopadl stejně dobře. účelem Prelude bylo právě přesvědčit nás, že to tak je. že celovečerní film by byl minimálně stejně skvělý. scéna z Vulkánu měla stejný účel. ale ten rozdíl ve velikostech je tu dost podstatný. natočit kraťas nebo scénu, aby byly vysoce kvalitní, je o poznání snazší mimo jiné právě kvůli velikosti produkce, která umožňuje těsnější a vůbec snazší kontrolu. snadno se tam udělá to, kvůli čemu by se velký projekt stejných tvůrců rozpadl v půli natáčení. a to je třeba to, čeho se někteří obávali i v případě Axanaru. jistě, po bitvě je každý generál, ale třeba odchod Christiana Gossetta od projektu byl zřejmě motivovaný podobnými obavami. nejde ani tak o to, že by se bývalí kolegové báli z Petersovy strany nějaké defraudace, to je spíš agitka jeho nepřátel, jako spíš o to, že nedůvěřují jeho schopnostem hospodaření s financemi a zdroji u tak velkého projektu. a vzhledem k Petersovým profesním zkušenostem, respektive jeho nedostatku, se ty oabvy jeví docela namístě, a to aniž bychom jej znali osobně i pracovně, jako ho znal Gossett. jinými slovy, ta banda polo-amatérů dokázala skvělý kraťas. ale existují důvodné pochyby, že by dokázala totéž v případě celovečeráku. neříkám že ne, jen bych to s ohledem na tady toto raději neuváděl jako příklad toho, jak CBS nevyužila účasného potenciálu.

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Eodeon

Opäť raz si len dokázal svoju zadubenosť a ignoranciu. Video si očividne nevidel vôbec, keďže hovorí presne o tom istom, o čom aj ty. Ale čo čakať od človeka, ktorý si v jednom kuse vymýšľa, fabuluje a prekrúca, len aby mal pravdu, že?

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

rozdíl je jasný: 0,7 bodu v průměrech hodnocení obou seriálů. tolik podle tebe stačí na rozlišení populárního seriálu od propadáku? jako vážně?

na příspěvěk reagoval Terepin

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

zvláštní, že se odvoláváš na Forbes už pět příspěvků předtím, než na něj odkážeš. ono totiž je zatracený rozdíl odkazovat původní zdroj, nebo odkazovat konspirační  teorii na YT, která informace z původního zdroje přežvýkala, nazdařbůj domyslela dalších deset kroků dál, přeformulovala rétorikou poplašné zprávy a prolinkovala se staršími konspiračními teoriemi. když se podíváš na samotný Forbes, zjistíš, že se hovoří o problémech souvisejících s fúzí firem, o starých dluzích a ze všeho nejvíce na tom má podíl úbytek příjmů jako následek koronavirových opatření. což je asi ostatně problém většiny stejných podniků a nedozvídáme se tam tedy nic překvapivého nebo šokujícího.

o prodeji Star Treku (navíc z kontextu se to jeví, že řeč je čistě o filmové licenci, nikoliv nutně i televizní) se hovoří jako o návrhu některých, jak finanční situaci pomoci, nikoliv jako o způsobu, jak odstranit příčinu všeho toho zla, protože 'za všechno přeci může neúspěch Treku', žeano. rovněž se tam hovoří o tom, že je to nepravděpodobné. masivní odvliv předplatitelů lze očekávat u všech streamovacích služeb. lidé si před očekávanou recesí holt budou chtít snížit výdaje a utáhnou opasky a televize půjde samozřejmě přes palubu jako první. je docela pravděpodobné, že monopoly typu Netflix to budou snášet lépe, než menší hráči typu AA, kteří se teprve na trhu snažili prosadit, když krize nastala. ať už ale budou následky jakékoliv, chvíli potrvá, než se projeví.

na příspěvěk reagoval Terepin

Uživatel Eodeon smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama