Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (324)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance na film o současném Česku. Občas je řečeno něco zajímavého, ale vše zabíjí nesympatická hlavní postava s její nezajímavou motivací (kvůli neaktuálnosti - Bushova éra už je dnes každému u prdele), byl bych radši, kdyby chtěl hlavní hrdina sejmout nějakého českého politika jako určitý druh postoje autora :). Velmi bolestivá je podobnost s filmem Taxikář. Řemeslně dobrý, dokonce ani dvojník šišlajícího rappera Prago Union mě neiritoval, ale po fantastickém vypilovaném Mnichově tohle bylo zklamání. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tak kvalita filmů Petra Zelenky jde rychle dolů. Jsem velký fanoušek jeho filmů " Samotáři a Příběhy obyčejného šílenství " a proto mě to docela mrzí. Jeho 3 poslední filmy jsou velkým zklamáním. Na " Modeláře " jsem se těšil, ale opět to nevyšlo. Kryštof Hádek hraje výborně, což začíná být pravidlem. Záběry z dronů jsou podařené, ale bohužel to je vše, co se dá chválit. Přijde mi to jako, kdyby scénář psal nějaký zhulený " Sluníčkář ". Zelenka, asi nesnáší Zemana, Babiše a USA a tak se jim mstí aspoň přostřednictvím filmu. Do toho ještě velmi špatný soundtrack. Jiří Mádl se pokouší o rap a je ještě horší raper než samotný Kato z Prago Union, který na filmu spolupracoval. Proč jsou ruské songy od Janky Djagilevy ve filmu, jsem také nepochopil. Kdyby se mi někdo zeptal hned po filmu, co se mi honí hlavou, tak bych řekl asi tyto slova: Terorismus, elektrokoloběžky, ségra, drony, politika a atentát. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o snaze jednotlivce napravit svět a studie o dobrodincích lidstva vidících jak koně s klapkami na očích jedinou pravdu. Skvěle mimoňský romantický aktivista Hádek. vývojové spirále od moderní hračky přes profesní nástroj až po zbraň. Jeho pragmatickým protipólem je Mádl, kde jsem ho skoro nemohl poznat. Rap je současný hotový mor. Dříve to byl hodně okrajový styl. Všechny postavy se zajímají jen o politiku. Vytahovat Zeman, Čapoví hnízdo, prasata na střeše ministerstva apod. to už se mi zdá kolovrátkově tendenčně ubohé. Naštěstí scény často vyústí do vtipu. Film je na úrovni řemeslně, podprahově znepokojivý, chytrý. Závěr je napínavý. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ač za evropskými standardy aktuální česká kinematografie stále propastně zaostává, jednou za čas se objeví ambiciózní snímek, který má aspoň nějakou vlastní tvář a zároveň má co říct. A přesně to Modelář splňuje. Velmi zajímavé a hlavně zábavné vykročení na tenký led (tedy kamkoliv mimo mainstream) s klasicky „mimo“ Kryštofem Hádkem a zábavně šišlajícím Jirkou Mádlem nabízí od všeho trochu - počínaje sociální satirou, přes podivnou komedii až po politický thriller. Já si teda takovou multižánrovou kombinaci v našich nudných končinách nechám líbit, a co vy? [LFŠ 2020] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka přišel s další na domácí poměry nebývale ambiciózní látkou. Některé věci sice jen nakousne a pak už s nimi dál nepracuje, ale pořád toho zbývá dost k přemýšlení. Přitom to není žádný art film, ale divácky vstřícný snímek, velmi profesionálně natočený. Kryštof Hádek i Jiří Mádl jsou výborní, vedlejší postavy vedle nich moc prostoru nemají. Škoda jen toho nijakého konce. Pokud po takovémto filmu jen pokrčím rameny, řeknu si „a to je všechno?“ a jdu domů, tak je to špatně (70%). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (22)

  • Scéna na farmě větrné elektrárny se natáčela v Krušných horách poblíž nádražní stanice Rusová a v pozadí je vidět vodní nádrž Přísečnice. (kowalski)
  • Dron, který si Pavel (Kryštof Hádek) pořídí na spáchání atentátu, je DJI F550, který se už v době vzniku filmu nevyráběl a nešlo o plnohodnotnou platformu v pravém slova smyslu. (TheSlezy)
  • Film získal finanční podporu od Jihomoravského filmového fondu a na natáčení v Brně a okolí spolupracovala filmová kancelář Brno Film Office. (SONY_)

Související novinky

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama