Reklama

Reklama

Mizerové: Na život a na smrt

  • USA Bad Boys: Ride or Die (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Kultovní Mizerové jsou zpět a s nimi i pořádná nálož akce a nekorektních vtipů. Tentokrát však detektivy Mikea Loweryho (Will Smith) a Marcuse Burnetta (Martin Lawrence) čeká mise, která by je nenapadla ani v těch nejdivočejších snech. Jejich nedávno zesnulý nadřízený, kapitán Conrad Howard (Joe Pantoliano), byl totiž obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Mike i Marcus mají pochopitelně na celou kauzu jiný názor a jsou odhodláni kapitánovo jméno očistit za každou cenu. Netuší však, že za chvíli budou muset sami prchat před zákonem... (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (91)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nebylo nejspíš úplně příhodné chodit na čtvrté Mizery, když jsem neviděl předchozí díl, na který se ve filmu celkem odkazuje, nicméně - stalo se. I přes prvotní dezorientaci v postavách a vztahy mezi nimi jsem si ale Na život a na smrt v kině užil. Oproti jedničce a dvojce na mě postavy Mikea a Marcuse působily rozhodně sympatičtější, na čemž měla velký podíl jejich zranitelnost spojená s věkem. Vedle toho jsem si užíval akční sekvence, kde se často střídaly záběry celé akce s pohledy postav, takže to chvílemi působilo jako nějaká PC hra, avšak v dobrém slova smyslu. I když jsem se vyloženě neválel při projekci smíchy, nejednou jsem se pobaveně pousmál, takže i humorná rovina byla ve filmu funkční. Teď už jen zbývá zhlédnout trojku! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Obavy z tretieho diela dnes už teatrológii sa naplnili len čiastočne. To však neznamená, že štvrté dielo známeho buddy movie nemá problémy. Je tu predovšetkým zachytenie charakterov postáva a budovanie vzťahov medzi postavami (napr. medzi otcom a synom). Potom sú to vtipy a vízie Marcua, ktoré po určitom čase začnú pôsobiť opačným efektom. Každopádne akčné scény sú solídne, niektoré funny scény/vitpy dokážu fakt pobaviť (napr. keď Reggie chce grilovať). Akčný film, ktorý vás po náročnom dni trochu vypne. Ale viac si od toho fakt nečakajte. P.S.: Cameo v podaní Michael Baya príjemne prekvapilo. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Reklama

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Pokud se líbila trojka, bude se líbit i čtyřka. Za mě je čtyřka o trošku lepší a má víc zapamatovatelných hlášek. Akce s Reggiem je pecka. Přál bych si trošku míň zběsilé tempo, zvlášť v akčních scénách. Na druhou stranu film nenudí. Na další film v sérii se rád podívám. i když už to není žádná špička v žánru buddy-komedie a o smysluplný scénář tady člověk nezakopne, tak chemie smith-lawrence stále funguje skvěle. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

A máme zde, už čtvrtý díl ,zábavné akční komedie.Na pokračování se čekalo jenom čtyři roky a vyplatilo se.Mizerové mají stále co nabídnout a že, toho bylo fakt hodně.Skvělé hlášky ve filmu nesmí chybět.Nováčci zde, fungují bez problému.Smith tu má dost dobrou kondičku a Lawrence nám trochu shodil o proti třetímu dílu.Film šlape jako po másle bez hluchých míst,dobrou akcí.Malou roli ve filmu má i režisér prvních dvou dílů Michael Bay.Dalsí díl všema deseti.Viděno 7.6. .Za mě 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Opět bez Baye, se staršími hrdiny a Lawrencem otravnějším než kdy dříve. Stejné duo, které dělalo Mizery i minule, zvládne natočit hezky vypadající akci, která nijak nepřekvapí, není inovativní ale nevypadá špatně a minimálně ví, kam postavit kameru a jak využít drony. Horší to je se scénářem, který odkazuje na předchozí díly, z postavy Marina Lawrence udělal otravného debila, ze Smithe starého dědka, mladší sestava je stejně nezajímavá jako minule a jako bonus je zde nejméně nápaditý padouch z celé série. Mizerové: Na život a na smrt potěší hlavně faktem, že jsou nenáročnou akční komedií s pěknými atrakcemi, diváka nenudí ale druhému dílu se ani nepřibližuje. Dále bych nepokračoval. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení započalo 3. dubna 2023 v Atlantě ve státě Georgia, nicméně v červenci bylo pozastaveno kvůli stávce, která tou dobou v Hollywoodu probíhala. Nakonec hlavní natáčení skončilo až v březnu roku 2024. Dále se filmovalo v Miami na Floridě. (fiLLthe3DD)
  • Ve snímku má drobné cameo režisér prvních dvou dílů Michael Bay. Ukáže se zde i se svým Porsche 911, které propůjčil na natáčení legendární akční scény na letišti v prvním snímku z roku 1995. (luka4615)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

21.06.2024

Facka nefacka, dosavadní tržby a poměrně pozitivní reakce nedávno uvedeného akčního snímku Mizerové: Na život a na smrt tak trochu potvrzují status herce Willa Smitha (Já, legenda, Král Richard:… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama