Reklama

Reklama

Mizerové: Na život a na smrt

  • USA Bad Boys: Ride or Die (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Kultovní Mizerové jsou zpět a s nimi i pořádná nálož akce a nekorektních vtipů. Tentokrát však detektivy Mikea Loweryho (Will Smith) a Marcuse Burnetta (Martin Lawrence) čeká mise, která by je nenapadla ani v těch nejdivočejších snech. Jejich nedávno zesnulý nadřízený, kapitán Conrad Howard (Joe Pantoliano), byl totiž obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Mike i Marcus mají pochopitelně na celou kauzu jiný názor a jsou odhodláni kapitánovo jméno očistit za každou cenu. Netuší však, že za chvíli budou muset sami prchat před zákonem... (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 14

Recenze (105)

borec999 

všechny recenze uživatele

Trojka Bad Boys bola sviežim návratom po rokoch, ktorej sa v ideálnom pomere podarilo namixovať kvalitnú akciu, humor, chémiu ústredného dua, nostalgiu ale aj pomerne vážny príbeh a napätie v pár vyhrotených scénach. Štvorka je za mňa stále fajn, ale už je to skôr jednoduchá blbina na odreagovanie, ktorá rezignovala na seriózny príbeh a vážny tón a chce hlavne pobaviť diváka. Chémia medzi Smithom a Lawrencom stále funguje, Martin Lawrence je prekvapivo na scéne viac ako WIll Smith, zhovaďuje sa jedna radosť a ja osobne prezentovaný štýl humoru a aj predošlé Lawrencove komédie môžem, takže som sa bavil veľmi dobre. Akcia je špičková, nostalgia pre tentokrát nie je tak silná ako minule a aj príbeh je slabší, obzvlášť s niektorými postavami sa tu pracuje veľmi slabo až vôbec (výnimka je azda len mladý Reggie, ktorého vývoj pobavil). Vo výsledku však stále nadpriemerná akčná buddy komédia z vždy slnečného a atraktívne vyzerajúceho Miami. 80% ()

VojtechAllen 

všechny recenze uživatele

Neskutečná akční podívaná, která baví od začátku do konce. Největší podíl na tom má bezpochyby režisérské duo Adil Er Arbi a Bilall Fallah, kteří svými nápady povyšují každou akční sekvenci, což se dá říct i o kameře, která je tu velmi nápaditá, a dlouho jsem u akčního filmu neviděl takhle nápaditou kameru neviděl. Od minule se vylepšil i příběh, který není tentokrát tak telenoveloidní, a ikdyž to pořád není nejlepší příběh, tak dokáže překvapit, a není úplně přímočarý. Postavy jsou zde stejně dobré, a možná i lepší než naposledy, a chemie Mikea a Marcuse je jako vždy perfektní. Perfektní je tu i humor, kterej je sice možná trošku více ujetý, ale na mě to fungovalo parádně. S čím měl trošku problém už minulý díl byly vedlejší postavy, které byly spíše jednodimenzionální postavičky, a zde tomu není jinak, ikdyž se jim tvůrci snaží dát nějaký posun, tak to tolik nefunguje, hlavně jelikož je to udělané off-screen. Čtvrtí Mizerové jsou zkrátka neskutečná akční nálož, a určitě se zatím jedná o nejlepší díl ze série. 9/10 ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tento diel som videl tesne po depresívnom životnom jubileu a preto oceňujem, že je to cheesy úľava pre pánov v strednom veku, po ktorej som si kúpil pivo a horalku a vydal sa za veľkým dobrodružstvom do postele. Úniky rodinnými smermi sú tu ešte intenzívnejšie než naposledy, aspoň u toho hrdinu, ktorý ešte nedávno (zdanlivo) žiadnu rodinu nemal. Lenže teraz je tu kartelový synček najdrsnejší zabiják, zosnulý fakujúci kapitán-tatko volá zo záhrobia a faknúť z okienka sa zastaví aj tatko zo Zálivu, takže je to naozaj dokonale rodinné, človek by skoro slzu vytlačil. Lenže okrem toho tu má prevahu ozajstná badboysovina, ešte omnoho badboysovejšia než minule. respektívne vo vzťahu k Trojke ako Dvojka vo vzťahu k Jednotke. Badyl a Bilal sa skutočne rozšupli a ako dravá dvojka aj vytvorili pravú dravú Dvojku so staršími legendami, väčšiu a prestrelenejšiu, s uletenejšími úletmi a brutálnejšou brutalitou. Keď sa akčný hrdina žení, väčšinou je to pre diváka dosť bad, lenže zároveň je to šanca lepšie ho zaangažovať a tu mu scenáristi poslali do cesty tak neuveriteľne badass madafaka gaunera, že má jeden z toho eufóriu... P.S. Už minule zachytená podobnosť s vývojom série SMRTONOSNÁ ZBRAŇ je u MIZEROV po tejto časti až okatá. Je pozoruhodné, že obe začali v dobe, kedy fičali skôr rodinnejšie žánre a skončili rodinne v dobe brutálnych akčňákov, a dokonca sa to snažia viac či menej účinne miešať. Bezčasie sa už nenosí, hrdinovia mladosti starnú so svojim publikom a my starší chuji môžeme zase raz odhodlane skúsiť prepiť a premachrovať celú noc... ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jako není to špatný, zbytečně dlouho trvá, než se to rozjede, tím spíš, když je zápletka představena už v trailerech. Marcusova ezo linka je divná, ale jinak to šlape. Páni režiséři umí, jen bych je využil u nějaké zajímavější série. V pátém díle totiž M&M už asi budou vypadat, že do party vezmou i mého taťku. Ale na druhou stranu, poslední díl si dám rád. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nebylo nejspíš úplně příhodné chodit na čtvrté Mizery, když jsem neviděl předchozí díl, na který se ve filmu celkem odkazuje, nicméně - stalo se. I přes prvotní dezorientaci v postavách a vztahy mezi nimi jsem si ale Na život a na smrt v kině užil. Oproti jedničce a dvojce na mě postavy Mikea a Marcuse působily rozhodně sympatičtější, na čemž měla velký podíl jejich zranitelnost spojená s věkem. Vedle toho jsem si užíval akční sekvence, kde se často střídaly záběry celé akce s pohledy postav, takže to chvílemi působilo jako nějaká PC hra, avšak v dobrém slova smyslu. I když jsem se vyloženě neválel při projekci smíchy, nejednou jsem se pobaveně pousmál, takže i humorná rovina byla ve filmu funkční. Teď už jen zbývá zhlédnout trojku! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení započalo 3. dubna 2023 v Atlantě ve státě Georgia, nicméně v červenci bylo pozastaveno kvůli stávce, která tou dobou v Hollywoodu probíhala. Nakonec hlavní natáčení skončilo až v březnu roku 2024. Dále se filmovalo v Miami na Floridě. (fiLLthe3DD)
  • Ve snímku má drobné cameo režisér prvních dvou dílů Michael Bay. Ukáže se zde i se svým Porsche 911, které propůjčil na natáčení legendární akční scény na letišti v prvním snímku z roku 1995. (luka4615)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

21.06.2024

Facka nefacka, dosavadní tržby a poměrně pozitivní reakce nedávno uvedeného akčního snímku Mizerové: Na život a na smrt tak trochu potvrzují status herce Willa Smitha (Já, legenda, Král Richard:… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama