Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (1 005)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Neskutečná jízda jako jednička, jen větší, s větším budgetem, více vtipy, více známými tvářemi včetně úžasného Joshe Brolina, který v roli Cablea strčí do kapsy i svého Thanose, a navíc ještě nespočet cameo rolí, kde se objevují áčkoví herci, ale divák musí být velmi pozorný. Popkulturních odkazů je tu asi milion, takže druhá projekce je ještě víc namístě než u jedničky, protože je to stejně jako u Ready Player One na jedno zhlédnutí jen těžko vstřebatelné. Natočené je to absolutně skvostně a co záběr, to perla. Komedie roku a zatím i film roku. Není co vytknout. A točte víc Rkových filmů, díky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Filmový víkend Boskovice : Tak jsem si říkal, že tenhle červenej super čurák v super kostýmu už mě vzhledem k vypitému alkoholu v moji krvi nerozhodí. Vlastně se dalo tak nějak dopředu počítat, že sobotní filmová noc bude mít sestupnou tendenci, což se potvrdilo, ale nakonec střelím tu korektní dvojhvězdu týhle pičokulovině a taky o něco málo vyšší hodnocení než u jedničky a to hlavně proto, že tady už to je aspoň místy tak uhozený, že je to zábavný. Věděl jsem co od toho očekávat, byť už jen z principu nebýt v sobotu v Boskovicích, tak bych se týhle vocasárně ze zásady vyhnul, ale tak dobrá netřeba se zbytečně pobuřovat... Stejně jak by mi to kvalifikovaní vysvětlili, tak porucha je jako obvykle na mé straně přijímače. Neutrálních 25% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Masové přijetí u prvního dílu je pro mě stále neuvěřitelným překvapením, to samé se hádám bude týkat druhého. Obojí se pro mě pohybuje mezi 3 a 4* a to proto, že jde do extrému, dotýká se hranic metahumoru a možná ho několikrát překračuje. Někdy dobře a vtipně, jindy s trapností sobě vlastní, ale proč ne. Na postavu Cablea jsem se těšil, nezklamala, patří k ozdobě a Josh Brolin zažívá fantastický rok (navíc jsou jeho postavy silných emocionálně uzavřených mužů silným prvkem, který v posledních letech ve filmech pomalu mizí...). Druhý Deadpool je pro mě stejně nevyrovnaný jako první, hrátky s časem jsou klasicky "tak jak scénárista potřeboval", ale určitý punk přístup a drzost je mi sympatická. I přes momenty typu sestavování týmu a jejich první akce, přes "štěstí není superschopnost" až po cameo role "za dveřmi", u kterých jsem se opravdu bavil, nejde o film, který bych potřeboval vidět znovu. V tomhle se bohužel od většiny komiksových filmů Deadpool vůbec neliší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Největší trápení mám z toho, že Morena Baccarin (bohyně) tam hraje jenom 5 minut. Jinak klasicky našláplá komiksovka. Srandy hodně, akce středně, scénáře málo, zábavy tak nějak medium. Rychlokvaška která vydělá prachy, ale znovu si jí jentak nepustíte. Pro skalní fanoušky Deadpoola jakožto svérázné komiksové postavy a potažmo možná Joshe Brolina. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Deadpool 2 je dojemné rodinné melodrama o důležitosti tradičních hodnot. S hrdinou, který se chce po většinu času zabít, zvracením kyseliny a brutálními akčními scénami, k nimž hraje dubstep nebo Enya (rozhodněte se sami, co je horší). Srovnatelně zábavné jako jednička, zároveň temnější a emocionálně i příběhově vrstevnatější.___Retrospektivně (jako velká část prvního dílu) je vyprávěno jenom prvních cca 20 minut, po kterých se film-noir mění v buddy movie (z vězení). Teprve druhá polovina je superhrdinskou týmovkou (Rob Delaney jako Peter by zasloužil spin-off). Cíl protagonisty i role padoucha (opět výborný Josh „Thanos“ Brolin), přicházejícího na scénu poměrně pozdě, se několikrát nečekaně promění. Všechno to spojuje právě onen melodramatický podklad s pozdním/nemožným shledáním a (re)konstrukcí rodiny. Jde tak především o vnitřní konflikt hlavního hrdiny, ne o zničení světa jako v ostatních komiksových filmech. Nevadilo mi proto množství zcela seriózních scén bez sebeshazovacího humoru (krom toho, když po špatném dialogu necháte jednu z postav označit scenáristu za debila, na špatnosti onoho dialogu to nic nezmění). Díky nim berete postavy vážněji než ony sebe samé a závěr vzbuzuje správné emoce (v tomto ohledu je Deadpool soběstačnější než Infinity War – aby vás dojal, nemusíte znát znát předchozích 18 filmů, ale pouze si pamatovat, co jste sledovali poslední dvě hodiny).___ Nejlepší jsou úvodní titulky parodující bondovky, potitulkové scény (resp. mezititulkové, po závěrečných titulcích už nic není) a vtipy pravdivě pojmenovávající nedostatky komiksových filmů, kterým chybí to, čím Deadpool překypuje, totiž nadhled. Vedle konkurence od DC to opět schytávají hlavně X-Men, označeni za zastaralou, genderově nekorektní metaforu rasismu ze šedesátých let. Zamrzí naopak rutinní akční scény s nepřehledným střihem (až na pár plynulejších okamžiků, dávajících svou choreografií vzpomenout na Johna Wicka), které jako u většiny velkoprodukcí tohoto typu zřejmě neměl pod kontrolou sám režisér, nýbrž druhý štáb (a následně lidé starající se o CGI).___ V souhrnu přesto velmi dobrá letní zábava, jejíž tvůrci dokázali vymyslet dost způsobů, jak nás obsahem a konstrukcí příběhu nebo využíváním konvencí různých žánrů i bez možnosti zopakovat „wow efekt“ jedničky od začátku do konce něčím překvapovat. 80% ()

Galerie (124)

Zajímavosti (110)

  • Úvodní intro s písničkou Céline Dion paroduje typické titulkové scény bondovek. (tyzmrde)
  • Ve stejném roce na Vánoce měla premiéru upravená verze s ratingem PG-13, nazvaná Once Upon A Deadpool (2018). Ryan Reynolds (Deadpool) si pro její vznik dal podmínku, že dolar z každého prodaného lístku půjde na charitu Fuck Cancer, který se dočasně přejmenuje na Fudge Cancer. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama