Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Ja vul si myslel, ze ta nejnudnejsi vec ve filmech je, kdyz protagoniste civi na obrazovky monitoru. A pritom civeni na monitor bez monitoru je mnohem vetsi peklo! Skvely namet tu zabilo nudne provedeni. Mohla to byt techno-noir detektivka, misto toho jsme dostali pseudo scifko se slabym scenarem a mdlym audiovizualem. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vízia takejto dystopickej budúcnosti je tak mrazivá, až je to sladké. Netflix servíruje do svojho portfólia ďalšiu pecku, v ktorej je Clive Owen urputne seriózny ako vždy. Príbehovo dosť slabé, to však plne vynahrádza fenomenálna atmosféra, poriadne nabitý soundtrack a Amanda. Záver jemne vlažný. Napriek menším výhradám ale dávam za 4*, pretože na niečo v takomto duchu som čakal už veľmi dlho. (5.5.2018) (21.2.2023) ()

Reklama

M1k9 

všechny recenze uživatele

It's not that I have something to hide, I have nothing I want you to see. Popravdě tento typ sci-fi filmů mi vyhovuje úplně nejvíce. Méně akce, méně efektů, ale mnohem více hlubokých myšlenek a filozofických otázek, které nedají spát. Jestli se to dá aplikovat na dnešní svět, to už je na každém. Někdo to vidí a někdo ne. Tématem filmu je otázka soukromí. Jak moc je soukromí důležité? Jak moc si ho střežíme? Jak moc nám ho za našimi zády berou? Filmu se dá vytknout, že je poměrně monotónní a tmavý. Opakování stejné hudby tomu taky nepomáhá. Cílem bylo vytvořit velmi specifickou melancholickou atmosféru.  7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po dvou slabších kouscích je Niccol zpět s dalším výborným nápadem. Ztráta soukromí schovávaná za bezpečnost tu byla mnohokrát, ale tahle verze působí uvolněněji, protože tu není všudypřítomný šmírující státní aparát. O to víc vše působí reálnějším dojmem. Pokud bych měl něco vypíchnout, tak jsou to scény s hacknutým mozkem. Ty mě bavily. A potěšili i herci. Mínusem je celkový lehce ospalý dojem, díky kterému některé sekvence postrádají odpovídající tempo. Nicméně i tak se jedná o další povedený netflixácký kousek. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako hodinová a dražší epizoda Black Mirror by to bylo dokonalé. Niccol přichází s velmi inteligentní a aktuální látkou v dystopickém balení a první hodinu skutečně drží diváka zaháčkovaného a v napětí. Pak se ale začnou věci rozvíjet podivně urychleně a v několika bodech se zcela upouští od nastolené logiky světa, aby se vše polopatě vysvětlilo - a finále přitom nemá, co říci. Promarněný potenciál s luxusní atmosférou, správně chladným vizuálem a zajímavým přesahem, který se ale nepodařilo soudržně prodat. Owen dobrej jako vždy, Amanda sexy jako nikdy. 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama