Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 081)

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc fešná kamera evokující práci s prostorem alá Lubezki a příjemné tempo, které ale ruku v ruce s matným vyprofilováním postav a nevýrazným zjevem vesmírné potvory dělá ze Života řemeslně povedený výplod béčkové sci-fi fantazie. Napětí tu je, ale v porovnání s klaustrofobickým Scottovým Vetřelcem je to prostě miniaturní odvar hodný zapomnění... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(Budu spoilerovat pro tento film i pro Boylovo Sunshine.) Cítím silné Sunshine vibrace, většina postav má i podobné charakterové oblouky. Jake je Cillian, Ryan je Chris Evans, Rebecca je Rose Byrne, Ariyon Bakare je ten týpek, co v Sunshine spáchal sebevraždu, Hirojuki Sanada je ten týpek, co v Sunshine nepřežil přeskok mezi loděmi a kapitánka Olga je Hirojuki Sanada, když hrál v Sunshine kapitána. Rozjezd Života se mi líbil hodně moc, střed pořád stačil mým očekáváním, konec mě bohužel neuspokojil, nejspíš kvůli kombinaci nezkušeného režiséra i scénáristů. Jde vidět, o co se snažili, ale provedení té vizi v pozadí trochu nestačí. Nepřekvapivá hudba to taky držela spíš v průměru, než že by film pozvedla na něco výjimečnějšího. Abych pokračovala v Sunshine paralelách, tak mi přijde zajímavé, že Sunshine skončil happy-endem a k titulkům začala hrát ta nejdepresivnější písnička na světě ("Avenue of Hope" je taky od té doby navždy v mém srdci), kdežto Život naopak skončil špatně a do titulků se rozjel optimistickým popěvkem. Nicméně je potřeba říct, že všechny moje výtky se vyrojily až po skončení filmu. Během sledování jsem nedokázala odtrhnout oči od obrazovky, seděla jsem doslova na okraji sedačky, a přestože byl dějový vývoj poměrně snadno odhadnutelný, jsem se i trochu bála strachy pohnout. Takže ve výsledku jsem spokojená a přála bych si víc takovýhle filmů a míň Ridley Scottů snažících se být stále relevantní vytvářením stupidních úzkoprsých mytologií. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wau to byla zase vocasárna... Naštěstí jsem za to nemusel platit, ale tak ok co k tomu psát je to béčkový sci-fi v áčkovým hávu a brutální vykrádačka všeho možnýho, ale to se už podle obsahu dalo čekat. Z hrdinů mě nebavil nikdo jsou to typicky blbý příslušníci lidský rasy a tak jsem místo nich fandil životu, aby jim přinesl smrt, protože nic jinýho si nezasloužili. Jsou tu dvě věci co to zvedají do průměru a to pěkně udělaná příšerka ta se fakt povedla a ten vtipnej konec. Sice jsem tušil, že to tak dopadne, ale pobavil mě to zas jo.50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mix Gravitace a Vetřelce, kterému má dominovat lidožravý plankton. O originalitě nemůže být moc řeč, protože tvůrci mají očividně nakoukané starší kousky i novou, moderní Gravitaci. Ty procházky ve vesmíru a destrukce stanice jsou v podstatě k neroznání od Cuaronova opusu (tedy super). Pro změnu nahánění po modulu a pohybové senzory jako by z oka vypadly Alienům. A to k tomu všemu pochopitelně nesmí chybět rasově i národnostně pestře poskládaná skvadra astronautů (postupně umírající) a minimálně 2x ve filmu musí zaznít, že se na kooperaci při zpracování "Marzáka" podílí vyspělé státy jako Rusko, USA, Čína. Přesně v tomhle pořadí ! Konec je potěšující, ale nepřekvapivý. Stejně tak Rebecca Ferguson. Z tématicky těžké scifi se stala lehká zabava na obyčejný večer. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial aby "Votrelec" všetkým vytrel zrak, až sa to podarilo "Lifu", ktorý po vizuálnej stránke, megalomanskému projektu Ridley-ho Scott-a nesiaha ani po členky. Lenže menej je skrátka niekedy viac, a tak veškerá stávka na "neistotu" v podobe jednoduchého scenára, dokonale vytrie zrak aj skeptickému divákovi. Ja nechcem velebiť TENTO snímok, a už vôbec ho porovnávať s nejakou kultovou sériou milovaného "Alien" monštra. No TU, od TOHTO počinu človek neočakával nič, a TAM, od TAMTOHO proste všetko. A to bude zrejme ten problém .. - 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama