Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (337)

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šerifova laktace, děti zpátky ve školce." Neříkám, něco i potěšilo. Do seriálu se nasáčkovali zlí Rusáci, oprsklí jak ruské lázeňské veverky z Karlových Varů, kteří ryli a ryli, jako nějaký настоящий червь стахановец, v podzemí Hawkinsu šachty, haly a desítky kilometrů chodeb, dokud přímo pod městem nepostavili ruskou laboratoř o velikosti Černobylu, samozřejmě úplně TAJNOU :-)). Temné monstrum se taky pěkně vyřádilo, na lidech i na hlodavcích, viz stovky rozPRSK!lých krysiček, vlhký sen každého deratizátora. Co nepotěšilo? "Vývoj" dětských hrdinů. V druhé sérii už jen krůček od dospělosti, nyní v prvních třech kapitolách nepochopitelně zdětinštěli, až jsem se bál, že začnou tahat kačera a žvatlat jak Teletubbies. Dtto šerif Hopper, z chytrého tvrďáka nyní jen "bezradným sitcomovým fotrem" (© -bad-mad-wolf-), se špekatými kozami, málem i laktací a s hysterickými záchvaty kvůli pár polibkům mezi El a Mikem Wheelerem, že je na to moc mladá! Typicky americké. Zabíjet klidně ano (El měla pár zářezů na pažbě už v jedničce), ale pít pivo a líbat se až od 21 let!  Navíc šerif vilně pokukoval po Winnoně Ryder, v military outfitu ještě odpudivější než obvykle, což jsem nechápal. Asi že musel, holt to měl ve scénáři, chudák. V téhle uniformě (model: pytel visí na strašidle) by jinak vojín Ryder zůstala na ocet. No a něco vyloženě zklamalo. Např. kde, doprdelepráce, zůstala nadějná Osmička? Nebo aspoň nějaké jiné pokusné dítě s kérkou čísla na ruce? Sečteno, podtrženo: R.I.P. úvodní série. Tohle sice ještě koukatelné, ale seriálu už u mě asi zvoní hrana. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Portál do jiné dimenze už nikam nevede a stal se vedlejším. Zpočátku jsem měl podobné rozpaky, jako mnozí okolo, ale pak Dufferovic v posledních dvou dílech chytnou otěže a je to jízda. Pubertální lásky vytryskly mohutným gejzírem, přátelství se utužila, charakterové proměny svědčí o chuti jít dále, přitom se sem tam vynoří sovětský Terminátor, a pak už jenom láskyplně smlsáváte jednotlivosti. Třeba ten fenomenální rozhovor na poblitých hajzlech obchoďáku a s ním zmrzlinovou bohyni Mayu Hawke, Neverending story, kdy to všechno rupne do správného žánru a injekci destilovaného dojáku rovnou do slzného kanálku. Kouzlo je fuč, ale zbytek světa se točí dál… a taky upside down. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Kto mal s týmto problém evidentne totálne nepochopil žánrové a hlavne hodnotové (!) ukotvenie fenoménu Stranger Things, vychádzajúceho predovšetkým z filmov typu Goonies, či E.T., až potom zo starých hororov. Snáď viac 80’s ako osemdesiate roky, pridávajúce nové prvky (nie, nie je to zas len o tom istom), viac hororu, viac komédie, nečakané popieranie očakávaných klišé (Ako dopadla love story zo zmrzlinárne? Čakali ste to? Ako to Nancy Drew nenatrela svojej redakcii? Ako svet pre tentokrát nezachránila El? A je toho hromada...) a najprirodzenejšie začlenenie nových postáv za hodne dlhú dobu. V druhej sérii to mala Max trošku kostrbaté, tu boli všetky ženské postavy pridané úplne plynule. A tie citácie! Rozhodne zatiaľ najlepšia séria a momentálne môj najsrdcovejší súčasný seriál. Čo je to láska, ak nie rozdeliť sa o balíček M&M? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu mluvit o nějakém zklamání, na to je celá série pořád až moc dobře odvyprávěná a formálně strhující. Jen mi už některé prvky zkrátka vadily - především je znát, že nejsilnějším se seriál stává, když se plně věnuje svým postavám, zatímco záchrana světa už zde vyznívá tak nějak nuceně a neoroginálně. To zčásti omlouvám tím, že tahle série je značně vystavena kolem parodování osmdesátkových vzorců a zesměšňování neschopných iracionálních Rusů (s výjimkou jejich Terminátora, jemuž musí dát na držku až tlustý Rambo). Ale pak jsou mezi to nadnesené putování supertajnou podzemní základnou a road trip s usměvavým ruským dezertérem vklíněny ty smrtelně vážné a někdy až dost brutální scény, které jsou sami o sobě většinou skvělé, ale nějak mi to dohromady nepasovalo. V součtu to ovšem nejsou drastické výtky, pořád si to drží autorský ksicht a unikátní atmosféru a každá epizoda má co nabídnout, nemluvě o jejím promyšleném komunikativním uspořádání a informační návaznosti. Na další nášup se těším, ale už nevěřím v tak čisté a originální schéma jako v prvních sériích. 85% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně natočený seriál, krásně si hrají se saturací barev a s každou další sezónou mě (převážně) bratři Dufferové přesvědčují o tom, že to mnohaměsíční čekání stojí za to a opět to bude velká událost. Nikdy jsem si vlastně nevšiml, jak tu hezky kombinují hororové prvky, možná letos řádně přitvrdili, nicméně nám Netflix i napotřetí naservíroval mimořádný seriál s postavami, ke kterým jsme si už před dvěma lety zvládli vybudovat vztah, nadále dření osmdesátkovou nostalgii jak to jen jde a především s každým dalším dílem nabalují mytologii a napínají diváky, že bych opravdu musel jít něco rozflákat, kdybych musel čekat týden na další díl. Nejoblíbenější postavou druhé série byl Steve, zde je to bezpochyby u mě Murray Bauman, jeho nesmrtelné hlášky stojí za to. PS : Příští sezónu hned další rok, jasné? :-D Nejlepší momenty : Sauna, Orel holohlavý, Nekonečný příběh. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Červený kabriolet, vystavený ve Starcourt, je Chrysler LeBaron, model z roku 1986. (J.F.B.)
  • V Sovětském svazu můžeme vidět ruský vrtulník Mil Mi-8, jehož sériový výroba byla zahájena v roce 1965. Patří mezi nejvíce vyráběné helikoptéry. Bylo vyrobeno přibližně 17 000 kusů. (J.F.B.)
  • Krámek Scoops Ahoy, kde Steve Harrington (Joe Keery) a Robin Buckley (Maya Hawke) prodávají zmrzlinu, je vymyšlený. Spousta jiných obchodů na Starcourt Mall skutečně existovala (Orange Julius, Sam Googy či Waldenbooks). (Kacitr)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama