Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (653)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na rozdíl od Bone Tomahawku dost pomalý a skoro až nedivácký, s přibývající stopáži ale přichází zápletka (jen nad ní nesmíte moc přemýšlet) i násilí a vše směřuje do povedeného finále. Po jeho knížce a filmovém debutu jsem od Zahlera čekal maličko víc, nicméně jako důkaz, že koule má tenhle režisér fakt velký, to stačí bohatě, to zase jo. 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh lampse a Bloku 99 aneb Jak uznání přechází v úžas. Co na tom, že se jedná o "pokleslý", až abstraktně násilný snímek, v němž jeden maník láme na kusy celou bandu nepřátel... Blok 99 je ojedinělou, nepředvídatelnou a brutálně gradující alternativou nadutých grindhouse žánrovek, v níž má hlavní hrdina mnohem blíže k obyčejnému člověku a styl napodobuje jeho vývoj nejprve strohostí a minimalismem, postupně užitím až surreálného prostředí a detailně snímaným násilím, které se stává jediným možným východiskem. A ústí do emocionálního závěru, který vás sejme. Výborný Vaughn a geniální Zahler, který se pro tenhle biják narodil. Mám takový pocit, že až budoucí divácké generace povedou debatu o kultovních filmech z počátku tohoto století, tahle bezprecedentní zabíjačka bude okupovat přední příčky. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obrovský skrytý klenot ve vězeňském žánru. Kdysi jsem viděl trailer, který mě vůbec ničím nezaujal a film jsem vypustil. Jenže pak jsem kouknul na hodnocení a na doporučení jsem si film pustil. A dostal jsem naprosto precizní thriller, který s každou další drásavou minutou člověka utvrzuje v tom, aby se nikdy nedostal do podobných sra*ek a spořádaně dodržoval všechny zákony. Vince Vaughn mě už v True Detective utvrdil v roli boxérské mlátičky, ale jak si to dává tady, to je opravdu neskutečné. Sám jsem vůbec nevěděl, jak je druhá půlka filmu koncpipována a je to tak dobře...jenom naznačím, že vás čekají jatka, které může i jinak skvělý Short Caller závidět. Velká lahůdka, které by byla škoda, aby jen tak prošuměla a doufám, že se dostane k co nejvíce lidem. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I AM AWARE THAT THE SYSTEM IS HARD ON GUYS WHO DISTRIBUTE DRUGS AS IT IS ON MEN WHO COMMITS VIOLENCE AGAINST WOMEN AND CHILDREN. YOU THINK THAT'S FAIR?" ------------ Už len ten nápad obsadiť Vincenta do takejto drsnej, psychotickej role bol minimálne top nápad tohto roka. Veľmi zvláštny pocit sledovať herca, ktorý sa v hlave pripomína nespočetnými komédiami, ako rozbíja borcov rôznych vrstiev tak seriózne a s takou veľkou dávkou presvedčivosti. Veľká spokojnosť. V medziach samotnej väzenskej témy len o niečo málo lepšie ako Felon, no ako film sám o sebe lepšie o celý kus. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Takový ten obvyklý den. Přijdete domů dřív z práce a zjistíte, že vám nějaký dement spí se ženou. Nejdete a neurvete mu hlavu. Ne, řešíte to jako chlap a snažíte se znovuvybudovat vztah a život, který jste před tím měli. Takové věci ale stojí čas a tím i peníze, tak začnete pašovat drogy... Blok 99 stojí především na minimalistickém výkonu Vince Vaughna (zapomenete, že kdy točil komedie) a Zahlerově nekompromisnímu přístupu k násilí. Scénář o cestě pana Tomáše vězeními je plný ulámaných končetin, smradu z nemytých záchodů a mučení všeho druhu. Zahler po Bone Tomahawk vychytal dramaturgii a příběh tak působí mnohem konzistentnějším dojmem. Fantastická atmosféra, kdy se vám u některých scén bude chtít zvracet, ale nedokážete odtrhnout oči je velice specifická. Originální. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte New York. Obdobie natáčania trvalo od 12. septembra do 17. októbra 2016. (MikaelSVK)
  • Lauren (Jennifer Carpenter) má v aute na sebe modré šaty, následne v dome je už však oblečená v čiernom. (beso74)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno