Reklama

Reklama

Čtyři kamarádi se rozhodli vyzkoušet svůj intelekt ve hře, která se ale osudově zvrtne. (Filmbox)

Recenze (49)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na svoje pomery napínavý thriller, kde pozornosť diváka je udržaná na rovnakej úrovni. Nie je to zbytočne dlhý ani prekombinovaný. Hlavolamy sú (na prvý pohľad) celkom premyslené. Nehovorím, že tu nie je pár klišé momentov, ale nie je to až taký kritický. Kvôli záveru som však takmer dal 2 hviezdičky. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rovnako zaujímavé ako samotný názov. Takže opäť nič. Ďalšia verzia SAW, čiže skupinka ľudí je niekde zatvorená a musia riešiť rébusy, a hľadať únikové cestičky. Žiaľ, celá prvá hodina je nuda. Netuším, prečo by ma malo zaujímať nejaké skladanie písmenok či hľadanie kľúčikov. Síce sa hlavní protagonisti tvária, že ich to celkom baví, ale na diváka sa nejako pozabudlo. Po tej večnosti tam konečne začne striekať nejaká kyselina. Takže si tí idioti odrazu uvedomia, že im ide o život a môžu začať hysterčiť. Divák samozrejme s nimi. Takže v záverečnej tretine sa konečne začne umierať. Akurát že jednotlivé úmrtia sú fádne a len minimálne krvavé. Nemám vlastne čo chváliť, strata času. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Blonďatá Christen nachystá pro milovaného Tylera k narozeninám překvapení - únikovou hru. A aby to bylo zábavnější, vezmou s sebou ještě další čtyři - respektive dva páry. Únikovka je samozřejmě vybíjená, a protože ani jedna postava není sympatická, divák netrpělivě čeká, kdy přijde zúčtování. I přes krátkou stopáž to není hned, ale mně to kupodivu rychle uteklo. Škoda, že mordy nebyly nápaditější a hlavně až do konce v přímém přenosu. Zásah kyselinou si tak divák naplno nevychutná stejně, jako je tomu u useknuté ruky, když si člověk vzpomene na Argenta, jak ten ji dokázal využít, či přepůleného těla. Ty 3* jsou velmi slabé a dávám je proto, že jsem byl přesvědčen o někom jiném, co za vším stál. A nabízelo se více možností, přičemž úvodní scénu filmu jsem spíše pominul. 2,5* ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Originální jako název sám. První cca půlhodina slouží k seznámení se s postavami a je neskutečně otravná, takže jsem přál vraždu, smrt, zabití všem bez výjimky. Druhá třetina je o plnění hádanek charakteristických pro únikové místnosti a je to nuda. Až v poslední fázi se začne konečně něco dít, ale po celkem slibném nástupu šlo zase všechno do kytek. Všechno korunoval ultradebilní konec, který smazal i ta minimální procenta, která jsem tomu byl ochoten dát. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když znuděná barbína v rámci potenciálně zábavného večera naverbuje partu bohatých mládežníků, aby otestovali svoji inteligenci nad rébusy v nehostinných prostorách, než zhebnou. Prostě osvědčený tortura koncept, ne až tak překrvený, co mě dokázal na devadesát minut zabavit. A nějaká ta zpřelámaná kost či přeseknutý trup k tomu neodmyslitelně patří. Zarážející je pouze fakt, že žádný z režisérů nesáhne po elektrizující Elisabeth Hower, která polovinu filmu vězí nahá v kleci, přičemž se nám nestoudníkům jeví, že by ojebala i zvukařův mikrofon. Já snad budu muset začít režírovat, aby tyhle krasotinky nezůstaly bez rolí a následků zneužití v následné kampani Davidtoo. Větší štěstí na role mají její dvě zbylé kolegyně, též fešandy Annabelle Stephenson a Kelly Delson, ale ty už mě tak neuchvátily. Z maníků dominuje hlavně výstavně a vytrvale slizký Evan Williams. V podstatě zde máme takovou hravější light (ano, i já užívám anglikanismy) verzi proslulé série Saw. Mně se ale líbilo to, že partu nikdo do vražedných prostor neunesl, neomámil, nikdo ji k ničemu nenutil, šla do toho z vlastní iniciativy. A určitě oceňuji snahu vnést do obehrané smyčky se smrtí i méně obehrané postupy, rébusy byly vymyšleny fajn. Hned se nepřistoupilo k vyvražďování, pěkně piánko a pak šup na to. A únikové stopy byly celkem originální. Kamera to nasnímala pěkně, hudba nelenila vnést mysteriozní nádech, scénář byl kreativní, režie to pěkně poskládala bez větších amatérských průsmyků a prostor byl dán i pro napětí a drobná překvapení. Já to zhltl jak štětka pyj! 10/10 ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama