Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (898)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová nuda bez emocí s pár hezkými/vtipnými momenty. U většiny animáků brečím už v úvodu (a nemusí tam být ani nic smutného nebo dojemného xD), u "Nema" ale za celý film neuroním ani slzu. Edit: Po zhlédnutí "Úžasňáků" zvedám na 3*, protože ti jsou ještě o level níž. Možná i o dva. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Musím najít svého syna! Musím mu říct, jak staré jsou mořské želvy!" Bezodpadková dramaturgie radost pohledět, tuto brilantnost nikdo nezpochybní, ale nabízí se jiná zásadní otázka: Jaký by asi byl můj vztah k tomuto filmu, kdybych ho neznala v brilantní české dabované verzi? Protože při vší úctě k Ellen DeGeneres a zbytku ansáblu se mi zdá, že by se počet míst, u kterých brečím (ať už smíchy, nebo pohnutím) značně snížil. A kde nejsou slzy, není láska. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná animovaná rozprávočka, ktorá zaujme síce jednoduchým, ale o to viac napínavejším dejom. Veľmi sa mi páčila aj animácia, toľko farieb, radosť pozerať. Hotová pastva pre oči. Rozprávku som pozeral spolu s dcérou, a keď som videl, ako napäto sleduje dej, ako zviera pastičky a drží palce len aby tatko rybka konečne našiel svojho syna... No poviem vám, viac mi netreba. Plný zásah ako lusk! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych chtěl pochválit český dabing, který se opravdu povedl (originál jsem neslyšel). Proč to nejde u hraných filmů? Animace je opravdu skvostná. Kam až zajde Pixar příště? Příběh je svižný, vtipný, plný nápadů. Být víc takových filmů pro děti, zakoupím si dudlík a budu chodit na každou novou premiéru. Sláva Pixaru!!! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Animáky spravidla pozerám iba z hľadiska posúdenia ich vhodnosti pre vnuka, ale Nemo ma prekvapujúco nenudil ani jednu z celkových sto minút. Bezchybná animácia, dobrý scenár a hudba a množstvo vtipných nápadov vysvetľujú jeho obľúbenosť u širokej vekovej kategórie divákov. Aj na tých niekoľko málo animákoch, ktoré som videl, je zrejmé, že latka sa posúva stále vyššie a tvorcom držím palce, aby ju ešte dlho dokázali prekonávať. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Po uvedení filmu sa mimoriadne zvýšil dopyt po tropických druhoch rýb. (Greenpeacak)
  • Vo filme boli použité aj "rekvizity" z iných filmov štúdia Pixar, ako napríklad hračka Buzz Lightyear z filmu Toy Story, komix filmu Rodinka úžasných a dokonca aj auto pripomínajúce Luigiho z filmu Autá, ktorý vyšiel o 3 roky neskôr. (smolicek04)
  • Kája (v origináli Chuckles) je rybka, ktorú zabila Darla. Jedná sa o zlatú rybku, ktorá je však sladkovodná. Nemohla teda žiť v akváriu s ostatnými rybami a nikde inde u zubára nevidíme sladkovodné akvárium. (ČSFD)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama