Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná zábava s velkou mírou nadsázky a vzhledem k tomu, jaký to byl za mořem veliký propadák, jsem čekal horší výsledek. Děj má spád, výprava a kostýmy jsou fajn, vynálezy strojů nápadité, jenom ty triky jsou okatě počítačové. Za zmínku určitě stojí prostorem nevelká, ale i tak výrazná Arnoldova minirole sebestředného prince. I kdyby nepronesl ani slovo, vidět ho s dlouhou kudrnatou parukou (která se VůBEC nehodí k jeho teutonskému výrazu) a elastickými kraťasemi je docela zážitek :o) Ostatní camea taky potěší (akorát ten John Cleese se tu mohl mihnout víc jak na tři sekundy). Čerstvě Oscarový Jim Broadbent si svojí vděčnou roli proradného lorda Kelvina viditelně užíval, Jackie Chan pořád neumí hrát, ale jeho choreografie bojových scén pořád nemají chybu (věřili byste, že při rvačce lze namalovat obraz?...Jackie Vám to ukáže :o) Problémem ovšem je, že pokud jste zatíženi na Verneovu předlohu, budete asi mírně řečeno naštváni. S předlohou to má společné pouze základní kostru, příběh je především sledem nesourodých skečů a Passpartův boj za rodnou vesnici je tady jaksi navíc a má až moc prostoru na úkor základní dějové linie a tou by měl být boj s časem a s nepříznivými okolnostmi. Přestože se asi Verne obrací v hrobě, jde suma sumárum o zábavnou ptákovinu, která se nebere vůbec vážně. Neškodí občas si propláchnout mozek něčím takovým :o) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá brát jako adaptace Verneova románu. Je to jen sled víceméně nesouvisejících scének, které se dohromady tváří jako bláznivá dobrodružná komedie. Jackie Chan předvede pár svých kousků, jinak stojí za pozornost pouze nezvykle dlouhá řada slavných tváří v drobných cameo rolích. Snad každý z nich vypadá zajímavěji než Steve Coogan v té hlavní. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Phileas Fogg není tím distingovaným gentlemanem jakým býval v literární předloze... Ve filmu Franka Coraciho se změnil v pomateného vědce, který odpovídá spíš zmatkářům typu Paganela z Dětí kapitána Granta... Dalo by se tedy očekávat, že dominatní role připadne Jackiemu Chanovi v roli Foggova sluhy Passparteua...není tomu tak. A je to možná největší zklamání z tohoto filmu plynoucí - není to film, kde by Jackie Chan hrál prim. Má vedlejší roli, kterou by mohl převzít jakýkoliv jiný Číňan ovládající bojová umění. Ve výsledku pak dochází k tomu, že Phileas Fogg není dostatečně vůdčí typ (a legrační také ne), a Jackie Chan nemá dostatek prostoru pro hraní. Jestli mi vadilo ještě něco, tak to byly podivné animované předěly mezi jednotlivými dobrodružstvími... Působí jako pěst na oko. Mají asi nahradit, zkrátit cestování mezi odlišnými lokacemi... Naneštěstí to pak vypadá jako sled scén bez nějaké logičtější provázanosti... Nesledujeme vlastně Foggovu cestu, ale ty nejzajímavější (pro diváka ne vždy) příhody, které ho potkaly. Příběhu tak chybí dramatičnost, vystupňování. Vždyť i slavná Vernova pointa s jedním dnem, který nakonec hrdinům zbyde navíc vyzní tak nějak naprázdno... Je to škoda...Docela jsem se nasmál - některá camea byla skutečně roztomilá (Arnie), některé vtipy vynikající (královna na konci)... Cihly bez malty ale dům nepostaví, scény bez děje film neutvoří...Příště by to asi chtělo víc úcty a poučit se z literární předlohy, která i po těch letech má spád... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odmítám být vymrštěn, zraněn elektřinou nebo si opět poranit nějaký orgán. Dávám výpověď." Sluha Passepartout byl skvělý a kdybych nyní vyrazil na cestu kolem světa, tak bych si ho vzal s sebou. Jen nevím, zda by udržel mé tempo, protože jsem schopen pouť ukončit již kolem roku 3892. Snílek Fogg si však stanovil lepší čas a mě celkem bavil na zemi, na vodě i ve vzduchu. A bavil mě hlavně proto, že jsem předem viděl trailer, ve kterém jsem zaznamenal známého plecháče, svalovce a guvernéra s loutnou, takže jsem se prozíravě připravil na to, že o serióznost tady skutečně nejde. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Když skupina na své cestě potká prince Hapiho (Arnold Schwarzenegger), říkají, že jsou v Turecku. V době, do které je příběh zařazen, se však Turecko nazývalo Osmanská říše. (Mr.Hudson)
  • Bojové scény si Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing) často vymýšľal sám a režisér bol jeho nápadom otvorený. (Greenpeacak)
  • Je to poslední film, ve kterém účinkoval Arnold Schwarzenegger (princ Hapi) předtím, než se stal guvernérem Kalifornie. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno