Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak strasne som chcel mat tento film rad. Ked uz pre nic ine tak aspon kvôli tomu, ze sa v nom stretli moji traja oblubenci: Jackie, Arnie a Sammo. Ale vsetky komedie Frana Coraciho mi pripadaju nezazivne a absolutne nevtipne. Zamrzi to o to viac, ze v rôznych cameo vystupoch sa tu mihne mnozstvo nadanych komikov. Bohuzial styl humoru, ked tu rôzny postavy neustale o nieco zakopavaju alebo padaju, cieli na najmensie deti. Vidiet to v detskom veku, tak by som mozno tento film miloval. Scenar mi tiez pripada strasny. Proste taky zlepenec viacmenej nesuvislych scen. Niektore cameo vystupy su prakticky zbytocne a Arnieho dokonca neskutocne trapne. Ine som po rokoch docenil a aspon trochu som sa pousmial. Medzi klady patri nadherny vizual, bohata vyprava a hlavne po dlhsej dobe vydarene bitky v HK style, ktore mal evidetne Jackie pod plnou kontrolou. Aj ked su miestami jasne citelne pomocne lana, tak su väcsinoou pouzite natolko kvalitne, ze sa to da akceptovat. Je tu dostatok bitiek s vynaiezavou a vtipnou choreografiou. Takze bitky nielenze nadchnu ale aspon su aj zarukou vydareneho humoru. Sem tam sa najde aj nejaky solidny kaskadersky kusok. Vysledkom je taky nesurody mismas v ktorom si snad kazdy najde nejaku scenu, ktora ho zaujme, ale ako celok to nenadchne. P.S: Po dlhej dobe Jackieho film v zaverecnych titulkoch neobsahuje nepodarene zabery. Divne. 5/10. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná zábava s velkou mírou nadsázky a vzhledem k tomu, jaký to byl za mořem veliký propadák, jsem čekal horší výsledek. Děj má spád, výprava a kostýmy jsou fajn, vynálezy strojů nápadité, jenom ty triky jsou okatě počítačové. Za zmínku určitě stojí prostorem nevelká, ale i tak výrazná Arnoldova minirole sebestředného prince. I kdyby nepronesl ani slovo, vidět ho s dlouhou kudrnatou parukou (která se VůBEC nehodí k jeho teutonskému výrazu) a elastickými kraťasemi je docela zážitek :o) Ostatní camea taky potěší (akorát ten John Cleese se tu mohl mihnout víc jak na tři sekundy). Čerstvě Oscarový Jim Broadbent si svojí vděčnou roli proradného lorda Kelvina viditelně užíval, Jackie Chan pořád neumí hrát, ale jeho choreografie bojových scén pořád nemají chybu (věřili byste, že při rvačce lze namalovat obraz?...Jackie Vám to ukáže :o) Problémem ovšem je, že pokud jste zatíženi na Verneovu předlohu, budete asi mírně řečeno naštváni. S předlohou to má společné pouze základní kostru, příběh je především sledem nesourodých skečů a Passpartův boj za rodnou vesnici je tady jaksi navíc a má až moc prostoru na úkor základní dějové linie a tou by měl být boj s časem a s nepříznivými okolnostmi. Přestože se asi Verne obrací v hrobě, jde suma sumárum o zábavnou ptákovinu, která se nebere vůbec vážně. Neškodí občas si propláchnout mozek něčím takovým :o) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem doslova zbožňoval animovaný španělský seriál Willy Fog na cestě kolem světa (1981), který vysílal v 90. letech Magion (nebo Vega?) a kde měli hlavní představitelé roztomilou zvířecí podobu. A i když se pozdější hraná verze slavného románu Julese Verna, kterou právě komentuji - nedá s kouzelným seriálem srovnávat, ani brát vážně, já jsem se u ní dobře pobavil. Když už nic jiného, je tady Arnold, takže asi tak. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Taškařice, při které se pravděpodobně pobaví celá rodina. Efekty a výprava sice nic-moc, ale gagy jsou vtipné a fungují. Slabší části filmu zachraňují hlavně skvěle sehrané ústřední trio a zábavná camea. S knižní předlohou má snímek společný opravdu jen název, což zřejmě nebude vadit dětem pro které je film hlavně určen. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Vizuálna podoba filmu sa nesie v duchu "futuristického retra". Inšpiráciou pre tvorcov boli päťdesiate roky 20. storočia a toto obdobie integrovali do doby, v ktorej sa odohráva dej. Dôvodom bolo, že ľudia vtedy často rozmýšľali nad budúcnosťou, nad tým ako bude vyzerať, a začali sa stavať aj prvé kozmické rakety či podobné veci. (Greenpeacak)
  • Francouz, který hrdinům říká, že jsou blázni, když skočí do koše balónu, je cameo sira Richarda Bransona, šéfa hudebního vydavatelství Virgin. Branson je také známý držitel mnohých životu nebezpečných rekordů v letu balónem. (imro)
  • Když skupina na své cestě potká prince Hapiho (Arnold Schwarzenegger), říkají, že jsou v Turecku. V době, do které je příběh zařazen, se však Turecko nazývalo Osmanská říše. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama