Reklama

Reklama

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (326)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná akční komedie s různými prvky sci-fi atd. Velký problém s filmem nemám. Byla to pohodička, vtipné scéný, výborný příběh a výborný herec Seann William Scott. I ostatní herci dobří. Jen to bylo takové až moc jednoduché. Mohlo zde být více nápadů. Přesto ale nadprůměrný film, který se dá vidět tak 2x až 3x. Hodnotím na 67% = *** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Diváci příznivěji vnímající značku "made in Hong Kong" asi nedokážou Chow Yun-Fatovi odpustit způsob, jakým si to u nich byl ochoten rozlít, ale já zkrátka pozitivně naladěné akční podívané posílám nízko jen nerad. Výborný Scott, náznaky bullet timu, přestřelky slovní i doslovné a pocit, že špatné hodnocení plyne hlavně z toho, že kdysi všichni četli Premiere, která Mnicha odstřelila jako nesledovatelné béčko. Více než deset let po premiéře roste z Kara a spol. čistočisté guilty pleasure. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úsměvná akční komedie, která se v žádném případě nesmí brát vážně, protože ani ona sama se vážně nebere. Pokud přistoupíte na onu naivní hru, kterou s námi tvůrci rozehrají, dá se u toho i pobavit. Příběh samotný je kýčovitý až hanba, ale zas na druhou stranu se dá u toho slušně relaxovat. Akční pasáže ala hopsání na provázku a záběry točené „pozpátku“ sice nejsou můj šálek čaje, ale některé choreografie se mi líbily. Stejně jako půvabná Jaime King. Yun-fat Chow si nevedl zas až tak špatně, jak je tady mnohými presentován, ale u mě to na plné čáře vyhrál jeho parťák S.W. Scott (alias Stifler) – tohohle chlapíka já prostě můžu a ty jeho grimasy vysloveně žeru. Své role si vyloženě užívá. Takže já nemůžu jinak, než dát alespoň průměrné hodnocení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to, čo so sebou v Hollywoode (česť výnimkám – VOJNA POLICAJTOV) stvára hongkonská akčná legenda Chow Yun-Fat, je strašne smutné. Jeho povestné kúzelné úsmevy vyzerajú v americkej produkcii ako zúfalé úškrny pedofila v rozpakoch a v akčných scénach je jeho bojové umenie nezmyselne (ako keby ste Da Vinciho posadili za grafický počítačový program) nahradzované CGI. Kým Jackie Chan si dokázal po emigrácii z Číny do USA udržať aspoň časť svojej niekdajšej úrovne, Yun-Fat nie - a jeho nešťastný NEPRIESTREĽNÝ MNÍCH je zrejme to najhoršie z jeho americkej filmografie. Nanič príbeh o nestarnúcom mentorskom mníchovi, ktorý bojuje proti nacistickému zločincovi na vozíku (toto nemal šancu zahrať ani Roden) s pomocou "týpka na šikmej streche" (ach Stifler čo to robíš?!). Motajú sa im do toho helikoptéry s rotačným guľometom, nudné modelky a svalnatí zabijaci. Akoby to nestačilo, film (z produkcie Chowovho dvorného režiséra a kamaráta Johna Woo) je zasvinený hnusnou akciou, lacným audiovizuálnym "wachowski-štýlom" a beztak odpadový scenár je sťahovaný na dno hlúpym rozprávkovým podtextom. Keď sa „úžasne zamaskovaný“ Chow na konci "filozoficky" stráca v dave ľudí, cítim sa trápne namiesto neho. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohla to být solidní akční pecka se slabým příběhem, mohl to být takový ten "chytrý" akční film a mohlo to klidně být relaxační béčko. Ovšem jediné slovo, které mě po zkončení napadá, je: nesmysl. Okaté počítačové "matrixovské" vychytávky, špatný střih, zmatená kamera. Herecky průměrné, přitom potenciál velký. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Heath Ledger byl zvažován na hlavní roli Kara, nabídku ale odmítl jelikož dal přednost natáčení dramatu Ned Kelly. (Stocki)
  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama