Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (326)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný mnich je trapný, nedodělaný, nenavazující, špatný, laciný a mnoho dalších slov, která značí ošklivost. Jenže je to docela zábavně natočeno, jednotlivým scénám jsem se smál, ačkoli byly natočeny naprosto vážně (hopkající William Scott, tlustí Asiaté připoutaní k jakémusi přístroji atd.). Dostávaly mě scény, kdy herci mezi sebou bojovali a byly nádherně vidět falešné rány:-)) Z tohoto filmu vzešla parodie, nebojím se to tak nazvat, tohle snad ani za akční film nelze považovat - snad až na ksichtícího se Rodena, který prodělal obrovskou změnu a už ví, jak bude vypadat v důchodu. U Neprůstřelného mnicha jsem se nasmál více než u nějaké jiné současné komedie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezejmený mnich (Yun-Fat Chow) stráží posvátný svitek, který může tomu kdo jej celý přečte splnit cokoliv. Nacista Struker (Karel Roden) chce tento svitek dostat, a splnit tak veškeré nacistické plány. Po šedesáti letech mnich hledá svého nástupce, když mu do cesty padne zlodějíček Kar (Seann William Scott). Pokud od filmu nečekáte nějaké hluboké zamyšlení, a nevadí vám popírání základních fyzikálních zákonů, tak se budete docela dobře bavit. Seann William Scott je skvělý herec - komediant, Yun Fat bohužel nedostává tolik prostoru k ukázkám svých pohybových vlastností a .. Karel Roden, z něj už se stává ten pravý Hollywoodský záporák. Bohužel kromě několika minut na začátku a několika na konci ho ve filmu moc neuvidíme.. Celkem .. takový průměr (ty "triky" by v dnešní době mohly být efektnější), závěr mě docela překvapil (a to se u moc filmů nestává..)... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Chow Yun Fat musí hledat svého nástupce, odpovědného člověka, kterému by svitek mohl přenechat. Kar je mladý, do sebe zahleděný výrostek, a když jednoho dne mnichovi zachrání život, mnich si ho zvolí za svého následníka. To však netuší, že s Karem budou jenom potíže. Tahle dobrodružná komedie má velmi triviální scénář a nechce se ani věřit, že se místy na ni dá dívat. Spousta momentů je zaobalena do rádoby dobrodružného hávu a herci v čele s náckem Karlem Rodenem pěkně přehrávají a nic se tady nedá moc pochválit. Je to nenáročný film s podprůměrným scénářem. Podle toho taky vypadá. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tenhle film potěší snad jen oddané fanoušky Karla Rodena, který se snaží a je v záporné roli dobrý. Jinak je to průser. Akční scény vykrádají honkongské akční bijáky, choreografie je odbytá, herecké výkony ostatních zůčastněných, hrůza (Yun-Fat Chow umí hrát, ale tady jeho počínání nechápu). Prý komiksová zábava, to jo. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání, protože na tomhle filmu se podepsali i moji oblíbení herci a dost jim to poškodilo reputaci. Propadáky se budou točit stále, ale jsem zvyklý, že v nich účinkují neznámé tváře, které takříkajíc vzali producenti z ulice. Tohle je ale moc. Pokus o "Amerického ninju" trochu jinak? Nevím. Ale na mne to dojem neudělalo. 30% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)
  • Natáčeno od 9.března do června 2002 v Kanadě, převážně pak v Torontu a Hamiltonu. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama