Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u kterých vám to přijde chvílemi tak blbý, až je to vlastně dobrý. Legenda o Jiřím a drakovi je guilty pleasure jak vyšitý. Má takové množství logických chyb ve vypravování, chvílemi vám přijde, že se u některých scén museli při natáčení smát i sami herci, a přesto všechno to má takové to kouzlo diletantského béčkového filmu, tady navrch s neskutečným nadhledem Jamese Purefoye a vtipy, které těží právě z toho diletanství. A já se na tenhle film taky koukala s nadhledem a ve výsledku mě to vážně bavilo a nestydím se za to, prostě moje guilty pleasure. 70% ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka na nedělní odpoledne o vzniku legendy o sv.Jiřím. Kamerově je to hodně podobné LOTR, ovšem to nění jediné co je spojuje. Druou věcí je to že je vidět výše rozpočtu (zde poměrně nízká). Hlavním negativem filmu je však očividné vykrádání jiných filmů a příběhů. Dojem však silně pozvedá postava Ryna a předeším Luny v podání přenádherné Piper Perabo. A ten soundtrack taky není od věci. --- na jedno podívání stačí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočotvý pokus o parodii na filmy o legendách staré Anglie a na to, jak to třeba možná bylo úplně naopak s legendou o svatém Jiřím (protože on byl po smrti kanonizován, ačkoliv se tedy dodnes neví, jestli fakt žil). Ne všechny vtípky jsou vyvedené, ačkoliv chlap v pozadí opravující doškovou střechu, který pokaždé spadl, mne dostával zaručeně, ale prostředí je natočené hodně dobře - včetně knajpy - a herci si na nic nehrají a hrají tak, že sice pořád hrají, ale na druhou stranu je vidět, jak je natáčení baví. Ostatně, jackiechanovské záběry nepovedených scén pod závěrečnými titulky o tom také dost vypovídají. Překvapilo mě, že tu hraje Patrick Swayze, a ne špatně - přičemž ta nerozhodnost, jestli je Jiří potom spojenec, nebo nepřítel, je u pár scén fajnově natočená - a dokonce tu má jednu větší scénu souboje s Maurem Val Kilmer, který skutečně není v titulcích, netuším proč. Ale celkově je to film, který si na nic nehraje, pobaví, je pozitivní, a vlastně si ho rád pustím znovu. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Připouštím, že občas ráda zapomenu na strasti všedního dne odlehčeným žánrem, v němž se snoubí dobrodružství a romantika, v tomto případě vystavěné na jedné z nejznámějších středověkých legend, která je však trefně upravena a převyprávěna směrem k novověkému divákovi. Takhle si vyhrát s legendou, to se nebývale povedlo! Připouštím taky, že na komediální nádech bývám u těchto filmů velmi háklivá a tak po několikátém shlédnutí plesám a žasnu, neb se mi to nejen líbí, ale celý film to nádherně okořeňuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hříšný kanec, Piktové s flanelkama ze sekáče, legendární Jirka, co má na hrudi v erbu jelena s televizními anténami, jeden digitální triceratops postrádající vejce a krev měnící se ve víno.. Rozjuchaná pohádka, u které se všichni zúčastnění nejspíše královsky bavili - já však ne. Kdyby ji uvedl Muf ve Studiu kamarád, byl bych asi shovívavější, takhle se mi zdálo, že největším mučedníkem legendy je samotný divák a jeho zcela zcestná očekávání. James Purefoy by měl vzhledem k charakteru svých rolí už pouvažovat o členství v nějaké skupině historického šermu.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)

Reklama

Reklama