Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ve filmu sice je pár (a opravdu ne o moc víc než pár) úsměvných momentů, ale vážně tentokrát nejde o komedii, nýbrž o uzavřené vztahové drama v duchu her Eugena O'Neilla. Podobně jako je hlavní hrdinka rozervaná mezi hrubiánským manželem a nespolehlivým milencem, je celé Kolo zázraků v konfliktu mezi nablýskanou vizuální stránkou s extrémně kýčovitými kompozicemi a zlatým světlem zalitými záběry a smutnými osudy nešťastných postav (které se oné záměrně nepřirozené retro stylizaci, navozující dojem, že se postavy pohybují v divadelních kulisách, vzpírají). Nechtěné (?) překrývání se dvou neslučitelných stylů mě bavilo víc než banální vztahové peripetie, nejisté herecké výkony, bez (dů)vtipu napsané dialogy nebo toporná režie (osvědčenou techniku záběr/protizáběr v dialogových scénách, které tvoří cca 98% filmu, jen zcela ojediněle vystřídá delší záběr s důmyslnější vnitrozáběrovou montáží). Nejsmutnější je, že zjevně nejde o film filmaře bez talentu. Číší z něj především ohromná lenost, rezignace na snahu vydat ze sebe něco víc. Opět tedy dílo unaveného umělce, z něhož bude odcházet unavený také divák. 50% Zajímavé komentáře:Cimr, sedm.1, Renfield ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôsobi to ako strasne ukecana divadelna hra, ale pribeh hlavnej hrdinky, ktora nie je dvakrat sympaticka prilis zaujimavy nie je. Neda sa ani lutovat, kedze si za svoj nestastny zivot môze neustalym opakovanim rovnakych chyb sama. Najväcsim sklamanim su dialogy, ktore nie su ani vtipne a ani neobsahuju ziadne velky zivotne pravdy. Su to len take sterilne obohrate kecy. Z hereckeho obsadenia ma zaujal len Jim Belushi, ktory dokazuje, ze este ma co predviest. Dost ma iritovala kamera. Teda vlastne osvetlenie, ktore bolo strasne neprirodzene a zbytocne na seba strhavalo pozornost. Asi to bol nejaky umelecky zamer, ale mna to stvalo. 4/10. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Navzdory recenzím mi poslední počin Woodyho Allena připadá přinejmenším pozoruhodný. Jakmile se objevil první záběr - jazzem podkreslené pestrobarevné "kolo zázraků" - měl jsem strach, že dám všeobecnému zklamání z Allenovy pozdní tvorby za pravdu. Bál jsem se další trochu kýčovité, hřejivě romantické komedie ve stylu Kouzla měsíčního svitu. Ten Woody už se ani nesnaží zakrývat, že se jen vykrádá, říkal jsem si - jazz, nostalgie, monology do kamery, gangsteři... Dokonce je tu hašteřivá rodina, co bydlí v rachotu zábavního parku, úplně jako z Annie Hall! Jen ten neurotický Žid v hlavní roli, řešící osobní krizi a neustále zobající prášky na bolení hlavy, tentokrát není muž, ale žena. Jenomže zhruba v půlce vám dojde, že to tak úplně hladce plynoucí retro komedie nebude. Atmosféra začíná houstnout, vtipné hlášky stále nikde, vynikající Kate Winslet se propadá hlouběji a hlouběji ke dnu a film v těch romantických kýčovitých kulisách nabídne temnější podtóny, které dají vzpomenout na Woodyho mistrovská díla, jako jsou Zločiny a poklesky či Match Point. Vše se na konci také chytře spojí právě s monology začínajícího dramatika Mickeyho, který by chtěl psát o tragédiích běžného života, podobně jako Eugene O´Neill... Tenhle film zkrátka má hlavu a patu a je - hlavně díky dobře napsaným postavám - příjemně nejednoznačný. Nadšený jsem z něj neodcházel, zklamaný ale také ne. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mám ráda 50.léta kor ve filmu Woodyho Allena a vážně jsem se hodně moc bála toho, jak to bude vypadat, jelikož některé z jeho posledních filmů se mi moc nelíbili, ale tohle mě překvapivě docela bavilo. Kate byla skvělá, moc se mi líbila její postava psychicky labilní žárlivky a s Justinem jí to docela i sedělo. Příběh mohl být trochu více propracovanější, nebo mohli ukázat více z konce a neuzavřít ho tak pitomě "domysli si sám", to já nemám ráda! Ale jinak Woody odvedl skvělou práci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasické allenovské panoptikum různě bizarních postaviček řešících svoje komplexy, žabomyší války i otázky života a smrti. Vyprávěno s nadhledem, ale přeci jen se mi zdálo, že tu chybí trochu víc vtipu a i ta očekávaná ukecanost na mě působila trochu křečovitě. Co se ale povedlo na jedničku, je casting, kterému jednoznačně vévodí Kate Winslet, které to prostě sluší i jako čtyřicetileté servírce zmítané životem. Jeden z těch slabších Allenů, ale i tak se na něj dá v pohodě dívat. 65% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama