Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to zase tak špatné, děj je jednoduchý, retro vizuál povedený a prostředí zajímavé, ale naprosto nevyužité. Jenže filmu podráží nohy skutečnost, která se mi u Woodyho stává. Všechny postavy do jedné mě serou. Nemají žádný vývoj, jsou od začátku do konce stejné a obzvlášť u postavy Ginny se člověk nediví, že jí manžel občas jednu flákne. Justin se snaží hrát mladého Woodyho, ale na rozdíl od Owena Wilsona se mu to zoufale nedaří. Překvapila mě vážnost s jakou film sám sebe bere. Pouze jednou jsem se usmála, za celý film a už si ani nepamatuju čemu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád Woodyho Allena. A či už sú hodnotenia na jeho filmy pozitívne alebo negatívne, stále si pre mňa drží určitý štandard. Treba ale povedať, že až na pár filmov mám skôr radšej jeho komédie a vzťahovky. Rovnako mám radšej filmy, ktoré sú viacej ukotvené v súčasnosti, než tie, čo sa vracajú do minulosti a rozprávajú všedné príbehy v ( pre neho) atraktívnom prostredí. Wonder Wheel neprináša nič nové. Je to jeden z tých filmov, aké sme v jeho réžií videli už veľa krát. Má to silnú ženskú hrdinku ( ktorá je trochu crazy) a množstvo zaujímavých postavičiek, ktoré sú ale len kulisou pre nejaké rozhodnutie, ktoré náhlu túžbu po zmene, znova vráti do starých známych koľají. Poteší Belushi aj Juno Temple. Winslet je parádna. Čo ale na tomto filme oceňujem a kvôli čomu dávam o jednu hviezdičku viac, ako si samotný príbeh zaslúži, je kamera. Vittorio Storaro maľuje farbou, svetlom a kompozíciou obrazy, ktoré vyrážajú dych a v ktorých sa postavy pohybujú s presnou choreografiou. Posúva to príbeh a jeho vyznenie o level vyššie. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to měla být Allenova variace na ve filmu zmiňované hry Eugena O'Neilla, nebo pokus o antické drama (vlastně také zmíněné). Každopádně to funguje tak napůl. Kate Winsletová sice opět hraje naplno a Justin Timberlake si s nevděčnou rolí zaujatého vypravěče také poradil se ctí, ale ten zbytek se Allenovi moc nepovedl poskládat. Aspoň že to díky Vittoriu Storarovi krásně vypadá. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

U Woodyho jsme zvyklí na tento styl filmů, takže jsem věděla, do čeho jdu, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Kate role Ginny vůbec neseděla, její herecký výkon mi přišel neosobní a nezáživný, pro velmi dobrou herečku jako je Kate Winslet byla tahle role víc utrpením, než prožitkem. V Jobsovi předvedla tak kvalitní herecký výkon, že jsem jí to věřila, ale tady to pro mě bylo jen zklamáním. Roli Mickeyho mohl zahrát v podstatě kdokoli, nevím, proč zrovna takový všeumělec jako je JT se zúčastnil něčeho tak jednoduchého. Celou dobu jsem čekala, co z toho vyleze a jak jsem předpokládala, nevylezlo z toho nic, vzdávám to a Allenovky vypouštím z mého filmového světa. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Coney Island je takový skoro až kouzelný místo, který často účinkuje ve filmech, v knihách nebo třeba ve videoklipech. Tady mám ovšem pocit, že Woody Allen vsadil jenom na tu retro atmosféru, na dobovou muziku, na dobový pestrobarevný oblečení, atd... Hezky se na to kouká, ale je to vlastně dost o ničem. Pořád čekáte, kdy se děj konečně někam posune, ale ono to celou dobu jenom tak přešlapuje na místě. Až asi 20 minut před koncem se tam konečně něco stane, ale stejně to nemá ani žádnou pointu. Pěkná atmosféra a slušný herecký výkony v naprosto prázdnym filmu. Pocitově za 3 hvězdy, ale vlastně ani nevim, za co ty hvězdy dávám. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno