Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poučení z předchozího dílu nastalo. Mnohem soustředěnější režie doplňuje poměrně originální scénář, který se snaží vyhýbat hororovým klišé a typický lekačky trochu okořenit. Samotnej démon potom mohl dostat klidně trochu víc prostoru, nicméně co se týče designu je rozhodně nejpovedenější od prvního dílu. Celkově nejčistší čtyři hororový hvězdičky, ale díky skvělýmu příběhovýmu propojení, nesmyslnýmu, avšak ne u hororů atypickýmu zdejšímu hateu a v porovnání s povedeným Annabelle 2 (které jsem dal taky čtyři), přičemž toto bylo ještě trochu lepší, nadhodnotím slabšími pěti. Jen lehce zamrzela absence některých zajímavých scén z traileru. ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ty časy, kdy byl Insidious opravdu děsivý? To se psaly roky 2010 a 2013 a James Wan oživil docela skomírající duchařský žánr. Podle mě jen díky němu vznikl třeba neméně děsivý Sinister. Jenže jak už to tak bývá, točí se díky/kvůli tomu i spousta odpadu, ať už filmy na originální franšízu nenavazující nebo spin-offy, či rovnou přímé pokračování. A tyhle filmy pak celej subžánr posílají do prdele. A to je případ i tady Insidious. Druhý díl (který měl pod palcem pořád James number Wan), dovysvětlující události dílu prvního, svoje opodstatnění (a důvod, aby vznikl) ještě měl, navíc, a to je hlavní, pořád dokázal vystrašit. Jenže pak přišla trojka a člověk chtěl toho debila Whannella zabít. Po čtyřce už to vím jistě- Leigh Wannell will be dead! Plíís, už žádný další Insidious netočte! Nikdy! Plííííííís!!! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dúfam že to bol naozaj “posledný kľúč”, lebo keď sa mi zunoval pohľad aj na samotnú Lin Shaye, ktorá mi je (či bola?) nesmierne sympatická, zrejme všetko nebude po kostolnom poriadku. Až na jeden-2 momenty v poriadku, inak veľké hororové sklamanie, ktoré je doposiaľ najväčším “tohto roku”. A mimochodom, neviem z akého dôvodu, no miestami, mi to spracovanie prišlo “veľmi lacné”. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Snad už poslední Insidious je tu. Ne, že by mě to už nebavilo, ale není tam už moc co vymýšlet. příběh trochu skáče mezi 50. léty a současností, ale většina se odehrává v roce 2010. Opět sledujeme příběh Elise a odhalujeme její minulost. Měla opravdu těžké dětství. Zbytek příběhu je pak v Novém Mexiku. Najdeme tu i pár zajímavých zvratů a lekaček. Jinak je děj celkem obyčejný. Snad už tedy naposledy. "Odpusť mi, Anno. Zklamala jsem tě." ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Tak abych to tu trochu vysvětlil jak je to s touto sérií. Insidious (2010) a Insidious 2 (2013) jsou první dva díly této série. Insidious: Počátek (2015) jak už napovídá název je prequelem k prvnímu Insidiousu z r.2010. A tento Insidious: Poslední klíč (2018) je pokračováním prequelu Insidious: Počátek. V poslední scéně tohoto nového Insidiousu spatříme scénu z Ins. z r.2010. Takže je jasné, že další díl (pokud bude) už bude přímým pokračováním Insidiousu 2. Sakra, nějak jsem se rozvášnil, ale já si nemůžu pomoci, chci mít v tomto pořádek. No, nyní k filmu. Vloni jsem byl zklamný z nové Annabelle, ale zde si nijak výrazně stěžovat nemůžu. Rozhodně to nemá na první dva Ins., kterým jsem dal 5*. Ale zase je to lepší než nudný Počátek, který schytal jen 2 slabé hvězdičky. Takže příběh mě opravdu zaujal, má pár dobrých rozuzlení, zejména ve finále. Sice ½ snímku trochu vře, chvílemi jsem se mírně nudil, strašidelná atmosféra se režisérovi povedla tak na půl. Zase ale musím pochválit chvílemi vsunutou brutalitu. Nemyslím tím hektolitry cákanců krve nebo řezání končetin, ale kruté zacházení s dětmi apod. V 2/2 se to už víc rozjede, dojde i na pár lekaček a pár napínavých scén včetně slušného finále. Herci byli celkem obstojní. No, jsem fanoušek těchto novodobých duchařin, ale už je toho asi moc, je to takové moc omleté, ale kdyby se k tomuto vrátil Wan, myslím si, že by to dopadlo ještě lépe. Solidní nadprůměr a ještě jednou si to někdy pustím. Očekával jsem nudu, jako byl Insidious: Počátek nebo druhá Annabelle. To se naštěstí nestalo. Takže, aspon, že tak. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama