Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (102)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode v rádiu miliónová korupcia s vagónmi priamo na ministerstve. Tí Bulhari snáď točia o nás? Ale k filmu. Jeden statočný čin a zvyšok už nemusí byť o žiadnom hrdinstve, len o obyčajných ľudských veciach. Ľudských slabostiach, chybách a hlavne ľahostajnosti k slabším. Kam až tá ľahostajnosť môže viesť a ako sa vráti aj veľkej šéfke PR oddelenia, ktorá sa uchyľuje k tomu najhoršiemu pri ochrane imidžu vrchnosti. Netočia tí Bulhari fakt o nás? ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Filmov z Bulharska som veľa nevidel (asi ako každý v našich končinách), no začnem si ich všímať viac, hlavne tie od režisérskej dvojice Grozeva-Valčanov. Malo to výborný scenár, tak pravdivý a smutný, skvelých hercov a bolo to bezchybne natočené, niet čo vytknúť. Kiež by sme aj my dokázali točiť také filmy, podobných námetov o korupcii, zlodejine a manipulovaní by sa našlo v našom štáte plno. Čestní a poctiví ľudia v tomto svete dopadnú vždy najhoršie... ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Glory se mi bleskurychle zarylo pod kůži. Nádherná ukázka toho, že k natočení filmového veledíla není třeba obří rozpočet a CGI, ale že základním stavebním kamenem je kvalitní scénář. Glory oplývá tak dobrým scénářem, že si ani nevybavuju, kdy jsem naposled zhlédl novější film, který by byl takhle skvěle napsaný. Krása filmu spočívá také v jeho nepředvídatelnosti. Vždy, když jsem si myslel, že vím, jakým směrem se bude děj ubírat, tak přišel moment, který jsem absolutně nečekal. Film mě dostal i po emoční stránce – s hlavním hrdinou jsem soucítil, pochopil jsem ho a fandil mu. Zářný příklad toho, jak dokáže dnešní doba člověka jednoduše semlít a je jedno, že jeho úmysly jsou čisté a šlechetné. Do prekérní situace se dá zamotat lehce, cesta z ní už ale procházkou růžovým sadem není. Závěrečná scéna je geniální třešničkou na dortu, vůbec jsem to nečekal a přitom to tak moc dává smysl. Klidně se to mohlo jmenovat „Canko Petrov: Řada nešťastných příhod“. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sonda do duše obyčajného človeka, ktorý vyznáva podstatne odlišné hodnoty, než zvyšok osadenstva tejto planéty. Príbeh postavený na prísloví: “Za dobrotu na žobrotu”, vystihuje celkový nádych dejovej linky. Postupná zamotanosť a smer, akým sa osud chudobného, jednoduchého “panáčika” uberal, je doslova zarážajúci. Nuž, arogancia moci v mnohých prípadoch nepozná hranice. I keď je v mnohých ohľadoch tento snímok absurdný, za rozuzlenie nemožno udeliť nič iné, ako plnú palbu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad europsku tvorbu, a maloco som sa streto l/pfrakticky som s avobec nestretol/ s bulharsko - greckymi filmami. Kazdopadne zaujimave, strata hodiniek a okolo toho sa vsetko toci. Ja jakozto jebly pozersky dementalny artovy hnedopich od stastia som v siedmom nebi - alen dufam, ze sa na to nebudu pozerat uzivatelia ako Stuntmanmike, ktory genialnu Kubrickovu 2001 Vesmirnu Odysseu nazval hnojom. A uz toboz nie Verbal, lebo ten pohrda artovymi hnedopichmi. Viac artu, viac artovych filmov -za seba len strucne dodavam . 88 % ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama