Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hooper opět boduje, pokračování Texas Chainsaw Massacre 2 pojal sice malinko jinak než svou kultovní prvotinu z roku 1974, ale dílo se podařilo. Místo brutální naléhavosti a krvavého psycha prvního Texas Chainsaw Massacre divákovi servíruje parádní komediální a řádně uchýlnou gore jízdu, u které zaplesá srdíčko každého hororového nadšence. V tomto volném pokračování se dočkáme příběhu rozhlasové moderátorky Stretch, která se shodou náhod zaplete s podivnou rodinkou Hewittových a nakonec skončí v jejich bizardním doupěti, kam ji na pomoc přichází nekompromisní Dennis Hopper vyzbrojen třemi motorovými pilami. Snímek disponuje pořádně černým a ujetým humorem, slušnou dávkou gore a perfektními komediálními prvky jako jsou: souboj motorovými pilami, vražedné choutky stoletého dědy Hewitta nebo ztřeštěné honičky uvnitř krvavého doupěte. Jedniné co film dost podsekává je přílišné natahování děje. Jinak se jedná vskutku a parádní zábavu. U mě za čtyři silné hvězdy. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od syrové a vážně míněné jedničky, je dvojka roztomilou absurditou na pomezí mezi hororem a komedií a velmi vtipnou sebeironickou hrou, která paroduje jak horory s jejich "smrtelně" vážnym laděním, tak komedie a jejich "nevázanost". Hooper natočil geniální pokračování, právě proto, že téma "masakru" uchopil naprosto jinak a stvořil nový originál. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Tobe Hooper bol pre mňa vždy tvrdý oriešok, nevyspitateľný horrorový filmár. Dokázal natočiť takmer až kultové diela ("Texaský masaker motorovou pilou", "Poltergeist"), viac menej priemerné snímky ("Prekliatie Salemu", "Sila života"), občas však skĺzol aj do nevýrazného podpriemeru ("Panoptikum", "Des v práčovni", "Márnica") a niekedy sa doslova utopil v odpadových vodách ("Nočné hrôzy", "Krokodýl"). Kam teda mám zaradiť snímok "Texaský masaker motorovou pilou 2", ktorý zrežíroval v roku 1986? Oproti legendárnemu pôvodnému snímku je to posunuté do absurdnej roviny zvráteného čierneho humoru, ale práve to mu dodáva punc trojhviezdičkovej originality. *** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keby som sa na to aj pozeral ako na nejakú paródiu, je to príliš nudné, aby som sa priklonil k dvom hviezdam. Tých pár fórikov a jedna dobrá ľakačka je však príliš v úzadí na úkor trápneho behania, vrieskania, kecania a žiadneho zabíjania. Ešte aj Zombieho vykrádačka tejto "klasiky" DOM 1000 MŔTVOL bola o trochu lepšia. A nie je tu ani jeden záber na vypleštené očné buľvy... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Caroline Williams je skvělá a film dokáže táhnout. Bohužel film nemá takovou atmosféru jako snímek první. Hooper se vydal jinou cestou, vydal se cestou ujetosti a šílenství, které z postav rodiny Sawyerovy čiší v každou chvíli, co jsou na plátně. Jsou šílení a díky tomu jsou děsivý. Hororovost je pak dotvořena skvělými efekty, na které se prostě dobře kouká. Jinak ale může říct, že tohle není něco, co by bylo vhodným nástupcem prvního filmu. Je to jiné, má to svoje pozitiva, ale nedostane se to tak hluboko pod kůži. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby byly 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Kontroverzní „řeznický“ obal alba „Yesterday and Today“ od skupiny The Beatles je možné zahlédnout na stěně v rozhlasové stanici. (henrycruel)

Reklama

Reklama