Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (438)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Stalo se něco neskutečnýho - Došly mi sprostý slova. Když jsem mrkla na trailer k Hostiles, říkala sem si, že to bude natahovaný, nudný a celkově se mi do toho filmu nechtělo, jak holce do prvního análu. Každopádně nakonec sem si řekla, že když tam hraje Batman a zase téměř mechanikálně vychrtlej, tak bych to mohla přežít a třeba si u toho zašít ponožky, dát kynout těsto nebo se prostě dloubat v nose. Hned první scéna, kdy chcípnou Ťuťu, Ňuňu a mimino, mě profackovala až mi žlutý tváře zčervenaly a film mi dal jasně vědět, že sem se kurevsky spletla a bavit mě to bude. Kolik filmů začíná sejmutím děcek? Kurevsky málo. Odhodila sem šití, vypnula troubu a jala se sledovat film důkladně. Je fuckt, že Batman toho tady moc nenakecá, jenže to může být každýmu u rektálu, protože jeho ztvárnění naprosto vyhořelýho kapitána prostě nemá chybu. Stejně tak ostatní postavy ve filmu se topí v tak nádherně depresivních sračkách, až sem čekala, že si hromadně podřežou žíly u táboráku. Marně sem dumala, kdo tam neni psychicky úplně v prdeli a pokud trpíte depresí, trudomyslností, vyhořením, nebo prostě jen máte náladu na piču, rozhodně Vás potěší, že v tom nejste sami. Hodně se mi líbilo, že zmrdi, co se postaví naší skupině jsou nakonec všichni - indiáni, voják i cowboyové. Lidé, co se X let nesnášeli se sblíží, aby následně chcípali a přeživší měli ještě větší depku a nechat si to všechno projít hlavou se jevilo jako nejlepší možnej nápad. Hezky sem si pořvala, získala novej pecka song o ptákovi s polámanejma křídlama a se slzama sledovala, jak členové skupiny padaj jak zralý hrušky. Jako rákoska vím o westernech naprostý hovno, ale tenhle se mi líbil nejvíc. Tak trochu Poslední samuraj z divokýho západu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený žánr moderního westernu plný drsných chlapáků, těžkých překážek k překonání a silného vykoupení se dostal opět ke slovu. Je obtížné říct, nakolik jsem šel filmu vstříc svým naladěním a nakolik mě dokázal zaujmout a pohltit on sám, ovšem výsledek je i navzdory poměrně plytkému scénáři pozitivní. Dějově je film volnější, sledujeme putování postav nehostinnou krajinou, přičemž je pravda, že změny v charakterech se dějí jaksi samovolně a bez zdůvodnění. Z filmu je cítit, že by se rád tu a tam dotkl diváckých emocí, jenže k tomu nepoužívá dostatečně vybroušené nástroje. Musíte nad tím přimhouřit oko, jedině pak se dostaví ten pravý pocit ze syrového divokého západu včetně odpovídající katarze. 7/10 ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nějak moc se ten film dere pod kůži. Baleovi toho otupělého a emočně zhrouceného killera věřím jako málokomu a Rosamund Pike se spícími dětmi mě bude budit ze spaní. Navíc Stephen Lang konečně v kladné roli. Syrovost, emoce, násilí, ztráty blízkých, vědomí vlastních vin a cizích křivd - zajímalo by mě, jak by na tenhle film reagoval Karlík May :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hostiles mi ponúkol všetko to, čo očakávam od moderného westernu a to úplne do bodky - peknú pointu s myšlienkovým presahom, vynikajúcu dramatizáciu okolo postáv a nekompromisnosť ich jednania, fantastické dobové reálie, drsnosť ľudí v tej dobe a v tom prostredí, peknú akciu (pričom jej nemusí byť veľa), pútavú atmosféru v ktorej sa miesia rôzne pocity... No skrátka ide o niečo fantastické - masterpiece. Dôstojný partner do zbierky k Brimstone (2016) a Godless (2017). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh od citlivého Scotta Coopera. Minimalisticky servírován, skromnou výpravou opentlen, ale hluboký ve svém sdělení. Chvíle mlčení, přemýšlivě pronášených dialogů a všeříkajících pohledů byly pro mě poutavější, než scény hrůz a násilí, které tu ale měly také své pevné místo. Chápu, proč tohle v kinech propadlo, v dnešní době superhrdinského Marvel a DC plevelu je tohle starosvětské vyprávění jak z jiného světa, jinde, než 99% zbylé současné filmové produkce. A chápu, prož Christian Bale chce dělat zrovna tyhle filmy, já mu za to děkuju a přeju mnoho zdaru v další filmové kariéře. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)
  • Scenár filmu vychádza z rukopisu Donald E. Stewart. Ten zomrel v roku 1999. Jeho manželka rukopis náhodou našla počas sťahovania. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama