Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (441)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Mezi novými westerny si už raději pečlivě vybírám, mnohdy totiž opravdu není o co stát. Mezi kladné výjimky posledních let, myslím jimi Kosti a skalp spolu s Brimstone, se zařadí i Nepřátelé. Ti začínají pěkně zhurta, na nic se nečeká a snímek se s nikým nepáře. Záhy tempo sice výrazně zpomalí, ale to už má film plnou divákovu pozornost a zájem (nebo alespoň v mém případě tomu tak bylo). Postupně se utvoří výprava, jejíž součástí být rozhodně nechcete, nikdy totiž nevíte, kdo další zrovna „zařve“. Snad i proto je divák napjatý, i když se film nikam nežene. Ostatně, není to jen o tom převést někam pár indiánů a traumatizovanou paničku, jde o cestu za smířením (sám se sebou, ostatními) a odpuštěním (sobě, jiným). O to emocionálně drsnější je pak postupný zmar…ačkoliv úplný konec byl očekávatelný, tvůrci ho naštěstí dokázali vcelku důstojně ukočírovat, podobně jako scénu v nemocnici, která byla též na hraně. Ve výsledku jsem tak nepochopil jen pasáž s útokem na lovce (na co, sakra, čekali?!). Silné 4*, velká spokojenost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dalo se očekávat, že tempo nebude strhující, nicméně vedle až meditativního pojetí trpíme i rozvleklostí, což nikdy není dobrá vizitka. On už Out of the Furnace byl nesmírně trpělivý kousek, kdy se nám postavy postupně dostávaly pod kůži a začaly jsme nad nimi přemýšlet. Tehdy si Scott Cooper sedl s Christianem Balem, aby si spolupráci nyní zopakovali. Výsledkem je soustředěné drama s velmi dobrými hereckými výkony o nenávisti i usmíření, které upozorňuje na lidské slabiny, sází na syrové emoce a nehostinnost divoké země. Navíc vidět po delší době ve větší produkci dvojici Q'Orianka Kilcher a Wes Studi příjemně potěší. Působivá kamera. Nakonec *** až ****. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

130 minutová těžkotonážní projížďka po divokém západě, která mě ale nějakým zázrakem ani na chvilku nezačla nudit a já si naopak užíval každou minutu strávenou s Christianem Balem (jedna z nejlepších rolí) a jeho partou, u níž nemá nikdo nic jisté. Trošku mě mrzelo, že je vlastně takovýhle skvěle napsaný film s prokreslenými charaktery takhle nepředvídatelný, ačkoliv právě onu nepředvídatelnost tak trpělivě vyhledávám, ovšem tady mi začlo na postavách záležet a o to víc mě to pak samozřejmě semlelo. Vynikající dvojkombo se Netflixovským seriálem Godless?..ano, ale Hostilles je větší nálož. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem velice rád, že westernový žánr zažívá v posledních několika letech svoji renesanci. Sice se již netočí takové množství filmů z Divokého západu jako tomu bylo od 30. do 90. let 20. stol., ovšem když už nějaký počin vznikne, obvykle stojí za to. Hostiles je skvělý nejen svým příběhem, ale také hereckými výkony (Christian Bale, Rosamund Pike a Wes Studi) a úžasnou kamerou, jež si umí patřičně vychutnat pečlivě zvolené exteriéry. Snímek Scotta Coopera je opravdu výborným dramatem, v němž se představují i silné charaktery postav měnící se v průběhu děje. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zážitek. Scott Cooper servíruje drsný dobrodružný Western s Apačema! V hlavních rolích solidní Christian Bale, Rosamund Pike a Ben Foster. Film má sice pomalejší tempo, ale velmi vypjatou atmosféru, překrásnou krajinu, hodně nechutné maniakální Apače, kteří nemají problém vyvraždit celou rodinu i s dětmi ( Úvodní scéna hodně intenzivní) a povedl se i soundtrack. Akční scény jsou zde jen 4, ale autenticky natočené, skvěle ozvučené a velmi vypjaté, že se mi až zatajoval dech. Mrtvý žánr poslední dva roky pomalu oživuje a nabírá na síle a to je jen dobře. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)
  • Postava desiatnika Woodsona (Jonathan Majors), je, samozrejme, historicky nepresná. Afroamerickí vojaci bývali v samostatných regimentoch, kde boli všetci až na vyššie hodnosti čiernej pleti. Vo filme je Woodson v štandardnom regimente s bielymi vojakmi. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama