Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný americký thriller natočen spíše průměrným způsobem, ale je pravda, že Mel Gibson to pozvedá na výrazně vyšší úroveň, jinak by výsledek dopadl o poznání hůř, zbylé obsaní je totiž tak slabé až nesympatické, až to odvádí pozornost. Na můj vkus je tam až moc amerického hrdinství, ale naštěští je Melda hodně přesvědčivej, takže výsledek je přecejen v pohodě... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Změna pravidel hry vždycky zabere. A je to nejspíš důvod, proč nehodnotím o něco lépe (a s přivřeným okem) - je to drsné, je to fér ale originální? Bohužel ne. Přesto, velmi chytrý a napínavý film, rušivým elementem tu byla prakticky pouze hloupá FBI a snad až příliš autistický herecký projev malého chlapce... nechci se posmívat, ale to mu jako vážně nešlo dát aspoň jednu scénu, ve které by se choval jako normální teenager, který je někde proti své vůli? Okay :( na konci to zase jednou zachraňoval Mel, slizký záporák a dotáhnutý konec (tak to má Ondra rád, áno) - silnější 3* a další shlédnutí nepravděpodobné. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Howard prekvapil na seba veľmi netradičným, drsným trilerom. Televízna, niekoľkokrát ročne omielaná klasika pre mňa nestráca ani na x-té pozretie nič zo svojho kúzla. Vždy mám zimomriavky, keď chudák Sinise zapne telku a tam mu zúfalý Gibson odkáže, že....Tých prekvapivých zvratov je viac. Hlavné postavy perfektne obsadené, hodia sa sem ako pytel na hlavu uneseného. Finále trošku klišovitejšie, ale intenzívne zahrané. Ja mám jednoducho slabosť na 90kové trilery, Výkupné je jeden z troch najlepších. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film dýchající atmosférou 90. let. Mel Gibson působil tradičně jako neohrožený sympaťák, ale přesto jsem mu v určitých místech měl problém uvěřit jeho vyhrocené emoce. Možná to bylo spíše scénářem, těžko říct. Nicméně film je docela povedený, možná až na lehce překombinovaný závěr, jen mi přišlo, že těžil hodně právě z těch emocí a to je pro mě osobně méně atraktivní varianta akčních thrillerů 90. let. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahám z rukávu ještě nevyklepaný pavučiny a tak jsem se pustil do filmu Výkupné, ve kterém hraje můj oblíbenec Mel Gibson. Kolikrát si říkám oblíbenec, ale když si uvědomím, jaké důležité filmy jsem s ním neviděl, musím to okamžitě napravit. A tak jsem neváhal. Ve výsledku je Výkupné precizní kriminálka, která není vysloveně geniální, ale solidní je určitě. A to je podstatný. Napětí se dalo krájet celé dvě hodiny a tak zaručeně splnila svůj účel. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Keď dochádza k výmene peňazí, Shaker (Gary Sinise) povie Mullenovi (Mel Gibson) cez vysielačku: "Veľa šťastia, Lennie." Toto je odkaz na postavy Lennieho Smalla a Georgea Miltona z románu Johna Steinbecka "O myšiach a ľuďoch". Sinise hral Georgea Miltona vo svojej filmovej adaptácii O myšiach a ľuďoch z roku 1992, ktorú režíroval a produkoval. (Arsenal83)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 40 373 diváků, což znamenalo tržbu 2 309 002 Kč. Snímek se tak stal 4. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama