Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

honajz 

všechny recenze uživatele

Něco málo mi chybělo, abych šel výš s hodnocením, ale už dlouho se mi nestalo, že si film pustím na zkoušku, a udrží si mne až do konce. V podstatě hned jsme uvedeni do děje, žádné zbytečné okolky, žádná zbytečná scéna, a nejenom, že to celé dává smysl, ale jde podle mne o velmi originální námět, resp. skloubení dvou sice dávno známých postupů a žánrů, ale podle mne to zde skvěle funguje. A vlastně je film i jistým mementem, které Kit pronese, totiž že ti umělci zemřeli, kdy zemřít měli, a dojit jejich talent skrze "nádoby" přinese jen zlo. Moc se mi to líbilo. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Bradavická továrna na výrobu géniů. Ne že by to úplně nefungovalo. Pointa je docela originální a řeší palčivou otázku, co s mladými kriminálníky, když nechcete zatěžovat daňové poplatníky. Na efektech se nešetřilo, strašidelný dům je (skoro) vždy sázka na jistotu, potíž je v postavách. Charaktery nadějných žaček jsou v lepším případě ploché, v horším úplně duté, a nějak se nemůžete přimět k tomu, aby vás zajímalo, co z nich nakonec bude. Ale bubáci jsou pilní a Uma nepříjemná až na půdu... aspoň že tak. ()

Reklama

figliar 

všechny recenze uživatele

Ako plnohodnotný horor by som tento film nedefinoval. Pár lakačiek tu síce bolo, ale inak dej ťaží len z temného, historického internátu, ktorý už pri prvom pohľade musí odradiť každého študenta. Neviem, čo v tomto filme robila Uma Thurman, v podstate som si až na koniec uvedomil, že sa jednalo o ňu, ale študentky mi svojim konaním liezli už od začiatku na nervy. Koniec je nečakaný, ale je dosť mimo misu. Celkovo nie príliš vydarený film. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zezačátku se zdálo, že by to mohl být další "Sirotčinec slečny Peregínové" a kousek Burtnovského feelu tam skutečně chvíli cítit bylo. Rozjezd až první polovina byla docela fajn, Uma se mi ve své roli líbila, takové to hloubání nad dějem bylo příjemně napínavé a záhadné, ale vyvrcholení bylo pro mě silným zklamáním. Věřím, že v knize by se toto téma dalo strávit asi mnohem lépe, než na plátně. Přišlo mi totiž, že tam, kde to mělo na diváka působit nejvíc dramaticky, to začalo skřípat a svezlo se to až do komických vod. Po zhlédnutí jsem si říkala, že jsem taky možná nebyla cílovou skupinou, protože to zapáchalo docela teenagrovským odérem. Za mě tentokrát velký krok vedle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na snímku boli herci a výprava. Žiaľ to ďalšie za veľa nestálo. Ani obsah ma moc nechytil, musím povedať že riadny mišung teda. To tam stále len niečo o nejakých nádobách trepali, sem tam nejaký duch, sem tam nejaká škaredá tvár.... Ale nič bližšie k tomu nebolo povedané - odkiaľ sa vzali?, prečo práve tie baby?, spôsob? princíp?.... Skrátka až príliš veľa otáznikov, ktoré neboli zodpovedané - mysteriózne základy stoja na slamených nohách. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)

Reklama

Reklama