Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (949)

Boss321 

všechny recenze uživatele

V životě jsem neviděl nic ohavnějšího! Peter Jackson nemůže být normální člověk, protože to by jinak nemohl natočit tohle! Určitě se jedná o perfektní parodii na horory a také o jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl, ale já jsem z toho opravdu nebyl tak nadšený jako větsina zde. Ani jsem se u toho moc nebavil a to si myslím, že mám celkem dobrý smysl pro humor. Tři hvězdičky je maximum, které mohu udělit spíš je to tak dvě a půl. Ačkoliv se ve valné většině shoduji s hodnocením většiny uživatelů, tak u Braindead toto nadšení nesdílím........ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacksonův smysl pro detail, jeho píli a oddanost každému projektu, ale jeho kořenům se mi porozumět nepodařilo. Zůstávají jen dojmy z pudinku, toporných herců a pocitu zaraženosti při závěrečných titulcích. Jako parodie na horor postrádají Braindead humor, jako příspěvek do žánru ztrácí nejen na atmosféře. Zkrátka začátečnická libůstka, která šla zcela mimo mě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

„Dokonalé!“ Režisér Peter Jackson ma na plnej čiare presvedčil o svojom talente ale v rámci hororu, aj keď voľnejšieho s prvkami odľahčenej komickosti v rámci nehoráznej brutality, no proste neskutočnú podívanú natočil, bez jedinej citeľnej chybičky v rámci ohavností, len som vykulene pozeral a krútil hlavou, prípadne som sa ako blázon smial, lebo taká nápaditosť tu doteraz aspoň z toho čo som videl nebola. A nie Pán prsteňov mal dostať 11Oscarov ale presne tento počin, je to neprekonateľné do špiku kosti. Timothy Balme ako milovaný synáčik Lionel si to vo svojej úlohe po hereckej stránke doslova užíva, aj keď to po celý čas musí ako že zachraňovať v rámci príbehu aby sa tie nestvúry nedostali do ulíc a až potom by bola paseka. A dajte si pozor na jeho mamu, sakriš ohava, blee... ║Rozpočet $3miliónovTržby USA $242,623Tržby Celosvetovo $324,000║ za tie peniaze natočil fakt niečo čo stojí za to, Američania sa môžu od neho len učiť ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Ostrov ze začátku filmu (kde dobrodruzi najdou démonickou opici) se nazývá Skull island – Ostrov lebek, tedy stejně jako název ostrova, kde sídlí King Kong, jehož původní film z roku 1933 patří k nejoblíbenějším Petera Jacksona. Jackson zároveň v roce 2005 natočil jeho remake. (Guilemot)
  • Stewart (Bill Ralston) má samopal Sterling SMG ráže 9 mm. (dc125)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama