Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Braindead je v rámci odpadu sice na úplně opačném konci než třeba takový Birdemic (což je dost možná nejstrašlivější film, který jsem kdy spatřil, mimochodem), ve výsledku je ale stejně nesympatický, hloupý a ubohý, takže si jiné hodnocení zkrátka nezaslouží. Nebudu uměle přidávat hvězdy jen proto, že je to Jackson. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Čím začít? Oidipovským komplexem? Osudovou romantickou láskou? Kritikou lidského pokolení? No spíš nadrženými božími služebníky, prdícími vnitřnostmi, ochuceným pudinkem, blbnutím s děckem v parku nebo knězem s černým pásem...Braindead je úchylný, zvrhlý a nechutný. Jestli si chcete trénovat žaludek, pusťte si film a k tomu si dejte guláš. Jackson si bere na paškál nejpokleslejší druh zábavy...a přidává plyn! Kdo má rád trochu černější humor a hlavně má nakoukáno, ten se bude válet smíchy. Závěr je jeden velký mejdan! Rabelais by byl myslím na svého drsnějšího nástupce náležitě hrdý. [Přesná stopáž: 99 min] ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto ťa nebude milovať tak, ako tvoja mama.“ No, Bergman to práve nie je, ale komu to prekáža? Priznám sa, že ako u jeho žánrového splatter konkurenta Sama Raimiho, i u Novozélanďana Petra Jacksona mi sedia skôr jeho vážnejšie a civilnejšie projekty á la TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN (alebo PÁN PRSTEŇOV), ale BRAINDEAD – ŽIVÍ MŔTVI je tiež výborný počin. Brutálne rozčvachtaný krvák, ktorý vás už v pôsobivom prológu z ostrova lebiek (viď. Petrov milovaný KING KONG) pripraví na ťažkú tonáž humus, ktorá vás zaplaví neskôr. A je to dobre, pretože ak nevydržíte už tento úvod, mali by ste to vzdať, lebo režisérovi nie je nič cudzie a rozmixované zombícke batoľa patrí ešte k tým slabším nápadom. Jackson našťastie zvláda ukočírovať brutálne komediálne scény s brutálnymi hororovými (len trápneho karate kňaza nezvládol) a hoci mi kombinácia hororu a bláznivej komédie veľa nehovorí, toto je klasika. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/149236/Braindead-Zivi-mrtvi-80.html ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tuny hnisu, střev, kreve a spousty usekaných končetin a do toho ještě spousta černýho homuru jak to uměl jen Peter Jackson ve svých začátcích. Prostě kultovní záležitost s největším vyvražďovaním zombáků na jeden čtvereční metr v dějinách filmu, scéna ve který si Lionel klestí cestu sem a tam hordou zombáků svojí starou dobrou sekačkou, jsou fakt neskutečný jatka a pro mě jedna z nejlepších scén, co sem kdy viděl ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)

Reklama

Reklama