Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 658)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Gigantické zakončení celé série se vydařilo nadmíru. Celému filmu dominuje zejména bitva u města Minas Tirith, ta zastiňuje dosud asi všechny filmové bitvy a dává tak nový rozměr slovu "velkolepý". Peter Jackson ukormidloval i tuto poslední část přesně na té vlně, na jaké se svezly i oba předešlé díly a dokázal něco, o čem se dosud jen hovořilo - převést snad až přebujelou Tolkienovu fantazii na filmové plátno a ukázat lidstvu to, co si zatím každý jen představoval. Odteď už asi většina Tolienových fandů při vyslovení něčího jména z tohoto úžasného příběhu nebude namáhat svou představivost při vytváření nějaké představy o hrdinově podobě, ale vybaví si tvář konkrétního herce, jenž onu postavu ztvárnil ve filmu. Ještě dlouho mi v uších bude znít i úžasná hudba z této trilogie a jediné co mě strašně, ale opravdu strašně moc mrzí je to, že se už nemám na co těšit - za rok už žádná "čtverka" nebude... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy (koneckonců jediná fantasy oceněná Oscary jako nejlepší film), ale přitom nejslabší díl trilogie. Tedy, tak slabý jak jen Pán prstenů může být (není 100%, ale 85% určitě). Na Pánu prstenů mám nejraději právě pohádkový začátek v Kraji a soudržnost Společenstva a vzhledem k tomu, že v tomto díle se především bojuje (Frodo svádí vnitřní bitvu s prstenem, ostatní válčí s Mordorem) a všichni jsou rozdělení, není to můj nejoblíbenější díl. Délka je celkem vražedná, ale i tak bych neřekla, že je konec natahovaný;bylo tam vše, co mělo být. Chyběla mi klasická pánoprstenovská hudba, nějak jí ubylo. Ale přesto se mi líbilo kouzelné Minas Tirith, cesta za armádou mrtvých, Aragorn charismatický jako nikdy a morbidní humor Legolase s Gimlim. Přes všechny mé výtky je to krásné zakončení. Ale označení některými "nejlepší díl trilogie" dost nechápu. Nebudu říkat neplačte,protože ne všechny slzy jsou špatné. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení všeho, co Jackson vybudoval a načal v předchozích dvou mistrovských filmech! Zhodnocení všeho co se budovalo a někam směřovalo! Využití stejného umu u bitev, jako v předhozím filmu! Hudba, stanovující motivy pro místa, lidi i království doluje emoce na maximum. Zde se dá extrémně docenit využití a poskládání efektů dokupy a halvně střih, který tu dle mě je z trilogie nejpodstatnější a nejvýraznější! Dokonalá tečka za už tak dokonalou cestou! Kdo nebrečí nemá srdce a kdo si myslí, že konec je příliše dlouhý, měl by se na celou trilogii podívat znovu a to pěkně od začátku dokonce a ideálně rovnou za sebou. Filmy. který sleduju od pěti let a budu sledovat dokud budu živ, tak zásadní tato trilogie je a i po dvaceti letech mi stále odhaluje nové věci a nové věci předává. Jak jsem psal u společenstva, diplomová práce by byla málo na pokrytí tohoto mistrovského díla! 10/10! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To bylo tak: Jestli se režiséru Jacksonovi podařilo pohřbít v předchozích dílech některé postavy, přetavit určité příběhové struktury do jiných a částečně pozměnit narativ celé té mytologie, tak zde vysloveně selhal. Pointa celého Pána prstenů spočívá nikoliv ve zničení prstenu nebo návratu krále na gondorský trůn, ale právě v té poslední bitvě, totiž v bitvě o Hobitín. V tom bylo kouzlo knihy. "Svedli jsme velkolepé bitvy za hranicemi naší země, zachránili jsme svět, ale poslední bitvu musíme vybojovat tam u nás doma. Teprve ale posilněni tím vším dobrodružstvím stáváme se pravými hrdiny - tam u nás doma." Takhle to mělo být. Nejde jen o vypuštění jedné scény pro nedostatek času, jde zcela o nepochopení všech těch šesti knih. No, takže nezbývá, než zase jen pochválit obrázky, poplácat rejžu po zádíčkách, jak mu hezky lítaj nazgůlové nad Mordorem, jak trhají vejpůl citadely Minas Tirith atd. Ale i v tomto zpracování cosi hapruje. Armáda nemrtvých, Legolas na olifantovi a neskutečně pitomá podoba Denethora s Bilbo Pytlíkem. Bitvy ale byly tak úžasné, že to vše můžeme hodit za hlavu a nechat se kochat jen jimi. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 1. a 2. dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Zcela geniální filmové zpracování jedné ze základních knih fantasy a jedné z nejlepších knih 20.století vůbec. Velké bitvy sil dobra proti silám zla, Frodova pouť a zničení Prstenu, prohlášení Aragorna králem. Dojatý i nadšený, stále nechápavě kroutím hlavou, jak se taková krása, tak bohaté a dokonalé davové scény, tak geniálně odlišné a přitom perfektně živoucí postavy ze složitého světa Středozemě vůbec daly vytvořit. Oficiální trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=WIrRJ8bCZYQ&feature=PlayList&p=A0944C2691348782&playnext=1&playnext_from=PL&index=32 ()

Galerie (195)

Zajímavosti (214)

  • Legolas (Orlando Bloom) vystřelí v celém filmu celkem 12 šípů, nejméně z celé trilogie. (hippyman)
  • Peter Jackson zhruba rok po premiéře filmu vzpomínal na tvůrčí "únavu materiálu": "Musíte se hlídat, abyste se příliš nenadchli a nenechali unést. Důležité je šetřit energií - nejhorší únava je duševní, ne tělesná. Z natáčení třetího dílu si toho moc nepamatuju a stejně jaou na tom i herci. Většinu Návratu krále jsme točili ke konci, kdy jsme byli všichni strašlivě utahaní, takže naše vzpomínky z té doby jsou dost mlhavé. Všechno, co se událo, jsme pouštěli z hlavy tentýž den, takže když jsme pak viděli výsledek na plátně, byli jsme příjemně překvapení." (NIRO)
  • Po skončení natáčení koupil Viggo Mortensen (Aragorn) koně Brega, na kterém ve filmu jezdí. Aby měl kamaráda, koupil i koně, který hrál Hasufela, na kterém jezdil předtím. Koupil ještě třetího koně pro kaskadérku za Liv Tyler (Arwen), která si ho zamilovala, ale neměla na něj peníze. (Tolkienite)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama