Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Painmaker takes painkillers. Neohrožený bodyguard, suplující sukni prezidentských mám, nám začíná povážlivě chřadnout, ale na pár zabití to ještě bude stačit. Waugh zvolil nepatrně jiný směr s větším důrazem na postavy (vztah s houmlesem Noltem či kontraktorem Hustonem), nicméně čitelnost děje a nepříliš nápaditě natočená akce tuhle změnu spolehlivě otupují. Obsazení paní Smithové do role drsné agentky FBI byla stejná pitomost jako chtít po Mikeu Banningovi, aby poplival orla na prezidentské standartě.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kolem Mika Banninga už popadalo kdeco, takže mě ani nepřekvapilo, že nakonec upadl i on sám. Gerard Butler podléhá zubu času stejně jako my všichni, a tak má i jím ztvárňovaný prezidentský bodyguard stále častěji nějaké to bolení. Na druhou stranu musím uznat, že se s tím představitel hlavní role popral stejně jako se svými protivníky, a nakonec to regma porazil na body. Pád anděla není úžasný film, je to vcelku předvídatelná záležitost, která mě nikterak neohromila, ale i tak jsem se u ní nenudil, a to je hlavní. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Padol Biely dom, padol Londýn a logicky tak v tejto trilógii padol aj filmový zážitok, ktorý ani v predchádzajúcich častiach nebol ničím výnimočným. Takého dobrého herca ako je Gerard Butler je škoda na tak ploché akčné thrillery, a to predovšetkým také, kde stále zachraňujú amerického prezidenta. Veď to je už kategória sci-fi, kto by dnes Trumpa chcel zachrániť? ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako upozornenie, že môže byť nebezpečné, keď sa do Bieleho domu dostane cvok. ktorý chce urobiť Ameriku opäť veľkou, to je fajn. Iné stránky filmu sú žiaľ zúfalo podpriemerné. Hlúpučký a neuveriteľne predvídateľný scenár, efekty ako z lacného TV filmu, ani herci (až na Nicka Nolteho) nič moc. Čiže to isté ako predošlé dve časti. Dúfam, že už nič ďalšie padať nebude. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nejméně nápaditý a nejslabší článek trilogie, který ale zase dodává fajn hlavního hrdinu Geralda Butlera se zajímavým archem o tom, že se stává psancem, zase fajn Morgana Freemana a především fakt cool Nicka Nolteho a má přece jen pár fajn akčních scén. Kdyby byl tohle konec vůbec bych se vlastně ve finále nezlobil. Plány na další trilogii a seriálové spin-offy mě ale v tomhle případě děsí. Mike Banning je sice fajn protagonista a bavil mě celé tři filmy, reálně by ale Angel Has Fallen mohl v rámci možností fungovat jako důstojný konec jeho pouti. Jenže v Lionsgate to vidí jinak... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Výroba filmu meškala mesiace, aby sa Gerardovi Butlerovi (Mike Banning) umožnilo zotaviť sa zo zranení, ktoré utrpel pri páde z motorky. (chesterko)
  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama