Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $69,030,436║Tržby Celosvetovo $146,661,977▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,476,982║ Tržby za predaj DVD v USA $8,636,270║ Anjel zas padol na držku a zasa čisto béčkoví pád. Rovnako ako druhý diel, ani tretí moc vody nenamútil. Butler tu vypadá ako po infarkte, už ani nie je nejako zvlášť obratný. Akčná stránka taká skôr medziach, už toľko nepreháňa v likvidácii. Dejovo už len klasická rutina bez nápadu. Moc som si teda nemlsol. /50%/ ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jedna věc dělá Angel Has Fallen asbsolutním unikátem. Okamžitě rozpoznáte záporáka, i když oficiální odhalení je za hodinu. Začnete koukat, během prvních deseti minut... jop, tenhle, jojo. Za dalších deset minut... aha, tenhle taky, jop jop. Naprosto fádní z pohledu příběhu, kde dva předešlé firmy aspoň trochu šlapaly. Taky měly daleko víc akce a hlášek. Prostě byly zabavný a lepší ryzí béčka. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mike Banning tentokrát nechrání jen prezidenta, ale snaží se očistit i své jméno. Oproti dvěma předchozím dílům se film drží trochu při zemi. Bouchání a střílení je tu samozřejmě dost, ale působí to poněkud jednotvárně. Neprospívá ani předvídatelnost a kdyby Waugh vyložil karty na stůl hned na začátku, udělal by lépe. Zkreselný hlas v telefonu, o jehož identitě všichni vědí, by pak nepůsobil tak směšně. Ale koukat se na to dalo. Film si drží solidní tempo, akce, byť nenápaditá, má říz a Butler a spol. si své role užívají, takže celkově jsem docela spokojen. Tak snad za to Jada Pinkett Smith nebude chtít Oskara. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podezřele levnější a celkově méně akční, než předchozí dva díly. Je to i velmi předvídatelné a kdo bude záporák je jasné hned od začátku. Na druhou stranu Butlerův Mike Banning je podobný sympaťák jako Neelsonův Bryan Mills a interakce s Nickem Noltem jsou parádní. Těch pár přestřelek je zpracováno zábavně, ale trochu mi tam chyběla nějaká větší wow scéna. Další díly téhle série nicméně určitě vítám. Podobných oddychových nekomediálních akčňáků s tak nadupaným obsazením dneska zas až tolik není. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno